Productie PS Vita aanzienlijk verhoogd na E3-beurs

Door een onderzoek naar de PlayStation Vita is gebleken dat 60% van de PS Portable gebruikers de PS Vita binnen de 18 maanden na de release in huis gaat halen. Ook 63% van de PlayStation 3 eigenaars toont interesse in het toestel. Door het onderzoek heeft Sony de productie van hun handheld aanzienlijk verhoogd.

Door de verhoging van de productie hopen ze dat ze genoeg toestellen gaan hebben bij de launch van de PlayStation Vita. Het is wel de vraag of Sony de vraag naar dit toestel alsnog kan drukken, want verschillende verkooppunten in Japan zouden nu al te weinig toestellen hebben.

“We’ve increased production materially since E3. We learned our lesson to make sure you have enough product.”

6 reacties

 1.    195 XP
  sabasNL's avatar

  Ik kan niet wachten op de reviews van de Vita

 2.    1920 XP
  elazzja's avatar

  Een beetje normaal dat je de productie verhoogt als die in Japan al uitverkocht is terwijl hij pas over een maand uitkomt. Dus om de rest van de mensen niet in de kou te laten staan zou ik de productie voor Japan zeker verdubbelen.

 3.    816 XP
  Josthemaster's avatar

  Ik ga hem zeker ook halen,ik kan me goed verstellen dat hij in Japan al uitverkocht is,ik hoop wel dat er genoeg komt in Europa want ik ga hem in het voorjaar halen.

 4.    1919 XP
  ddvos's avatar

  is hij dan al te koop in japan ?

 5.    1920 XP
  elazzja's avatar

  @Josthemaster: Er zullen zo rond de 50 titels zijn tegen de tijd dat ie bij ons komt dus genoeg keuze. Als je wat digitale PSP games hebt dan kun je die nog eens downloaden en in een dubbele resolutie spelen (270p naar 540p)

  @ddvos: Nog niet te koop in Japan maar de pre-order voorraad was uitverkocht dus konden mensen niet meer bestellen. Vandaar dat ze ook wel de productie moesten verhogen want anders had een groot deal op launch day geen Vita.

 6.    4554 XP
  ps3dennis's avatar

  @elazzja: Je hoeft er niet op te rekenen…dat als hij hier uit komt ‘dat je meteen kan kiezen uit 50 titels’. Denk eerder dat die 50 games verdeeld worden over een 8tal weken…of meer.