Dinsdag Blu-ray dag – 7 juli

Welkom bij de ‘Dinsdag Blu-ray dag’ van dinsdag 7 juli 2009. We zitten alweer in een nieuwe maand en zijn erg zonnig begonnen. Na het mooie weer hebben we al aardig wat buien over ons heen gehad, maar dat weten jullie wel. Aangezien wij niet de weerberichten voorspellen en we het hebben over de Blu-ray Disc, gaan we het hebben over de voorspellingen van de schijf waar de films PlayStation 3 games op komen.

Maar niet alleen voorspellingen, want de feiten geven de voorspellingen al aan. Om te beginnen zijn de Blu-ray Disc verkopen in Engeland alleen al met 231% gestegen dit jaar in tegenstelling tot het hele jaar 2008. Dit zijn forse stijgingen die The British Video Association vandaag heeft bekend gemaakt. Daarbij zijn alle verkopen op andere continenten niet eens vergeleken, maar dit is al wel een heel goed voorbeeld van de verkopen

Dat brengt ons bij de verwachtingen van de verkopen van de Blu-ray Disc en zijn hardware. Het Amerikaanse bedrijf Futuresource heeft namelijk op het Entertainment Supply Chain Assn. Conference in Los Angeles, Amerika aangekondigd dat de Blu-ray Disc spelers in 2012 een marktaandeel in Amerika hebben van maar liefst 53%. Ook zal de PlayStation 3 22% van het marktaandeel apart hebben in de HD Hardware lijsten.

De software voor de Blu-ray Disc spelers krijgen ook mooie verwachtingen. Ze gaan er namelijk vanuit dat de films en games een aandeel van ruim 50% nemen in Amerika van alle mediaformaten in 2012, zoals de DVD, CD en dus ook de Blu-ray Disc. Dit beloofd veel goeds en de bedoeling is dan ook om van de Blu-ray Disc hét standaardformaat te maken en de DVD te doen vergeten.

Oftewel, we zullen de groei in de gaten houden de komende jaren omtrent de Blu-ray Disc en zijn hardware, waaronder natuurlijk onze eigen PlayStation 3. Verder hebben we volgende week natuurlijk weer een nieuwe ‘Dinsdag Blu-ray dag’ en waar we het dan over hebben, lezen jullie volgende week dan weer.

6 reacties

 1.    1749 XP
  Shmet's avatar

  Ik heb gehoord dat er in Australie iets beter dan de blu ray is gevonden, klopt dat ? :p

 2.    880 XP
  Woofer's avatar

  @Shmet: Gevonden? Waar dan> Onder een steen? Op een boerderij? 😛

 3.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Steeds meer mensen kopen een HD Ready tv en dan moet je eigenlijk wel blu ray hebben, laten we hopen dat hierdoor de verkoop cijfers van PS3 ook nog wat omhoog gaan 🙂

 4.    229 XP
  csvichf's avatar

  @Woofer: hahaha lol gevonden XD

 5. Anoniem -   
  85.146.74.189 (Niet geregistreerd)'s avatar

  bestaat al lang aleen in nog te duur
  http://en.wikipedia.org/wiki/Holographic_Versatile_Disc

 6. Anoniem -   
  86.91.42.214 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Capacity Theoretically up to 1 or 6TB possibility of 10TB to 100 TB

  Waaaat 1 tot 6 TERABYTE dat kan Noooit