Review: Call of Duty: Modern Warfare 3

Review: Call of Duty: Modern Warfare 3 – Laatste aantal jaren is het elke keer weer raak rond november, een nieuwe Call of Duty ligt dan namelijk in de winkelschappen. Een franchise die zo ontzettend veel verkoopt en winstgevend is maakt bij zo’n release elk jaar weer natuurlijk heel veel los. Een game als Call of Duty kent ontzettend veel liefhebbers maar over de jaren heen zijn er ook veel tegenstanders bijgekomen. Weet Modern Warfare 3 weer het hart te verwarmen, of krijgen we hier koude rillingen van? Dat lees je in deze review!

Campaign

You love it or you hate it, dat is altijd een beetje het idee geweest met de singleplayer van de Call of Duty franchise. De franchise staat bekend om zijn lineaire gameplay met weinig vrijheid in je doen en laten, dat is ook weer zo in Modern Warfare 3. De oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland is nog steeds gaande, zoals ook in MW 1 en MW 2. Veel mensen omschrijven de singleplayer van Call of Duty als een achtbaan die niet stopt, voor MW 3 gebruiken we alleen liever een andere omschrijving. De singleplayer is niets meer en minder dan een middelmatige Hollywood film.

De reden hiervoor is dat de game zich vooral focust op chaos, explosies en kogels die je om de oren vliegen. Dit geeft natuurlijk wel een goed gevoel maar verder draagt het weinig bij aan de gameplay. De kunstmatige intelligentie van je vijanden is niet echt in orde en vaak zelfs slecht. Vijanden die als een kip zonder kop in het rond rennen en overduidelijk scripted hun pad volgen is wat je constant ziet in de singleplayer. De gebeurtenissen zijn voorspelbaar en de game weet je niet emotioneel te raken. Je krijgt niet echt een band met de personages en sympathie voor sommige personages opbrengen is met deze campaign iets wat je eigenlijk niet doet.

Het verhaal van Modern Warfare heeft mij persoonlijk wel altijd kunnen boeien, dus dit is niet echt een kritiekpunt die ik zelf heb op de game. Ik kan me echter wel voorstellen dat je af en toe even zoiets hebt van, waar gaat dit over? Het is immers bij vlagen even onduidelijk. Verder is er weinig bijzonders aan de singleplayer. Het is gewoon lekker knallen in intense vuurgevechten terwijl de brokstukken je om de oren vliegen. Enkele innovatie hierin is wel gewenst, deze stijl houdt de franchise immers al zolang aan en elke keer voelt het weer als hetzelfde liedje met een iets ander deuntje. We hebben dan ook het gevoel dat ze bang zijn om een keer iets anders te proberen of toe te voegen in plaats van andere omgevingen en scenarios. Verder is de campaign ook heel kort, verwacht niet meer dan 5 uur gameplay en zo’n 6 uur op veteran.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4eb983c9a7ae8.jpg

Special Ops

De 5 uur aan gameplay in de campaign moet toch ergens goed gemaakt worden, dit wordt dan ook gedaan met de Special Ops modus. Deze solo en co-op mode is natuurlijk al eerder gezien in Modern Warfare 2, maar kent nu een nieuwe Survival-mode. Naast de gewone missies zoals in MW2 heb je nu ook survival. Je staat alleen, of met een online buddy in een level en elke keer komen er ‘waves’ van enemies aan die je moet afmaken. Hiermee verdien je virtueel geld en kun je attributen zoals weapon upgrades, sentry guns, explosieven e.d. mee kopen. Deze heb je na een aantal waves ook absoluut nodig, op den duur komen er namelijk helikopters van de vijand bij, honden en steeds zwaarder beladen terroristen met bijvoorbeeld zelfmoord bommen.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4eb9830c550aa.jpg

Deze mode is leuk uitgewerkt en hebben we in principe dan ook weinig op aan te merken, de gameplay is sterk, speelt goed en het geeft je echt het gevoel dat je samenwerkt met je partner. De modus valt ook in split screen te spelen, iets wat ontzettend leuk is om met vrienden te doen. We moeten de game hier dan ook wel een compliment voor geven. Het toevoegen van deze uitdagende modus is namelijk een zeer goede zet geweest.

