Waarom Call of Duty: Modern Warfare 3 aanvoelt als een oude game

Mijn review van Modern Warfare 3 heeft veel stof op doen waaien binnen de PSX-Sense community. Met name het, volgens sommige mensen, lage cijfer is wat mensen vooral tegen de borst stuit. Dit artikel is geen re-review maar meer een opiniestuk die mijn persoonlijke mening bevat over MW3 en de innovatie hiervan. Laat ik alleen allereerst voorop stellen dat Modern Warfare 3 absoluut geen slechte game is. Sterker nog, ik vind de game echt ontzettend tof en het brengt goede entertainment in miljoenen huiskamers ter wereld. Vooral mensen die nog nooit Call of Duty gespeeld hebben zullen dan ook als een kind zo blij de game aan het spelen zijn.

Dat gezegd hebbende wil ik het graag over het recyclen en copy paste gedrag van Infinity Ward hebben. Als consument betaal je tegenwoordig tussen de 50 en 60 euro voor een game, een uitgebreidere editie van Moden Warfare 3 bijvoorbeeld kost je al snel tussen 100 en 120 euro. Dit zijn fikse bedragen die je neertelt en lange na niet elke game is dit volledige bedrag waard, dat hebben we allemaal wel vaker meegemaakt. Dit is in mijn optiek ook het geval met Modern Warfare 3, waarom? Dat zal ik je proberen uit te leggen.

Al vanaf Call of Duty 4: Modern Warfare heeft Infinity Ward de zieltjes kunnen winnen van talloze gamers en terecht. Deze game bracht zoveel innovatie met zich mee in het shooter genre dat ze vandaag de dag voor veel andere shooters een voorbeeld zijn geworden. Dit verdient respect en een hele boel ook. Toen we van dit deel naar Modern Warfare 2 gingen waren de meningen iets meer verdeeld. Mensen waren niet blij met de killstreaks en de shooter zou te noob-friendly zijn geworden.

Zelf vond ik Modern Warfare 2 geweldig, maps als Highrise en Rust waren naar mijn idee zeer tof en ik heb veel plezier beleefd aan de game. Modern Warfare 2 wist dan niet iedereen tevreden te stellen, maar de game bracht wel een hoop nieuws met zich mee. We zagen sentry guns verschijnen, nieuwe wapens, predator missiles, harrier airstrike, attack helicopter, pavelow, stealth bomber en zo zo zoveel meer. Dit bracht een compleet nieuw ervaring met zich mee en voelde echt als een tweede deel, weer had Infinity Ward het geflikt te innoveren in een game.

Maar nu hebben we Modern Warfare 3, de opvolger van Modern Warfare 2 en waarschijnlijk ook het laatste deel in deze succesvolle trilogie. Toen ik deze game begon te spelen verbaasde ik mij over het feit dat de stap naar innovatie dit keer zoveel kleiner was dan dat het ooit geweest is bij Modern Warfare. Waar Infinity Ward eerst bekend stond als bazen van het shooter-genre zijn ze nu het luie ‘copy and paste’-team geworden. Het is niet zo dat ze niks nieuws brengen, maar naar mijn belevenis is het slappe weapon level system en enkele nieuwe leuke game modes geen innovatie. De game doet in principe hetzelfde als Modern Warfare 2 alleen dan met andere maps, anders ingedeelde menu’s en enkele features kennen een andere naam zoals Point Streaks.

Dit is op zich geen ramp als je een expansion pack maakt voor een bestaande game, maar om dit nu een sequel te noemen? Nee, dat is het verre van. De maps zitten vol met herkenningspunten en gebouwen van maps uit Modern Warfare 2 en ze zijn, alhoewel dat persoonlijk is, niet echt spectaculair. Grafisch is het weinig tot niet vooruit gegaan, alhoewel het er nog wel gewoon goed uitziet naar mijn mening. Alle geluiden die worden gebruikt in de game klinken hetzelfde als voorgaande CoD’s, alleen dan hier en daar een wat hardere of zachtere volume. De manier van punten verdienen is nog steeds hetzelfde en de hele game voelt gewoon aan alsof je nog steeds Modern Warfare 2 speelt. Het is gewoon exact dezelfde game alleen is er hier en daar wat aan gesleuteld.

