Uncharted 3 verkoopt meer dan voorganger


Dat Uncharted 3 het sowieso goed ging doen aan de kassa was wel te verwachten. Nu blijkt dat de game na de eerste week al meer dan een miljoen keer over de toonbank is gegaan. Om precies te zijn is de game 1.1 miljoen keer verkocht. Het tweede deel verkocht 850 duizend keer in de eerste week en vegeleken met het laatste deel is dat 30% minder. Daarnaast heeft Uncharted 2 op dit moment een totaal van 4.9 miljoen. Er wordt dan ook verwacht wordt dat deel 3 er minstens en misschien wel veel meer zou verkopen.

Weliswaar is dit niet de beste release van Sony tot nu toe qua verkoopcijfers. Uncharted 3 komt namelijk op de 4de plek. In ieder geval als we de verkoopcijfers van de eerste week bekijken voor titels uitgegeven door Sony voor op de PS3. Gran Turismo 5 is de nummer 1 gevolgd door Metal Gear Solid 4 en God of War III. De beste game van Sony ooit is na vele jaren nog steeds Gran Turismo 3 dat bijna 15 miljoen op zijn naam heeft staan.

11 reacties

 1.    403 XP
  Hazzard12's avatar

  Dacht ik al

 2.    183 XP
  Jackal's avatar

  Goede game, maar deel 2 was beter!!

 3.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ik krijg hem woensdag denk binnen.. Welk game moet ik wel niet begingen Batman of deze game??? En een kant wil ik graag BF3 spelen..

 4.    482 XP
  Flow's avatar

  @Jackal: Inderdaad deel 2 was beter als drie.

  @Sixstar6: Ik zou eerder Batman spelen dan Uncharted 3, maar het zijn allebei hele toffe singleplayer ervaringen. Voor multiplayer genot zou ik BF3 er insteken ja 😛

 5.    123 XP
  DL3B's avatar

  Nee helemaal niet, ik vond uncharted 3 leuker, langere singleplayer ook

 6.    831 XP
  Morticuz's avatar

  Heb de MP een maand lang gedaan (ps+) en omdat de SP over een paar maanden nog net zo goed is heb ik deze niet meteen gekocht (BF3!).

  voor mij is hij gewoon iets te laat (of te vroeg) uitgekomen nu met al dat MP geweld.

 7.    4554 XP
  ps3dennis's avatar

  Terecht 🙂 deel 2 was een K%$#@ game. Deel 3 in 3D is SUPER ‘is ook de enige game die ik totaal in 3D aan het spelen ben, bij MK en Batman zet ik het vaak weer uit’.

  Flow: Achteraf vind ik die nieuwe Batman game niet zo héél erg goed
  – erg kort
  – een heleboel vijanden hebben maar een kleine bijdrage aan de game
  – balans van de game is niet goed ‘ene keer erg makkelijk andere keer erg moeilijk “eind baas was een eitje”.
  Een 9.5 vind ik te hoog “8.5 is wel verdiend”
  “ik vond de eerste Batman game beter”

 8.    112 XP
  Geoffrey's avatar

  @ps3dennis:
  Ben je hier in een topic van Batman?
  Denk van niet toch … :p Uncharted 3 is zeer goede game, alleen vind ik het altijd spijtig dat ik hem uit heb haha, van verhaal was deel 2 idd ietsje beter maar blijven topgames !!!

 9.    4 XP
  CrazyDjBrian's avatar

  GT3 nog steeds de best verkochte :). Eerst maar is aan uncharted 2 beginnen die ik al een tijd heb liggen en daarna haal ik dan wel 3:)

 10.    283 XP
  F1-BS-FR's avatar

  Deel 3 was beter dan deel 2. Deel 2 was een 9+, en deel een 9.5 in mijn ogen.

  Heb de game gisteren uitgespeeld op medium en ben er ruim 13 uur mee bezig geweest. Erg vet en het is alsof je een film speelt. Het einde ook spectaculair alleen deed mij net iets teveel denken aan het einde van deel 2, waarbij ook de hele omgeving en alle gebouwen instorten. Maar niet minder tof ofzo 🙂

 11.    4554 XP
  ps3dennis's avatar

  @Geoffrey: Eerst beter lezen voordat je een opmerking plaatst.

  -Reactie op Uncharted 3 verkoopt meer dan voorganger-
  Terecht deel 2 was een K%$#@ game. Deel 3 in 3D is SUPER ‘is ook de enige game die ik totaal in 3D aan het spelen ben, bij MK en Batman zet ik het vaak weer uit’.

  Dat van Batman is een reactie op Flow – Geplaatst op 07/11/2011 om 20:40