Multiplayer

Ik had graag willen schrijven dat de multiplayer geheel vernieuwd is en een aantal prachtige nieuwe features kent, maar liegen doen we niet in reviews. De multiplayer voelt aan als een te dure expansion pack voor Modern Warfare 2 en de gameplay is letterlijk hetzelfde. Dit keer zijn de killstreaks alleen iets beter gebalanceerd, zijn de wapens sterker (soms te sterk) en zijn er enkele nieuwe modes. Om nu helemaal van je stoel te springen omdat Modern Warfare 3 een nieuwe modus heeft vinden we wat te overdreven en meer vanzelfsprekend. Het is immers een compleet nieuwe game.

De mogelijkheden die je in MW3 hebt zijn wel uitgebreider dan ooit, classes kunnen zo ontzettend ver gepersonaliseerd worden dat je hier zelfs soms meer dan een kwartier mee zoet kan zijn. Of dit nu alleen nodig was lijkt ons sterk, af en toe voelt het dan ook een beetje aan als overkill al die personalisatie opties. Dankzij deze vele opties zijn de menu’s bij vlagen ook wat onoverzichtelijk, hierdoor kost het wat tijd voor je ze weer helemaal uit je hoofd kent en doorheen vliegt.

De maps zijn, ondanks het feit dat Infinity Ward anders had belooft, ook gewoon weer vrij klein. Ook mis ik enkele oude klassiekers zoals de Shipment-map uit CoD 4 en Rust van MW2. Tevens had ik graag Nuketown gezien in MW3. Zelf ben ik heel erg van de close combat in Call of Duty en vind ik het geen game voor grote maps, anderen ervaren dit natuurlijk weer anders.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4eb98455d1cc0.jpg

Verder zien we in veel maps dezelfde objecten als in oudere Call of Duty-games, of dit nu zo verstandig is geweest valt te betwisten. Als je nagaat dat Call of Duty een enorme inkomstenbron is zou je toch verwachten dat Activision op deze vlakken wat meer had veranderd. Dat je bij dezelfde formule en engine blijft is nog te begrijpen, maar ga dan well all-in op de maps en geef mensen waar voor hun geld en vertrouwen in je franchise.

MW3 blijft bij de succesvolle formule van Modern Warfare 2 en wijkt hier haast niet vanaf. Verwacht geen innoverende multiplayer shooter zoals je dit met Call of Duty 4 hebt ervaren, het is gewoon meer van hetzelfde. Nu hoeft dit natuurlijk geen slecht punt te zijn, maar hou wel goed in het achterhoofd dat je een game koopt die hetzelfde speelt als één die je mogelijk al hebt. Vind je dit geen enkel probleem? Dan zal je ontzettend veel plezier beleven aan MW3, want het blijft een ijzersterke shooter.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4eb9849368377.jpg

Grafische aspecten en geluid

Modern Warfare 3 ziet er absoluut niet slecht uit, de game oogt alleen hier en daar wel wat gedateerd. De lichteffecten zijn niet bijster bijzonder, de schaduwen zijn te donker en het lijkt er af en toe op dat de enige tint die de game kent grijs is. Dit komt mede door het gebruik van een oude engine waar CoD al zo lang op draait. Er zijn echter weinig stoorzenders en grafische bugs te vinden. Het geluid is weer als vanouds en het klinkt allemaal prima, maar de effecten zijn precies hetzelfde als alle Call of Duty’s. We hadden ook op het gebied van geluid wel wat vernieuwing verwacht, maar helaas.

Zo’n breed mogelijk publiek

Met Battlefield 3 merk je dat de game een bepaald publiek probeert aan te spreken, de game kent een medium tempo en is vrij tactisch. Call of Duty daarentegen wilt graag iedereen tevreden houden en dit doen ze aardig. Toch hebben we het gevoel dat skill al minder belangrijk wordt in CoD, het begint immers al meer op een sprayfestijn te lijken en richten wordt al minder belangrijk. We zien Modern Warfare 3 dan ook af en toe meer als een instapper in het shooter genre voor mensen die normaal niet echt shooters spelen.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4eb984c272233.jpg

Conclusie

Modern Warfare 3 zal menig gamer teleurstellen en voelt aan als een expansion pack voor Modern Warfare 2. De singleplayer is veel te kort en cliche, vijanden hebben een slechte kunstmatige intelligentie en alles voelt aan als een middelmatige Hollywood-film. Special Ops is een sterke mode geworden dankzij ‘Survival’ die versassend leuk en uitdagend blijkt te zijn. Grafisch is de game voldoende al dan wel niet baanbrekend maar het ziet er beter uit dan Black Ops. Aangezien de gameplay zo bekend aanvoelt is de kans groot dat je de game snel zat zult worden. Multiplayer kent te weinig vernieuwing voor een geheel nieuwe en 60 euro kostende game. Denk goed na of je deze game echt wilt aanschaffen en ga niet mee in de hype.