Een argument die ik vaak voorbij zie komen van de community is het feit dat mensen dit willen en dat andere games ook niet innoveren. De Uncharted-franchise komt dan bijvoorbeeld voorbij, iets wat in mijn ogen compleet onterecht is. Je zal in Uncharted 3 niet één keer het gevoel hebben dat ze Uncharted 2 maar wat lichtjes hebben aangepast. Het verhaal is anders, het camerawerk is anders en de omgevingen lijken niks op Uncharted 2 of 1. Dit geldt ook voor Battlefield 3, je voelt gewoon dat je een compleet andere engine hebt, dat de gameplay sneller is en dat er gewoon tijd in is gestoken in het balanceren van de game. Ook zijn de attachments uitgebreider, is er een Team Deathmatch-mode bijgekomen en zijn de maps compleet anders. Dit soort attributen zorgen gewoon voor het gevoel dat je echt een nieuwe game hebt. Dit mis ik persoonlijk zelf bij Modern Warfare 3. Wanneer iemand zegt dat iedereen dit wilt, heb je het ook fout. De consument weet niet wat die wilt, dat weet je pas wanneer je iets in je handen gedrukt krijgt. Kijk bijvoorbeeld naar internet op je mobiel, paar jaar terug een overbodige luxe en vandaag de dag onmisbaar. Neem de iPad, niemand wist waarom je zoiets zou willen, tot je het hebt en nooit meer zonder kan.

Je kan het met me eens of oneens zijn, maar ik blijf bij me mening dat Modern Warfare 3 aanvoelt als een gerecycled product die puur op de markt is gebracht om geld te verdienen. Natuurlijk is geld verdienen belangrijk, maar je moet als gamer niet het gevoel hebben dat dit de hoofdfocus was tijdens de ontwikkeling ervan. Een ontwikkelaar moet innovatie kunnen brengen in een bepaalde franchise anders is het geen ontwikkelaar. Call of Duty brengt zoveel geld in het laatje en als dat geld nou ook gewoon werd gebruikt om te investeren in ontwikkeling, was het een heel ander verhaal geweest. In plaats daarvan wordt de keuze gemaakt om de game gewoon te recyclen.

Ik hoop dat men nu een beetje het idee krijgt waarom Modern Warfare 3 van zoveel gebruikers nu zoveel kritiek ontvangt, inclusief mijzelf. Het is niet het feit dat de game slecht is, absoluut niet. Mensen kennen alleen de innovatie die gemaakt is bij voorgaande delen en hoe je het ook wendt of keert, dit verwacht men bij MW3 ook gewoon weer en dat is niet gebeurd.

Boxshot Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3

Releasedatum:
08-11-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
Activision
Ontwikkelaar:

89 reacties

 1.    468 XP
  xDELTAx's avatar

  Ik heb hem ook gekocht om te kijken of het nou echt zo MW2-achtig is als iedereen zegt…en dat is t helemaal. Na een tijdje zal ik em wel verkopen.

 2.    212 XP
  Jaspervg's avatar

  zeikerds, altijd maar over dat de game hetzelfde is als mw2, hij is gwn facking vet en dan spreek ik niet alleen voor mezelf

 3.    468 XP
  xDELTAx's avatar

  En je hebt helemaal gelijk. BF3 voelt echt “nieuw”. MW3 totaal niet.

 4.    283 XP
  Alycan's avatar

  Amen.

 5.    537 XP
  CREATIVETRIANGLE's avatar

  ik ben het eens met dit verhaal

 6.    41 XP
  leonfcg's avatar

  ”Als consument zijnde” is dubbel op
  Het is ”als consument” of ”consument zijnde”

 7.    144 XP
  Playdutch's avatar

  Ik kan mij in veel dingen wat hier geschreven wordt zeker wel bevinden.
  Iedereen zijn mening.
  Zo vind ik het killstreak systeem zeker net zoveel vernieuwend als dat mw die van mw2 toen de tijd was.
  Vooral de support streak vind ik een vernieuwing.
  Hierdoor zie je dat er meer voor de objective gespeeld wordt.
  Wat in mw2 ver te zoeken was.
  Ook het wapen lvl systeem vernieuwd is net zoveel vernieuwd als dat met mw2 was.
  De gameplay is ook licht aangepast.
  De health points zijn verlaagd of ze hebben de wapens damage verhoogd, ik weet miet precies welke van de 2.
  Maar je gaat een stuk rapper dood en het killen gaat ook een stuk sneller.
  En dan is er nog de nieuwe coop die ik ook zeker vernieuwend genoeg vind.
  Maar zoals ik al zeg kan ik mij verder zeker vinden in het stuk wat hier staat.

