Sony heeft de cijfers van het tweede kwartaal vrijgegeven, van de laatste drie maanden dus. Uit de cijfers blijkt dat de PlayStation 3 in dit kwartaal de best verkopende console is.

In totaal zijn er 3,7 miljoen stuks verkocht in het tweede kwartaal, wat een stijging van 0,2 miljoen bedraagt in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De teller van de totale verkoop staat daarmee op 56 miljoen stuks, wat niet meer ver van het cijfer van de Xbox 360 ligt. Van de Xbox 360 zijn er in totaal 57,3 miljoen stuks verkocht.

Sony gaf niet alleen cijfers van de hardware, maar ook van de software-afdeling. Vorig jaar waren er in het tweede kwartaal 35,3 miljoen games verkocht en dit jaar waren dat er 37,4 miljoen. Alles klinkt positief voor Sony, maar toch maakt het bedrijf verlies. Dit zou voornamelijk komen door de sterke yen op dit moment. Het verlies van het tweede kwartaal bedraagt $346 miljoen.

Als laatste gaf Sony ook nog verkoopcijfers van de PSP en de PlayStation 2. De PSP ging 1,7 miljoen keer over de toonbank en vorig jaar was dat ‘maar’ 1,5 miljoen keer. De verkoop van software voor het toestel daalde wel van 11 miljoen naar 8,1 miljoen. De verkoop van de PlayStation 2 blijft dalen en komt nu op 1,2 verkochte stuks.