Pluspunten

 • Meer mogelijkheden dan ooit
 • Een genot voor liefhebbers van Call of Duty
 • Survival is een geweldige toevoeging
 • Speelt lekker weg

Minpunten

 • Campaign veel te kort
 • Veel en veel te weinig vernieuwing voor een geheel nieuwe game van 60 euro
 • Kan snel saai worden omdat het zo erg hetzelfde is als Modern Warfare 2
 • Had maps van vorige CoD’s moeten hebben

Boxshot Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3

Releasedatum:
08-11-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
Activision
Ontwikkelaar:

180 reacties

 1.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  Loldeze komt denk hard aan op cod lovers xD

 2. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @Heavenly Gun: Kijk niet alleen naar het cijfer maar lees ook de review.

 3.    25 XP
  M3ulendijks's avatar

  Ik wil misschien de elite edition kopen +- 100-110 euro maar is dit het geld waard? ik heb verder nog nooit echt cod mw delen gespeeld. anders wacht ik gewoon tot de normale versie wat goedkoper word,

 4. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @M3ulendijks: Als je nooit Modern Warfare hebt gespeeld is dit de kans om in te springen, alles zal nieuw voor je zijn en je zal de game ongetwijfeld geweldig gaan vinden ;-).

 5.    283 XP
  F1-BS-FR's avatar

  Gelukkig; na het prima en realistische cijfer van Uncharted 3 gaat Psx-sense niet mee in die hype van een weinig vernieuwende shooter.

  De COD fanboys zullen wel weer kwaad zijn, maar ik zeg: complimenten!

 6.    25 XP
  M3ulendijks's avatar

  @M4GN3T: @M4GN3T: Oke, Maar is de elite edition het geld waard of kan ik beter de normale versie kopen? ik vraag me af of ik nou die dinge van elite edition echt ga gebruiken.

 7. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @M3ulendijks: Als je voor de complete package wilt moet je Elite halen, zelf vind ik elite ene beetje geldklopperij maar alle DLC gratis is wel weer netjes op lange termijn.

 8.    212 XP
  Jaspervg's avatar

  @M3ulendijks: ik zou niet de elite edition kopen, naar mijn idee heb je er niet veel aan en laat je het gauw aan de kant liggen

 9.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  Waarom zouden we pissed zijn van een review van 1 persoon… Ik vind de game 10x beter dan bf3

  Ps: ik heb bf3 veel sneller uit kunnen spelen dan mw3, en bf3 sp moet je bijna alleen lopen 10% van sp is shooten…. tuurlijk duurt bf dan langer voor sommige personen.

  Anyhow goed review al ben ik het oneens met een paar punten.

 10.    25 XP
  M3ulendijks's avatar

  @Jaspervg: @M4GN3T: Dat denk ik inderdaad ook, ziet er leuk uit maar is wel 50 euro duurder. het is toch al een dure maand zeg BF3 COD MW3 Saintsrow 3 en NFS The Run haha.. Ben benieuwd

 11.    8480 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Harde review ik had al helaas al zoiets verwacht jammer….

 12.    468 XP
  xDELTAx's avatar

  Je gaat veel te snel dood. Dit was in de vorige delen beter uitgewerkt.

 13. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @BloodlyKill: Welke punten kan jij jezelf niet in vinden dan?

 14.    137 XP
  Eljazz's avatar

  7,5 …. Voor een supergame dat WEL veel vernieuwd is in de multiplayer ! Mij vallen echt veel nieuwe dingen op.. Mja… Volgens mij wordt er te hard gekeken en vergeleken naar de grafics van BF3. Waaw BF3 ziet er mooi uit, bam 10 op 10 op die multiplayer… Oooh nee, MW3 lijkt zoveel op het vorige deel, bam 7,5 op 10… Er zijn zoveel kleine dingen verbetert dat er in het geheel wel degelijk veel veranderd is.. Beste multiplayer game ooit! Denk eraan, BF3 heeft 3 game modi… MW3 heeft er 10 ! Campaign is kort ja, dat zijn alle COD’s, maar wel KRACHTIG ! Die van BF3 is iets langer en SAAI !