 8.    144 XP
  Playdutch's avatar

  Wel heel erg slecht getypt.
  Vanavond maar eens niet zolang door gamen. 😛

 9.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  ik koop hem wel voor 25 euro;)

 10.    421 XP
  Vechtersbaas's avatar

  @Jaspervg: sinds wanneer is dit zeiken ? het legt uit waarom er veel mensen teleurgesteld zijn met MW3. dat is toch niet zeiken ? en ik ben zelf ook teleur gesteld. hij zegt er ook bij dat het spel wel gewoon leuk is en vet. ik vind jou reactie een beetje overbodig

 11.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  goed verhaal, paar foutjes gezien lees het even door 😛

 12.    17 XP
  Soren's avatar

  Tja, ik begrijp het uitgangspunt van de review wel. Toch kan je niet op een dergelijke manier naar een vervolg kijken, vind ik. Er zijn genoeg games met een vervolg en een hele kleine innovatie. Ik had het in m’n comment bij de review al over FIFA 12, maar er zijn er natuurlijk veel meer, met name in het sport genre is de innovatie klein en komt er elk jaar een nieuwe deel. Vaak goede games, die allemaal het gevoel van de voorganger sterk naar boven halen, maar dan in een nieuw jasje met bijgewerkte namen.

  Als PSX Sense elke game op deze cod manier zou reviewen, dan blijft er geen voldoende meer over. Dat deed PSX tot op heden ook niet, elke game werd volgens mij beoordeerd zoals de game is, behalve MW3.

  Er wordt hier gewerkt met een puntensysteem van 4 onderdelen en het gemiddelde is het eindcijfer. Een prima systeem, mits je niet cijfers gaat manipuleren om op een bepaald eindcijfer te komen.

 13. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @xDutchSoldier: @leonfcg: Thanks guys, aangepast 😉

 14. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @Soren: Ben ik het niet geheel met je eens, FIFA voelt toch echt wel nieuw met onder andere de impact engine. Je ziet wel dat er tijd in is gestoken en dit heb ik veel minder met MW3.

 15.    1919 XP
  ddvos's avatar

  hij lijkt inderdaad veel op mw2 behalve de maps die zijn echt een stuk minder leuk.

 16.    992 XP
  rickaa12's avatar

  Deze artikel is een FEIT!

 17.    31 XP
  Bones's avatar

  @artikel

  “Vooral mensen die nog nooit Call of Duty gespeeld hebben zullen dan ook als een kind zo blij de game aan het spelen zijn.”

  Dit is mijn eerste Call of Duty die ik heb gekocht, zeker door de immense aandacht die is besteed aan deze game, dat ik dacht dat het wel wat moest zijn, wat tegenvaller toen ik de game in m’n PS deed.

  Ik kreeg echt zo’n Resistance 2 gevoel qua graphics, vergelijk het eens met een game als Killzone 3 die ligt wat mij betreft toch ver voor op CoD MW3.
  Dus ondanks dat het mijn eerste CoD is kon ik er niet erg enthousiast van worden.

 18.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  @Soren: Sluit me compleet aan bij je comment!

  @Magneet: Ik kan me echt wel vinden in je kritische punten maar:
  Never change a winning formula!! En met een verkoop topper die COD is mag er ook niet teveel innovatieve dingen inzitten. Dat je product veilig bekend laten en met een nog lagere instap voor nog meer nieuwkomers die mee kunnen komen met alle 360 no scoop sniper koningen.

  En met Elite voor die paar centen meer over een heel jaar verspreid 20x DLC krijgen. Nouja dan ben ik als trouwe COD speler al snel tevreden hoor 😉

 19. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @MightyMostert: Like i said, jij als consument weet niet wat je wilt, dat is de taak aan een ontwikkelaar. De formule hoeft ook niet veranderd te worden, absoluut niet. Maar als jij Windows XP vergelijkt met Windows 7 dan snap jij toch ook wel dat 7 beter is ondanks het feit dat de formule nog steeds hetzelfde is? Nergens staat ‘verander de formule van CoD’..tuurlijk niet. Maar innoveer in je franchise, dat is wat elke gamesdeveloper hoort te doen.

 20.    3140 XP
  moes's avatar

  ik moet zeggen dat de singleplayer deze keer wel echt toffer is dan mw2. De missies zijn nu wat gevarrieerder. Die singleplayer actie mag je van mij best wel innoverend noemen af en toe. Ik ben een grote fan van de verhaal lijn van modern warfare reeks. Ze maken wel heel goed gebruik van de 4 jaar oude Engine bij de singleplayer. De Multiplayer is integendeel niet zo innoverend. Het komt over als een grote DLC waar ze heel lang aan gewerkt hebben, maar dat neemt zeker niet weg dat het FUCKING lekker schiet. Ik vraag me af of het nou echt zo nodig is om opnieuw de wiel uit te vinden bij cod. Hoe cod nu is, is gewoon perfect zo…behalve de engine. En heb ik spijt dat ik 60 euro uitgegeven heb? NEEH ! Het speelt nog steeds heerlijk weg. 😉 Verder kan ik heel goed begrijpen dat het kut is voor mensen die heel veel modern warfare 2 hebben gespeeld. Ik zelf heb de MP van modern warfare 2 weinig gespeeld dus voor mij komt mw3 een beetje nieuw over. xD Cod4 heb ik wel helemaal grijs gespeeld. Dat is gewoon de godfather van de reeks. THE CODFATHER !!

