Mogelijke activiteiten in Grand Theft Auto V

Het wachten op de zenuwslopende countdown timer is dan eindelijk voorbij; de eerste Grand Theft Auto V trailer is een feit. De hele redactie hier stond een paar minuten lang op z’n kop en Roy kon een kleine kreet (lees: oerkreet) van vreugde niet onderdrukken. Na de initiële wow-factor is het natuurlijk tijd om de boel eens flink te ontleden, waaronder de features die we in de trailer al hebben kunnen ontdekken.

This is how we roll

In de trailer van 1:24 hebben we stap voor stap aardig wat leuke dingen kunnen ontdekken. Hieronder vallen ook de verschillende vormen van vervoer die we gaan gebruiken om in Grand Theft Auto V te komen waar we moeten zijn. Zo hebben we aardig wat toffe bolides gezien die weer ouderwets enorm lijken op bestaande auto’s. In de onderstaande screencaps zien we bijvoorbeeld een Audi R8 voorbij komen, evenals diverse andere bekende auto’s.

Ook het luchtruim is niet veilig in Grand Theft Auto V. Niet alleen simpele vliegtuigen, maar ook heuse fighter-jets, een privéjet en uiteraard helikopters zijn weer van de partij. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om in downtown LA te landen met een F-16, maar naast het luchtruim en de bolides is er nog een manier om rond te komen.

En dat is natuurlijk op de enige echte ‘Speedophile 2000’, een waterski! Naar alle verwachting zal Grand Theft Auto V natuurlijk ook weer een gezond assortiment aan speedboten en andere vaartuigen hebben, maar die hebben we nog niet in de trailer voorbij zien komen.

Sport, fitness en feesten!

Natuurlijk gaan we niet alleen rondracen en vliegen in deze game, maar willen we ook in conditie blijven! Iets wat dan ook terug van geweest lijkt te zijn in Grand Theft Auto V is het fitnessen. In Grand Theft Auto: San Andreas was er al de mogelijkheid om even aan het oud ijzer te hangen, maar in Grand Theft Auto IV moest Niko Belic het stellen met zijn vooraf gecreëerde postuur. In Grand Theft Auto V zullen we dus weer op de calorieën moeten letten en regelmatig onze kracht op pijl moeten houden.

Natuurlijk willen we ook nog meer doen om de tijd te doden, tussen het doden van onze vijanden in natuurlijk, wat ook in GTA V geen probleem lijkt te gaan worden. Zo zien we fanatieke bergbeklimmers, een flinke golfbaan, een nachtclub en, hoe kan het ook anders, een burgertent!

Criminaliteit, prostitutie en Rockstar humor

Naast de rustgevende activiteiten en het flink rondscheuren in prachtige bolides en jets, is het natuurlijk geen Grand Theft Auto als er geen gezonde dosis criminaliteit aanwezig is. De eerste trailer had een aardig rustige sfeer, maar als we even goed kijken zien we toch wat leuke voorbeelden van de bruisende criminaliteit. De onderstaande ‘bug exterminators’ zijn daar een goed voorbeeld van, met hun nogal grote anti-insecten wapens.

Ook de prostitutie is weer levendig aanwezig in Grand Theft Auto V,  wat kort maar krachtig te zien was in de beelden. Naast de prostitutie is er ook weer een gezonde dosis aan Rockstar humor aanwezig. Dit zagen we al bij de voertuigen terug met de ‘Speedophile 2000’, maar ook in wat subtielere vorm bij bijvoorbeeld de dakloze bevolking.

Maar met wie?

Natuurlijk zal Grand Theft Auto V veel meer bevatten dan deze zaken, maar voor een trailer van anderhalve minuut is dit toch al aardig wat. Nu rest natuurlijk naast de vraag op wat we nog meer gaan doen, de vraag met wie dit gaat gebeuren.