  Maarja, hate it or love it!
  10/10 van mij !!!!

  (ik vind BF3 ook leuk he, ik speel het ook, ma MW3 zo weinig geven… Daar krijg ik kattepis van)

 15.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  @M4GN3T: Ik heb ook de revieuw gelezen hoor

 16.    35 XP
  s[KiNG]a's avatar

  @BloodlyKill: ofniet, ik ga lekker die game spelen, het boeit me echt niet wat iemand anders erover denkt…

 17.    8480 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @Eljazz:
  Ik ben bang dat ik het toch met hem eens ben gewoon te weinig vernieuwing ik zeg niet dat het slecht is maar een 7,5/ meer is het gewoon niet waard. Ik vind de singleplayer van BF3 tegenvallen veel fouten. Ik erger me kapot aan het wegvallen van het geluid dat maakt de belevenis toch een stuk minder hopelijk patchen ze dit eens …..

 18.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @Eljazz: Alles wat er in deze review genoemd word (behalve het min punt dat er Maps van vorige CoD’s in MW3 moesten zitten, want dat is een mening) is waar.

  Je kan een game dan natuurlijk ook niet een veel hoger cijfer geven.

 19. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @Eljazz: Ik heb bij deze game echt het gevoel dat Infinity Ward bijna niks gedaan heeft, tuurlijk doen ze ‘iets’, maar niet genoeg. Als jij dit 60 euro waard vindt van je zuurverdiende centen, dan succes =p.

 20.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  Is dit een Grap?
  lekker oneerlijk voor alle multiplayer games een losse review voor mp.
  en bij deze niet…

 21.    992 XP
  rickaa12's avatar

  @M4GN3T:

  Goede review!!

 22. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @MrGreen95: De kwaliteit van de campaign, spec ops en multiplayer lagen dicht bij elkaar in de buurt. Bij Battlefield 3 was dit anders. Tevens biedt MW3 te weinig nieuws om 2 reviews over te maken, tis allemaal een beetje been there done that.

 23.    403 XP
  Hazzard12's avatar

  Ik heb nooit MW2 gespeeld dus voor mij is MW3 een 9,5 waard. Ben niet helemaal eens met de review.

  IGN is meer vertrouwbaar en die geven MW3 een 9 daar ben ik wel mee eens

 24.    776 XP
  Sevinho's avatar

  @BloodlyKill: WTF praat jij man…

  @Hazzard12: IGN is altijd op CoD gericht hoor, daar hoef je CoD niet eens te spelen en ze geven een hoog cijfer.

 25.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  Ik zeg een 8 – 8.5.

 26.    101 XP
  Matssaa's avatar

  ”Had maps van vorige CoD’s moeten hebben” Waarom staat die wel bij COD en niet bij Battlefield, Battlefield heeft alleen de maps van Battlefield 2 als je hem had gepreorderd of je moet hem kopen..

 27. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @Matssaa: Omdat Battlefield 3 op andere vlakken innoveerde en je dit hier niet mist. MW3 doet niks nieuws en recycled veel, daarom had dat een leuke compensatie geweest.

 28.    205 XP
  Meneermike's avatar

  Mod-edit: hou het netjes, dit soort comments voegen niets toe.

 29.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  ik ben er mee eens!!!

 30.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  Ik bn spraakloos, bedoel vn de review was mooi geschreven maar een 7,5 gozer ? Ik vind wel dat ie op zn minst een 8,5 verdient.

 31. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @HTC Bwoy !: Wellicht als CoD: Elite gratis was geweest, huidige product, nein.

 32.    403 XP
  Hazzard12's avatar

  IGN geeft MW3 een 9/10, ze hebben gelijk

 33.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  @M4GN3T: jhaa okee. Bij bf3 is die soortgelijke optie tog Battlelog ? Die is wel gratis. Maar we weten allemaal dat Activision zoveel mogelijk probeert te kapitaliseren op wat ze produceren. Je kn ze ongelijk geven maar als jij in hun schoenen zou staan, zou je dat waarschijnlijk ook hebbe gedaan.