 21.    844 XP
  thom430's avatar

  Het is dus eigenlijk niets meer als een mappack…
  Dat krijg je als je alleen maar wilt verkopen.

 22.    6 XP
  Aenthropologist's avatar

  Kan het alleen maar mee eens zijn met dit artikel.

 23.    1694 XP
  chronic010's avatar

  Mod-edit: On-topic blijven, elkaar afzeiken is nergens voor nodig.

 24.    1 XP
  joris_94's avatar

  @Jaspervg: Hij is ook faking vet, er wordt door de schrijver hierboven alleen maar gekeken naar de multiplayer. Ik vind de singelplayer echt vet, en de multiplayer ook. Dan noem ik het maar map pack 3 van mw2, nog steeds is het goed, leuk en vermakelijk!

 25.    87 XP
  Biki90's avatar

  Goeie en blijkbaar broodnodige extra uitleg van een PERSOONLIJKE visie op MW3..
  er wordt wat afgetrollt tussen MW3 fans en tegenhangers..

  Vooraf moet ik eerlijk zeggen dat ik in de MW3 review de objectiviteit van de schrijver nog wel eens mis, want er is genoeg cynisme te bespeuren tussen de regels door..

  Maar los daarvan is het grappig om te zien dat de MW3 fanboys zélf niet objectief lijken te kunnen reageren en vaak alleen maar van zich afbijten met loze opmerkingen. Daar wordt dan vaak ook weer loos tegen teruggeschreeuwd, waardoor er in no time 30 comments onderstaan van “welles/nietes”..
  bijvoorbeeld over de verkoopcijfers: “MW3 verkoopt beter dan BF3, dus zie je wel dat MW3 beter is” .. *facepalm* Dat een spel meer of beter verkoopt maakt het nog niet beter! dat moet je toch ook snappen als je een grote MW3 fan bent?? of mis ik het nou.. en zo zijn er nog meer argumenten, en ja ook van de BF Fanboys..

  Ik ben vanaf CoD 1 fan van de CoD serie en bij CoD 4 MW was ik zoooo overtuigd dat een shooter niet beter kon! Maar toen kwam BFBC1 uit en groeide mijn enthousiasme voor de BF serie: andere gameplay, andere doelen, kortom, helemaal anders dan CoD! Mooi, een concurrent voor CoD, dus dan verwacht je een gezonde competitie tussen de makers!
  Maar toen kwam CoD 5 uit.. Natuurlijk meteen gechecked, maar heb em al snel teruggebracht naar de winkel.. wat een tegenvaller.. maar een klein jaartje later kwam MW2 uit, dus tot die tijd maar BFBC1 en het schitterende BF 1943 met zijn fantastische gameplay (en arcade graphics)..

  November 2009: eindelijk daar is MW2 (zelfs snachts voor in de rij gestaan bij de Game Mania): vol hoop en enthousiasme begonnen aan de MP maar merkte al gauw dat het mij enorm tegenviel omdat het zó idioot over de top werd met die killstreaks etc etc.. dus verscheen die al snel in de kast..

  Toen later BFBC2 uitkwam was ik heel sceptisch, tot het moment dat die schijf in mn PS3 ging.. Ik was om! Supervette gameplay en graphics; een waardige opvolger van BFBC1 (in tegenstelling tot MW1 naar MW2)
  Vanaf dat moment was ik een BF Fanboy en interesseerde het me zelfs niet meer dat Cod Blops zou komen.. en terecht bleek voor mij.. het speelde vlot, maar te arcade en daardoor mn ding niet meer.. elke nieuwe CoD was gewoon: “Same shit, different toilet”.. het is vermakelijk, meer niet!
  MW3 heb ik nog niet gespeeld, puur omdat het me de 60 euro niet waard is, maar dat wil niet zeggen dat ie gewoon supervet is en heerlijk speelt. Het is gewoon een totaal andere game dan BF3 en mijn voorkeur gaat uit naar simulatie..

  Nu BF3 uit is, is er een volwassen FPS SIM geboren die dezelfde vernieuwing brengt die CoD4 MW toentertijd had!

  Het valt niet te ontkennen dat BF en MW zich ieder hebben ontwikkeld tot een eigen soort binnen het genre: de ene SIM, de andere ARCADE! Nix mis mee! Daardoor voor ieder wat wils..

  Om een lang zever-verhaal af te sluiten:
  Ik hoop dat iedereen net zo geniet van MW3 als ik van BF3 en dat er op een normale manier gediscussieerd wordt over de spellen en elkaar niet domweg ‘uitschelden’ omdat er meningsverschillen zijn..

