Welkom bij de ‘Dinsdag Blu-ray dag’ van dinsdag 7 juli 2009. We zitten alweer in een nieuwe maand en zijn erg zonnig begonnen. Na het mooie weer hebben we al aardig wat buien over ons heen gehad, maar dat weten jullie wel. Aangezien wij niet de weerberichten voorspellen en we het hebben over de Blu-ray Disc, gaan we het hebben over de voorspellingen van de schijf waar de films PlayStation 3 games op komen.

Maar niet alleen voorspellingen, want de feiten geven de voorspellingen al aan. Om te beginnen zijn de Blu-ray Disc verkopen in Engeland alleen al met 231% gestegen dit jaar in tegenstelling tot het hele jaar 2008. Dit zijn forse stijgingen die The British Video Association vandaag heeft bekend gemaakt. Daarbij zijn alle verkopen op andere continenten niet eens vergeleken, maar dit is al wel een heel goed voorbeeld van de verkopen

Dat brengt ons bij de verwachtingen van de verkopen van de Blu-ray Disc en zijn hardware. Het Amerikaanse bedrijf Futuresource heeft namelijk op het Entertainment Supply Chain Assn. Conference in Los Angeles, Amerika aangekondigd dat de Blu-ray Disc spelers in 2012 een marktaandeel in Amerika hebben van maar liefst 53%. Ook zal de PlayStation 3 22% van het marktaandeel apart hebben in de HD Hardware lijsten.

De software voor de Blu-ray Disc spelers krijgen ook mooie verwachtingen. Ze gaan er namelijk vanuit dat de films en games een aandeel van ruim 50% nemen in Amerika van alle mediaformaten in 2012, zoals de DVD, CD en dus ook de Blu-ray Disc. Dit beloofd veel goeds en de bedoeling is dan ook om van de Blu-ray Disc hét standaardformaat te maken en de DVD te doen vergeten.

Oftewel, we zullen de groei in de gaten houden de komende jaren omtrent de Blu-ray Disc en zijn hardware, waaronder natuurlijk onze eigen PlayStation 3. Verder hebben we volgende week natuurlijk weer een nieuwe ‘Dinsdag Blu-ray dag’ en waar we het dan over hebben, lezen jullie volgende week dan weer.