 34. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @HTC Bwoy !: Geld is altijd leuk, maar je beduvelt wel je klanten die 60 euro betalen en vertrouwen in je franchise hebben..blindelings. Ook jij bent een consument en werkt voor dat geld wat je aan Actvision geeft, eisen stellen mag ook weleens. Dit is gewoon not done en een gerecyclede game die meer had moeten bevatten.

 35.    205 XP
  Meneermike's avatar

  wie paste edit toe dan?

 36.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Ik mis een map als nuketown ook wel. En je kan er niet om heen draaien het lijkt inderdaad hartstike veel op mw2. En waar zijn de snipe only lobys ?

  Ik hoop dat de volgende cod eindelijk eens goed anders wordt

 37.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @M4GN3T: @M4GN3T: dude? Het is gratis! Voor de mensen die alle map packs halen is de premium zelfs goedkoper voor hun! Ze geven korting met elite en meeste dervan (90%) is gewoon gratis. Wat battlelog heeft is bij elite allemaal ook gratis en meer. Maarja het zal allemaal wel. Wat me ook is opgevallen is dat jij ook mp van bf3 een 10 hebt gegeven, denk dat jij gwn een bf gassie bent, die bf3 mp vol met bugs servers werken niet, quickmatch niet, voice chat niet en veeel en veeel meer, en blind gewoon een 10 geeft.

 38.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  @M4GN3T: jhaa ik bn et helemaal met je eens hoor. De cod reeks is gwn zolang aanwezig dat ze veel blinde volgelingen hebben. En ik bn er 1 vn want, et voelt gwn lkkr aan om iets te spelen waar je nie teveel aan hoeft te wennen !

 39. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @BloodlyKill: Ik heb hier vaker migrating host gezien in 2 uur spelen dan bij BF3 in een week. En CoD Elite is niet gratis, alleen als je hardened koopt.

 40.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  Wat is nou eigenlijk de kleinste map van MW3? Dome?

 41.    205 XP
  Meneermike's avatar

  @BloodlyKill: gast jij weet duidelijk niet waar jij over hebt

 42.    205 XP
  Meneermike's avatar

  ontopic: een goede review

 43.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @BloodlyKill: Als jij een echte shooter liever hebber was zou je weten dat bf echt een 10 waard is.
  Als je cs, bf en moh en cod allemaal hebt gespeeld, snap je waarom het een 10 waard is.
  al die dingen die jij zegt kunnen gepatched worden…
  oke het mag niet in een release, maar het zijn geen minpunten omdat ze er uit gehaald worden.
  cod is gewoon recycle, zelfs het merk van de vrachtwagens konden ze niet veranderen. 60 euro my ass

 44.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  @M4GN3T: Dat is toch 110 euro? En Elite los 50?

 45.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  MW2 was goed en nu willen ze het op MW2 laten lijken. Ze hebben echt dingen toegevoegd en weggehaald. Soms minder soms beter geworden.

 46.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @M4GN3T: HET IS GRATIS! PREMIUM KOST GELD WEET WAT JE REVIEWD!!!

 47.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  @M4GN3T: Goede review keep it up!

 48.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @MrGreen95: heb ook, als je me niet gelooft add me en check me trophies (BloodlyKill)

 49. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @BloodlyKill: Ga je me nu serieus vertellen dat je de gratis versie bijzonder vindt? Gratis versie is gewoon om je lekker te maken, CoD Elite kost geld.

  Ik weet wat ik review maar ik snap jou niet helemaal, je loopt hier een product te ‘verdedigen’ als een malloot zonder ook maar enig argument te noemen. Je kan je toon ook wel een beetje aanpassen, want hoe je nu reageert slaat echt helemaal nergens op.

 50.    278 XP
  Julian's avatar

  Helemaal met deze review eens. Een 7.0 was al genoeg geweest voor MW3. Waar ik me ook aan stoor is dat de game er zo grijs uitziet (multiplayer), waarom is er geen blik verf open getrokken.

  En verder is het allemaal hetzelfde. Dat ze maar snel met een nieuwe engine komen, want dit begint nu vervelend te worden.