  Happy Gaming To All Of You!!

 26.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @Roy: +1

  Alles wat je zojuist zei is meer als waar. Mijn respect.

  @MightyMostert: In een game hoort innovatie te zitten. Dat is gewoon zo. Want zou jij nou echt LETTERLIJK 2x dezelfde game kopen waar bijvoorbeeld alleen het menu in beide games verschilt? Nee. Tenzij er iets goed mis met je is natuurlijk.

 27.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @Biki90: Mooi gesproken. 🙂

 28.    310 XP
  killbilspier's avatar

  dit is wel een harde klap in het gezicht van cod fanboys maar dat vind ik wel eens goed. Ik heb het gevoel dat Activision te bang is om te innoveren! vroeger was dit ook al zo, want vroeger had je alleen 2e wereld oorlog games en toen IW CoD 4 wilde maken, zag Activision in eerste instantie helemaal niks in het plan van CoD 4 om een Moderne oorlog schiet spel te maken, maar ik toen heeft IW het toch voor elkaar gekregen om Activision te overtuigen van hun plan, wat later een hele goede beslissing leek te zijn!

  Ik heb MW3 niet gekocht maar volgens mij merk je dat het brein van vernieuwing en creativiteit weg is bij IW.

  “Wanneer iemand zegt dat iedereen dit wilt, heb je het ook fout. De consument weet niet wat die wilt, dat weet je pas wanneer je iets in je handen gedrukt krijgt.”

  beter kan je het niet formuleren, dit is waarom er geïnnoveerd moet worden en mensen die geen marketing studeren of daar geen verstand van hebben, zullen dit principe nooit begrijpen. Elk product/dienst kent een PLC (Product life cycle) wanneer een product zijn top bereikt heeft gaat de stijging over in een daling, TENZIJ! je product vernieuwd/innoveert.

  om een voorbeeld te noemen neem ik Nokia. Nokia is op dit moment geen markt leider meer op het gebied van smartphones en kent zelfs een van de laagste omzet aandelen op deze markt, op dit moment dreigt er zelfs een faillissement aan te komen voor Nokia omdat zij te lax waren om in te spelen op deze trend en ontwikkeling, zij moeten nu met flinke veranderingen komen anders is het straks echt verleden tijd voor dit bedrijf en wie had dit ooit kunnen denken dat een merk als Nokia ooit in deze situatie terecht zou komen?

  dit geld voor CoD dus ook, voor mijn gevoel zit het melken er nog wel in maar mij zijn ze volledig kwijt aan de serie en ik denk de hardcore cod player van vroeger ook wel, ik denk dat ze flink wat schade aan het imago aan het oplopen zijn die ze uiteindelijk de kop gaat kosten.

 29.    849 XP
  Hypoman's avatar

  @leonfcg:

  Is het nou miereneuker of miereNneuker….

 30. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @killbilspier: Nice comment, Nokia is inderdaad een heel goed voorbeeld die je aanhaalt. Nokia had altijd de beste telefoons en heeft op veel vlakken een industrie-standaard neergezet. Maar nu zien we bedrijven als Apple, HTC en Samsung in opmars omdat die innoveren, met name Apple.

 31.    57 XP
  Martijn89's avatar

  @Hypoman:

  Kan alle twee 😉

 32.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  @PattyS3: De game heeft voor mij genoeg innovatie ja.
  Dat de game enorm veel dingen heeft die al in MW2 waren vind ik eigenlijk helemaal niet erg. Ik heb in MW2 meer dan 500 uur gameplay zitten en heeft me buiten de hacks om nooit verveelt.
  Ik ben nu een jaar bezig geweest met Blops. Ook vaak met heel veel plezier en meer dan 450 uur aan gameplay.
  Dus nu weer een game van IW die lijkt op zijn voorganger die ik al een jaar niet gespeelt hebt geeft mij weer het oude vertrouwde gevoel in een nieuw jasje.

  Ik zal de game dus hoogstwaarschijnlijk ook weer heel veel uren met plezier gaan spelen. Mits die hack proof blijft en lekker geballanseerd blijft. Ook met al de DLC in het vooruitzicht die ik met Elite gewoon het hele jaar verspreid over 9 maanden krijg houd de game ook innovatie genoeg

 33.    85 XP
  stoeipoes_4's avatar

  Iedereen wou een game die net zo speelde als mw2 dat heb je nu. Er zijn heel veel nieuwe dingen en dus snap ik niet waarom iedereen zo negatief is

 34.    56 XP
  Sl@ggie's avatar

  En toch door alles wat iedereen ook te zeiken heeft goed of niet goed.

  Alleen maar reclame!!!!!!!
  Ik heb mw3. Ook en vermaak me er goed mee.

  LOVE IT OR HATE IT.
  I dont care.