In de trailer kwamen diverse kandidaten naar voren, maar naar onze bescheiden mening komt de onderstaande meneer toch het meest in aanmerking. De jonge doch ambitieuze gangster hoofdpersonen zijn in GTA inmiddels aardig vaak langs geweest en naar onze mening zou dit ook de weg open leggen naar veel grotere georganiseerde misdaad.

Dit beeld wordt nog eens ondersteund door de hoofdpersoon die het heeft over het kopen van een flink huis, welke we ook te zien krijgen in de trailer. Het huis wat we in de trailer te zien krijgen zou zeer goed het uitzicht kunnen hebben waar onze man in pak op uitkijkt, wat de keuze nog waarschijnlijker maakt.

En nu jullie!

Natuurlijk is onze mening hoog gewaardeerd en zijn wij een soort alziend oog voor het gamende publiek (toch?). Alleen zijn wij natuurlijk ook behoorlijk benieuwd naar wat jullie denken en misschien nog wel belangrijker, wat jullie in de nieuwe Grand Theft Auto willen zien! Laat dan ook vooral je mening hieronder achter en, als het even meezit, houdt Rockstar ook een oogje in het zeil.

Boxshot Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

Releasedatum:
17-09-2013
Genre:
Actie
Uitgever:
Rockstar
Ontwikkelaar:

17 reacties

 1. Anoniem -   
  coolboy234's avatar

  ik hoop dat je ook weer tatto chop enhep en nog meer dingen dan iv

 2.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  Iedereen vergeet BF3 en MW3 nu. xD

  Deze game word zo enorm mega über hard!!!!!! 😀

 3.    728 XP
  joeythekilla's avatar

  [email protected]

  hele slimme timing

 4. Anoniem -   
  coolboy234's avatar

  ja of niet xd.d

 5.    285 XP
  xDutchSpectre's avatar

  @PattyS3: BF3? was dat? 😛

 6.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  @coolboy234: En weer een kapper!!

 7.    6677 XP
  Myx's avatar

  Zie nu pas hoe ontiegelijk mooi het eruit ziet.

 8.    1 XP
  JorritVD's avatar

  uhm note:
  – zeppelin @ 0:17
  – dieren (hond, meeuw) @ 0:06
  – mogelijk vliegtuig waarmee je op het water kan landen @ 0.27
  – DJ Booth + feesten organiseren? @ 0:30
  – Huizen kopen? @ 0:55

 9.    54 XP
  deltra's avatar

  Dit wordt gruwlijk!!!!

 10.    66 XP
  nevsg's avatar

  Heb er zin in!

 11.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @JorritVD: Klopt, heb ik ook gezien.

 12.    1919 XP
  ddvos's avatar

  vooral in die bergen lijkt mij leuk

 13.    28 XP
  coolboy123's avatar

  in die bergen en dan naar onder springen lol

 14.    121 XP
  Qim0's avatar

  Ik vond GTA IV in vergelijking met voorgaande delen erg tegen vallen, maar dit ziet er veelbelovend uit!

 15.    1 XP
  Cheetah's avatar

  @0:22 bord met piercing, mogelijkheid om piercings te nemen?
  @0:26 bord aan de muur met wigs (pruiken) and styling, dus weer mogelijk om naar de kapper te gaan?

 16.    2481 XP
  gamexl's avatar

  By het stuk met de windmolens zie je ook nog zo’n vliegtuig die op het water kan landen… (zoals bij het begin van uncharted deel 1)

 17.    21 XP
  Skunky050's avatar

  hmmm wat kijk ik hier naar uit!! Dit betekend minder speel uurtjes voor MW3!

  echt bruuuut!!

Wekelijkse GTA Online bonussen en kortingen bekendgemaakt
Verdien tot GTA$1.35 miljoen de komende periode in GTA Online
Grand Theft Auto V is de 100 miljoen verscheepte exemplaren voorbij
Nieuwe kortingen en dubbele GTA$/RP met GTA Online update