 51.    205 XP
  Meneermike's avatar

  oeii

 52.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @BloodlyKill: cs op de ps3? moh allied assault? battlfield 2? even doorgaan?

 53.    205 XP
  Meneermike's avatar

  @MrGreen95: hij weet niet waar die het over heeft en lult zichzelf voorbij

 54.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @M4GN3T: alles wat battlelog hebt kun je ook in de “GRATIS” versie van elite vinden en veel meer. Zoek het anders op dan zie je het! Hoe moet ik mij toon aanpassen zonder tegen jou te praten? Ik kan wel mijn manier van schrijven aanpassen, en dat zal ik ook doen maar ik ben niet degene die namen begint te namen! (mogool) als je geen zin hebt om te googlen zal ik e morgen vroeg wel een pmtje sturen met de stuff van elite en battlelog met links

 55.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @MrGreen95: ik heb cs op pc, moh heb ik bf heb ik en cod eb ik

 56.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @BloodlyKill: Nou die elite maakt toch wel de game, een paar stats.

  edit:
  Nou en nog steeds vind je cod meer dan een 8 waard?

 57.    205 XP
  Meneermike's avatar

  @BloodlyKill: maar je bent wel zeker van jezelf he

 58. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @BloodlyKill: De gratis versie, die er op het moment zowat uit ligt, kent maar een zeer beperkt aantal features. Daarnaast zijn de clan opties en analyses en strategys alleen beschikbaar voor betalende leden, bij Battlelog gratis. De stats die je krijgt als free member, stellen niet veel voor. Die DLC is leuk maar bijzaak, die competities e.d. hadden ook gratis moeten zijn.

 59.    267 XP
  Emile's avatar

  Yes eindelijk iemand die het gewoon goed reviewt! Echt goed!
  Ik begin echt een beetje het vertrouwen in de meeste reviews te verliezen als iedereen activisions aars maar likt en allemaal 9’s uitdeelt… zelfs de Power Unlimited doet dat nu ><

 60.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @M4GN3T: die competities geven ze auto’s weg en meer erg waardevolle spullen, waarom zou iemand dat gratis weg geven. Als ik de eigenaar van activision was zou ik ook niet een jeep twv 30.000 gratis weg geven

 61.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  lekker voor ZE!:D BATTLEFIELD 3 IS THE KING!

 62.    205 XP
  Meneermike's avatar

  haaaahahahhaa omg je vernederd jezelf echt hard

 63.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @Meneermike: laat ik dat merken dan, enige wat ik doe is voor me mening opkomen. Het licht er gewoon aan hoe jij dat opvat.

 64.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @M3ulendijks:

  Spel is nog niet eens 50 euro waard laat staan die 100 euro!!

 65.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @Meneermike: gelukkig genoeg ben ik nog niet genoeg vernererd om bij jou niveau gezakt te zijn wat 0 is…

 66.    205 XP
  Meneermike's avatar

  @BloodlyKill: zoo origineel hoor , best britaal voor iemand die net alle argumenten verloor

  Mod-edit: Nog 1 comment om te stoken en je krijgt een ban van 7 dagen.

 67. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @BloodlyKill: Dat van die competities kon ik niet weer vinden, dat sluit echter niet uit dat de andere opteis gratis hadden moeten zijn. Anyways, we verschillen duidelijk in mening over CoD Elite, laten we het daarbij houden.

 68.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  Maarja whatever.. Cod is meer iets voor mij. Een mlg player die houd van fast paced gameplay

 69.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @BloodlyKill: idd dat was echt een bullshit reactie van meneer mike.
  Maar zeg nou zelf voel je je nou echt gelukkig als je weer 60 euro besteed hebt aan deze game?
  leg mw en mw 3 es naast elkaar, een game uit 2007 en 1 uit 2011.
  Als je een blinde test zou doen, dan kun je niet aanwijzen welke uit 2011 komt.
  Ik been echt geen bf fanboy ofzo, ik heb ELKE cod tot nu toe gekocht, maar het blijkt elke keer weer dezelfde game te zijn.