 35.    28 XP
  coolboy123's avatar

  man jullie zijn ook nooit tevreden he ?

 36.    310 XP
  killbilspier's avatar

  @M4GN3T: tnx ja dat is precies wat ik bedoelde las laatst een artikel over nokia, ben benieuwd of ze het nog gaan redden, hun laatste hoop is nu gevestigd op windows phone. Ik heb ook het gevoel dat microsoft op veel gebieden ingehaald wordt door concurrenten maar ik vind windows phone er wel heel erg gelikt uit zien! maar die zaten volgens mij ook een beetje in dat zelfde schuitje als Nokia, vroeger was Windows phone erg crappy en heeft toen ook veel schade opgelopen aan hun imago, ben benieuwd of ze dat nog recht kunnen zetten. de zaken zullen in de US wel wat beter gaan denk ik, blijft toch een beetje een amerikaans bedrijf.

  Nu ff on topic: ik merk nu toch ook wel dat er aardig wat mensen toch erg tevreden zijn over de game misschien dat ik gewoon te gauw verwend ben en dat ik eigenlijk vergeet om ergens tevreden mee te zijn. Dat is ook de rede dat ik me zo kan ergeren aan de hype rond de game, voor mijn gevoel is die game zijn glorie al lang verloren maar voor een heleboel mensen begint die nu pas! en zijn er laaiend enthousiast over. naja ik zal wel bij de ‘early adapters’ horen en zal er dus mee moeten leven.

 37.    428 XP
  Djives's avatar

  MW3 is uitgescheten zoals de rest van de serie. BF3 is kunst!

 38.    31 XP
  Bones's avatar

  @coolboy123:

  Je betaald wel 60 Euro voor zo’n game en als je het gevoel begint te krijgen dat de opbrengsten niet in innovatie gaan zitten maar in de marketing om de game te verkopen is dat geen goede zaak.

  Ik ga Call of Duty niet meer bestellen via een pre-order ik wacht eerst wel tot ie uit is, ik vind MW3 geen 60 Euro waard.

 39.    776 XP
  Sevinho's avatar

  @coolboy123: Lees alsjeblieft het artikel klein kind!

  Tuurlijk ben je niet tevreden met dit, MW3 lijkt net een DLC van MW2. GEEN COMPLEET NIEUWE GAME VAN 60 EURO KUT!

 40.    87 XP
  Biki90's avatar

  @PattyS3: Thx!

 41.    14 XP
  koekie1981's avatar

  Compleet eens met dit artikel. MW2 beetje aangepast. Copy/paste en geld vangen maar. Wat een teleurstelling.

 42.    41 XP
  leonfcg's avatar

  @MightyMostert:
  Je hebt gelijk, ik heb precies dezelfde situatie als jij.

 43.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @MightyMostert: Kijk die 500 uur kan het verschil zijn, ik heb in MW2 meer dan 900 uur zitten (heb meer dan 400 Nukes gehaald) en ik was er toen wel op uit gekeken.. En op Black Ops was ik na 2 prestiges al uitgekeken.

  Maar alsnog, ookal was MW2 zo goed, MW3 hoeft echt niet op MW2 te lijken. MW3 mag best een revolutionaire game zijn, zoals CoD4, en MW3 mag best een mega load aan nieuwe features enz. hebben. Infinity Ward is, beter was, altijd een innoverende studio, kijk naar CoD4 en naar MW2, in beide games zat enorm veel innovatie. Daardoor werden de games van hun erg geliefd en massaal geaccepteerd. Maar nu komen ze met MW3, en deze game bereikt niet eens 1/10 qua hoeveelheid innovatie vergeleken met MW2.

  En nieuwe maps, wapens, killstreaks en perks behoren niet tot innovatie.

 44.    280 XP
  Maurie's avatar

  Dus om een lang verhaal kort te maken:
  Assassin’s creed revolutions gaat ook een k*t cijfer krijgen? Want dat is sprekend brotherhood. Tja daar zitten granaten in, maar dat is niet veel vernieuwends

 45. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @Maurie: Als je het artikel had gelezen had je nooit zo’n comment geplaatst. Ik voel er ook niets meer voor om zulke comments nog langer serieus te beantwoorden, leer eerst maar begrijpend lezen.

 46.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  Het is grappig hoe bf fans zeggen dat ze mw3 hebben, en er niks aan hebben. Terwijl ze 0 mw3 trophies hebben…

 47.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @PattyS3: dan horen nieuwe wapens, maps en voertuigen ook niet als inovatie voor bf3 gezien te worden. Wat wel word gezegt door meeste bf fans….. Enige niewe aan bf is dan dus battlelog en niewe engine (betere graphs) graphics boeien mij niet egt, want als ik zit te schieten let ik dus egt niet hoe een blad van een boom afvalt. Ik zou eerder aan de movement inoveren wat iw heeft geperfectioneerd! Dat zul je blijven voelen als je aan het gamen bent.

