De trailer van GTA V is zojuist uitgekomen en is vanaf nu te bekijken op PSX-Sense. We hebben veel in deze trailer kunnen zien maar we hebben ook de geruchten ontkracht zien worden. Dit betekent dus dat Rockstar het weer is gelukt alles geheim te houden en dat bezorgt ons alleen maar meer spanning over deze game. Hetgeen waar we het meest naar uitkeken was natuurlijk de onthulling van de stad in deze nieuwe GTA en die hebben we nu, Los Angeles in GTA ook wel bekend als Los Santos.

http://playsense.nl/images/file/img_4eb16cefd530a.jpg

De relaxte vibe van Los Angeles straalt er meteen vanaf terwijl we de mogelijke hoofdpersoon op de achtergrond horen praten. Daarna horen we hem zeggen hoe zo’n prachtig goot huis hij gekocht heeft in LA, iets wat ons vertelt dat we mogelijk de stad meteen al gaan verkennen met de broekzak vol dollar-bills. Het mooie aan LA is overigens ook nog eens dat dit een heuse autostad is met lange en vooral brede snelwegen. Aangezien het autorijden in Grand Theft Auto voor veel mensen een favoriete bezigheid is, gaat dit een genot worden in deze stad.

http://playsense.nl/images/file/img_4eb16dff776df.jpg

Wat ons ook nog opviel waren bovenstaande verkeersborden bovenaan de snelweg. Los Puerta kan geen persiflage naam zijn voor Los Angeles want dat is immers Los Santos. Ook hebben we in de trailer nog niks kunnen ontdekken over San Fierro of Las Venturas, de laatste hopen we alleen toch wel terug te zien in deze nieuwe GTA. We hebben namelijk in de hele trailer geen enkele referentie gezien naar Las Vegas. De referentie naar Los Santos is overigens wel gezien, achterop het busje van Bug Stars en nog een aantal boorden bij de zwerver.

http://playsense.nl/images/file/img_4eb16f3d72b9e.jpg

Wat ons ook nog opviel was dat de sfeer in deze Grand Theft Auto ontzettend positief was en dat je niet een low-class crimineel bent zoals in San Andreas. Het lijkt erop dat Rockstar deze GTA een wat andere sfeer wilt meegeven dan voorgaande delen, een beetje Vice City-achtig. Tevens lijkt het hele urban-sfeertje weggehaald te zijn en zijn woorden als ‘dough’ en ‘homie’ nu niet echt uitspraken die de vermoedelijke hoofdpersonage zou roepen. De doelgroep van Grand Theft Auto V zal dus wellicht wat groter worden, omdat niet iedereen nu eenmaal fan is van die hele urbanstijl.

http://playsense.nl/images/file/img_4eb1701cd146d.jpg

At last but not least zien we natuurlijk ook het befaamde Vinewood (Hollywood) letters op de bergen van Los Santos. Over deze bergen zien we aan het einde een vliegtuig vliegen. Nu hopen wij ontzettend dat dit symbolisch is voor een aanwijzing dat we in de volgende trailer een andere stad te zien krijgen, ergenswaar het vliegtuig heen vliegt. Het lijkt ons namelijk geweldig om te kunnen reizen naar andere steden met een vliegtuig, wellicht dat we Las Venturas dus alsnog terug gaan zien in de volgende trailer van Grand Theft Auto V.