 70.    1 XP
  royalboy's avatar

  laat ik beginnen met een compliment voor deze review alles wat je moet zeggen over de multiplayer staat errin, ook al is het niet veel positiefs. ik heb alle cod-spellen honderde uren gespeeld en bij mw2 had ik bij het zien van de graphics al na een week geen zin meer.helaas hebben ze mw2 gekopiert en geplakt, geef het beesje een andere naam/ paar nieuwe maps, en je krijgt mw3. als activision hun fans wilde please maakte een op cod4 gebaseerd spel. in plaats daarvan gaat het dit keer om winst.half uur gespeelt maar wat een ergernis; na 2 kogels ben je dood en al snel krijg je een hoog camp gehalte met sprayende noobjes die hun killstreaks zo bij elkaar verzamelen. maar dat is precies wat activision wil. zoveel mogelijk players. skill komt in deze game niet eens voor. veel te kleine mappen en zeer onrealistisch nagebootste wapens bovendien. dus ik ruil hem morgen, met pijn in mn cod hart 😛 meteen weer in !!

 71.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  Mod-edit: Ook jij krijgt een waarschuwing voor je comment richting Meneer-mike..hou het netjes.

 72.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  cod is een soort fifa game.. Elk jaar hetzelfde op een paar dingetjes na het is eigenlijk gewoon een soort van grote update en het is gewoon niet normaal dat ze 60 euro voor zulke games vragen in tegenstelling tot bf3 die dik 60 euro waard is! compleet nieuwe nieuwe engine en shit.

  Nu zal ik wel weer commentaar krijgen van alle COD fans hier,maar boeit me niet want ieder zn game toch?? de 1 is COD fan de Ander BF fan, kben meer en bf fan maar ik heb ook altijd alle Cods gespeeld omdat het totaal een andere game is!

 73.    66 XP
  Koenps3's avatar

  @BloodlyKill pik ik vind dat je gelijk hebt, ik speelde vandaag eerst bf en daarna mw3. Bij bf zag ik de eerste persoon na precies 1 minuut en 12 seconden, wat nog niet eens zo erg is, maar waar ik me dan enorm aan erger is dat ik dan gekild voor door iemand die in een hoekje ligt en die je niet kan zien door de schaduw . Eerlijk, al de mw2 noobtubers en gewone noobs

 74.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  oohja en mw3 haal ik ooit ook wel xD

 75.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @Koenps3:

  bf3 moet je niet alleen spelen;) voor de lone wolfs is cod meer geschikt

 76.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @MrGreen95: ik vind de game zelf ook weinig nieuws hebben. maar wat ik leuk vind is dat waneer je mw3 opstart, en je met een vriend bent je urenlang plezier kunt hebben, dus ja ik vind het me geld waard. De sp is ook egt 50% waarom ik mw3 haal, omdat ik egt in die sp zit en vind de verhaallijn zow trekkend!

 77.    66 XP
  Koenps3's avatar

  Zijn overgestapt naar bf omdat iedereen dat zo bijzonder vond . Ik koop ze allebei omdat ik dacht dat ik ze beide leuk zou vinden, maar ik vind bf vervelen, natuurlijk het is fk mooi, de graphics zijn fantastish, maar toen ik daarna mw3 ging spelen had ik daar meer plezier in, behalve dat idd alles grijs is en dat de ump en scar L weer fk overpowerd zijn –‘. Je kan wel zeggen bf ; 10 mw3 ; 7.5 maar dat is niet helemaal correct vind ik, alleen omdat een game ziek mooi is een 10, terwijl et langzame gameplay is en de singleplayer failt, het is knap hoe activision het ieder jaar flikt om een nieuwe game te maken, dan kan je wel zeggen copy past, maar iedere keer is er net wat anders.

  Ik vind bf en mw Allebei leuke games, maar bf is zeker niet een kwart keer meer leuker (wow) dan mw.

  Nu gaan al die bf fanboys weer zeiken, maar denk na .

 78.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @BloodlyKill: ja voor de sp en spec ops zou ik de game nog wel eens kunnen kopen

 79.    66 XP
  Koenps3's avatar

  Waarom komt er de de hele tijd reacties van mods , nog een keer en je krijgt een van van 7 dagen. Is dit om te laten zien , ;’ kijk is hoe goed we ingrijpen ‘ ? Je kan ze ook gewoon verwijderen en een pb of iets in die richting sturen?

 80. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @Koenps3: Is om te laten zien da we ingrijpen en wat de sancties zijn.

 81.    66 XP
  Koenps3's avatar

  @M4GN3T: Oké, maar we weten nu toch inmiddels wel dat jullie goed ingrijpen?