  Ps: magnet ik snap je review, en heb er ook niks meer tegen :p het is ook menselijk dat je iets beschermt wat van jou is :d

 48.    183 XP
  Jackal's avatar

  Helemaal eensch

 49.    248 XP
  KingOfPop1981's avatar

  @M4GN3T: De nieuwe Fifa kan dan wel vernieuwend zijn dan de vorige maar dat heeft de game geen goed gedaan. En *@$%[email protected]* wat zitter er veel fouten in die game.

  Maar terug over MW3. Iedereen mag zijn mening hebben maar er wordt vaak geklaagd als kuddegedrag lijkt het wel. Veelal onterecht als je de game ontleed. Maar iedereen moet gewoon lekker spelen wat hij/zij wil.

  Wil je de meest actievolle shooter spelen dan is MW3 de game. Wil je meer een tactische shooter dan is Battlefield 3 de game. En wil je grafisch de mooiste shooter spelen dan is Crysis 2 de game. En als je niet kan kiezen zoals ik dan speel je ze lekker alle 3.

 50.    17 XP
  Soren's avatar

  Een review blijft hoe dan ook een mening. Wel vreemd dat er een extra uitleg moet volgen om een review te rechtvaardigen :S. Het lijkt wel alsof PSX Sense met MW3 een statement wil maken. Hiermee wil ik niks afdoen aan het vele werk wat in een website gaat zitten! Hulde voor al het nieuws, reviews en alle andere content dat op deze site verschijnt.

  Ik blijf echter bij m’n mening dat:
  – De deelcijfers zo zijn gekozen dat de game uit een 7,5 uitkomt.
  – Echte innovatie in de meeste sportgames ook ver te zoeken is
  – Een gelijkwaardige game niet zoveel slechter kan zijn dan z’n voorganger qua cijfer
  – BF3 ook 1 review had moeten krijgen, of MW3 ook 2.

  Maar goed, ik heb er genoeg woorden aan vuil gemaakt. Ik probeer alleen aan te geven dat met 2 maten meten niet fair is. Wat jullie er mee doe, dat is aan jullie. Ik gooi MW3 in elk geval nog even aan :).

 51.    149 XP
  riinyosa's avatar

  @Biki90: diep respect!

 52.    847 XP
  Thijs's avatar

  Het is heel erg jammer dat MW3 zo is geworden. De campaign is echt gaaf, die vind ik gewoon leuk. De nieuwe survival mode is ook echt leuk, ik ben al solo tot 22 gekomen, dat was me eerste keer solo. Maar de multiplayer, die is gewoon verdomd slecht.

  Multiplayer:
  + Split screen online

  – Stomme maps
  – Te noob friendly
  – Overpowered wapens
  – Geen recoil
  – Je word alleen maar in je zij of van achter aangevallen, je kan niet normaal fatsoenlijk spelen.

 53.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  bf3 voelt nieuw maar voelt ie fijn nee bf2 was tog toendertijd leuker en mw3 is gewoon bitch ass goed !

 54.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  @Thijs: dat de wapens overpowerd zijn boeit tog niet de jouwe tog ook ?

 55.    1694 XP
  chronic010's avatar

  Beetje lomp dat m’n reactie verwijderd is. Men maakt elkaar voor homo’s, mongolen en kutkinderen uit, maar iemand op een paar spelfouten aanspreken wordt als afzeiken gezien??? Goed gedaan hoor….

 56.    844 XP
  thom430's avatar

  @Soren:
  Allemaal wel heel leuk dat jij steeds met je FIFA/sportgames argument komt aan zetten, maar dat verandert er niets aan dat het gewoon same shit different year is.
  Conclusie: Sportgames en CoD zijn kut, en verdienen beiden geen hoog punt.

 57.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @BloodlyKill: Dat word niet door mij gezegd. Wapens, Maps, etc. zijn gewoon dingen die in een sequel van een game altijd nieuw moeten zijn. Je gaat er namelijk sowieso al van uit dat er nieuwe wapens en Maps in een nieuwe game zitten namelijk, en niet dezelfde als in de voorganger van die game. Hoezo zou ik die dingen wél tot innovatie benoemen bij BF? Dat slaat namelijk nergens op.

  BF3 heeft veel innovatie, dat jij niet maalt om een nieuw Engine is bullshit, want een Engine, net zoals de Graphics maakt de game. Het Engine brengt de gameplay met zich mee en de Graphics de pracht en de manier hoe de game aanvoelt. Dit is ook het geval met CoD en ook de reden waarom MW3 aanvoelt als MW2, en dat is dus omdat het Engine hetzelfde is in beide games, en de Graphics ook.

