Sony brengt cijfers van Q2 naar buiten

Sony heeft de cijfers van het tweede kwartaal vrijgegeven, van de laatste drie maanden dus. Uit de cijfers blijkt dat de PlayStation 3 in dit kwartaal de best verkopende console is.

In totaal zijn er 3,7 miljoen stuks verkocht in het tweede kwartaal, wat een stijging van 0,2 miljoen bedraagt in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De teller van de totale verkoop staat daarmee op 56 miljoen stuks, wat niet meer ver van het cijfer van de Xbox 360 ligt. Van de Xbox 360 zijn er in totaal 57,3 miljoen stuks verkocht.

Sony gaf niet alleen cijfers van de hardware, maar ook van de software-afdeling. Vorig jaar waren er in het tweede kwartaal 35,3 miljoen games verkocht en dit jaar waren dat er 37,4 miljoen. Alles klinkt positief voor Sony, maar toch maakt het bedrijf verlies. Dit zou voornamelijk komen door de sterke yen op dit moment. Het verlies van het tweede kwartaal bedraagt $346 miljoen.

Als laatste gaf Sony ook nog verkoopcijfers van de PSP en de PlayStation 2. De PSP ging 1,7 miljoen keer over de toonbank en vorig jaar was dat ‘maar’ 1,5 miljoen keer. De verkoop van software voor het toestel daalde wel van 11 miljoen naar 8,1 miljoen. De verkoop van de PlayStation 2 blijft dalen en komt nu op 1,2 verkochte stuks.

7 reacties

 1.    1935 XP
  elazzja's avatar

  Mijn droom is om als CEO te werken bij Sony. Dan zal ik mijn uiterste best doen om er het beste electronica bedrijf van de wereld te maken. Weliswaar zonder enige arrogantie en veel projecten om de wereld te helpen. Meer vertel ik niet… :p

  Dan zullen de cijfers er ook veel beter uitzien 🙂

 2.    1919 XP
  ddvos's avatar

  @elazzja:

  Wie wil dat nou niet ?

 3.    1935 XP
  elazzja's avatar

  @ddvos: Eigenlijk zie ik het meer als doel om het te worden. Maar van de benelux ben ik al heel blij

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  Gaat lekker, ik snap nog steeds niet wie er nu nog een ps2 koopt.

 5.    1935 XP
  elazzja's avatar

  @Myx: In landen waar men achterloopt op technologie. Dus waar men niet zoveel geld heeft om een PS3 te halen zoals in bepaalde delen Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Het betekent weliswaar niet dat ze daardoor minder gelukkig zijn.

 6.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Myx: Wij niet xD

 7.    494 XP
  Boskrplanet's avatar

  Hihi: “De verkoop van de PlayStation 2 blijft dalen en komt nu op 1,2 verkochte stuks.”

  1,2 miljoen zeker? xp