 82.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @M4GN3T: er zat geen slecht taalgebruik in me comment, en ik zat niet te op te focken. Hoezow word mijn post tog verwijdert met een waarschuwing?

 83. crew Management -    4944 XP
  M4GN3T's avatar

  @BloodlyKill: @Koenps3: On topic blijven heren, dit soort kwesties kun je me PM-en.

 84.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @Hazzard12: Eehm, IGN moet je juist niet serieus nemen, zij falen. Daar bij IGN zitten namelijk alleen maar CoD fanboys. Ze vergelijken daar elke shooter met CoD (alsof CoD de standaard is) en dan geven ze kritiek dat een Shooter juist te veel of juist te weinig op CoD lijkt.

 85.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @Koenps3:

  mw3 en bf3 zijn ook 2 totaal andere games… De 1 houd van domweg om je heen knallen met Cod en de ander van Teamwork en grote maps met voertuigen met bf3.

 86.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @PattyS3: true, en ze hebben nu bf en cod zelfde cijfer gegeven omdat ze anders gezeik krijgen

 87.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @Koenps3:

  Ik speel namelijk met maten van me bf3 en dan bij elkaar in squad met headset op en dan met zn 4e vlaggen pakken rennen of in autotje rond krossen enzo mja kben ook een battlefield fan(A)

 88.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @PattyS3:

  Ach ik kijk helemaal niet Reviews op andere site,s ik had bf3 al thuis toen waren de reviews er nog niet hoor.. doe dr niks op uit ik oordeel zelf wel!

 89.    66 XP
  Koenps3's avatar

  @Tom-Zwolle: En dan kan met mw3 niet? Als je met je clan s&d demolition, sabotage dominatian gaat doen? Is dat geen teamwork?

 90.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @Koenps3: nee

 91.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  Rob smith’s review op machinima. ik raad mensen aan om die te bekijken

 92.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @MrGreen95: daarom spelen mlg players 99% cod

 93.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @MrGreen95: Ja echt hè. Ze weten zelf ook wel dat ze anders door de mand vallen. Want sorry hoor, hoe kan je nou als gaming site, die een spel objectief hoort te reviewen, MW3 een 9 geven? Je kan namelijk veel meer argumenten bedenken en geven over de min punten van MW3 dan over de plus punten. Ik geef MW3 maximaal een 8. Echt niet hoger.

  @iedereen: Battlefield 3 heeft trouwens op deze site in het geheel geen 10 gekregen hoor, wie een beetje kan rekenen en op de hoogte is weet dat de SP van BF3 een 7 kreeg en de MP een 10 dus; 7 + 10 geeft 17. 17 delen door 2 geeft 8,5 = Eindcijfer BF3 op PSX-Sense.

  MW3: 7,5
  BF3: 8,5

  In deze cijfers kan ik me zeker vinden.

 94.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @Koenps3:

  nee niet zoals in bf3

 95.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @BloodlyKill: Sarcasme?

 96.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @MrGreen95: lol? 99% van alle mlg players spelen gb’s op COD! FEIT dus wat je zegt over teamwork slaat nergens op!

 97.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @BloodlyKill: omg ben je nou echt zo dom?
  Cod kun je heeeeel goed samen spelen, ik had het over de sarcasme in mijn reactie, de hele droge nee.
  alleen gebeurt het haast niet in random cod games, tuurlijk als je met clan gaat spelen pwn je iedereen.

 98.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @Koenps3: Dat is Clan-work, geen teamwork. xD CoD is niet gemaakt voor teamwork. Wel voor Lone-Wolf gameplay en natuurlijk voor Clan-wars.

  Echte teamwork, dus als je niet met een clan speelt, vind je echt niet in CoD.

 99.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  slecht spel hoef hem dus niet te halen, haal alleen nog de toppers zoals bf3, uncharted 3 en skyrim binnenkort wordt sowieso een 9,5+

 100.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @PattyS3: lol? Wat is een clan? Een groep “een team”

Call of Duty: Modern Warfare Collection opgedoken voor de PS4
Modern Warfare 3 voorzien van een ‘zeer bescheiden’ update
Nieuwe game modi voor Modern Warfare 3 lanceren vandaag
Dit weekend Double Weapon XP voor Call of Duty: Modern Warfare 3