  En Battlefield 3 heeft nieuwe Movement technologie. Je kan je benen enzo zien als je ergens over heen springt of naar de grond kijkt. Ook is er veel meer nieuw in BF3 t.o.v. zijn voorganger dan alleen het Engine, de Graphics en de Movement Tech.

  Je zegt wat IW doet is perfectioneren, maar ze mogen van mij best innoveren daar staan (nu stonden) ze bekent om. Ik hoef namelijk niet dezelfde game te kopen waarbij enkele punten van die game t.o.v. zijn voorganger geperfectioneert zijn. Dan speel je eigenlijk dezelfde game, want hij voelt aan als dezelfde game, alleen dan getweaked. Innovatie is waar game studio’s het van moeten hebben. En net zoals eerder hier al gezegd werd, een Gaming Studio is een ontwikkelaar, maar als je niet innoveert maar alleen dingen van een game opnieuw gebruikt in een andere game, kan je je eigenlijk geen ontwikkelaar meer noemen, eerder een recyclelaar. En ik weet dat er heus wel innovaties in MW3 zitten, maar dit zijn er maar een hand vol, en veel te weinig. Vooral vergeleken met de hoeveelheid die IW innoveerde in CoD4 en MW2.

 58.    905 XP
  jonas46's avatar

  vind het echt dom dat battlefield 3 hier elke maar echt elke keer bij betrokken raakt, het zijn echt 2 totaal andere spellen die je niet met elkaar kan vergelijken

 59.    18 XP
  GoChucky's avatar

  @M4GN3T, Ben het volkomen met je eens, ik heb zelf mw2 niet gespeeld, ben begonnen met BO, maar ik vind deze game echt fantastisch..
  Het klopt dat je zegt dat er weinig inovatie was, maar ik vind dat het wel een x tijd werd voor een nieuwe game van CoD, gewoon net iets anders, nieuwe wapens, nieuwe maps enz.
  Ik ben echt blij dat ik gekozen heb voor CoD 🙂
  Ik heb battlefield gespeeld, natuurlijk zijn de graphics beter, maar ik vind CoD gewoon echt leuk om te spelen.

 60.    161 XP
  BlackFist's avatar

  BloodlyKill zegt het goed in BF wordt alles voor nieuw aangekaart!

 61.    162 XP
  madcat's avatar

  Zoals ik al eerder zei, soms moet je een formule niet teveel veranderen. Juist omdat het qua gameplay aanleunt tegen perfectie. MW3 kent genoeg veranderingen, maar mensen lijken het niet te willen zien. Nogmaals:

  – belangrijkste: betere balans
  – Uiteraard andere SP
  – meer wapens
  – wapens klinken veel harder en daardoor voelt schieten nog fijner
  – andere items, zoals juggernauts enz.

  En hoezo de vergelijking met Uncharted 3 innovatie? Alsof MW# geen ander verhaal heeft en andere omgevingen…??? Aan de formule hebben zij niet te veel gewijzigd, en dat kan bij sommige dan aanvoelen als copy/paste, ik ben er alleen maar blij mee. Kijk naar Fifa, ook kleine tweaks elke keer, andere spelers. Voetbal blijft ook voetbal, echt veel aan het concept kun je niet veranderen. MW2 had al veel wapens en zoveel moois, het is moeilijk om dit te overtreffen. Dit heeft IW wellicht niet gedaan, maar wel enorm verbeterd. En dat is waar het omgaat, IMO.

 62.    844 XP
  thom430's avatar

  @PattyS3:
  Zo innovatief is CoD nooit geweest, RPG-elementen in shooters waren er al langer, MW1 ging er gewoon een stapje mee verder door er perks ( Uit de oudere Fallouts) aan toe te voegen.

 63.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @thom430: Ben ik het niet mee eens. CoD4 was een geweldige game en MW2 ook. In beide games zaten naar mijn mening genoeg vernieuwende elementen verwerkt. Veel meer als in MW3. En het was enorm leuk om met die geweldige innovaties kennis te maken.

  Al hebben ze sommige dingen van andere games gejat, beter goed gejat dan slecht bedacht. Maar Infinty Ward zelf heeft sowieso ook heel wat innovaties met CoD op de markt gebracht, en dit werd door veel mensen zeer geaccepteerd. Maar helaas sinds die ene twee kerels (ben hun namen vergeten) bij IW weg zijn omdat ze door Activision ontslagen werden, is het innovatie gehaalte bij IW erg gedaald.

 64.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  WAT BOEIT HET SPEEL GEWOON DE GAME DIE JE LEUK VIND EN HOUD JE BEK !

 65.    408 XP
  HybrisM3's avatar

  @Biki90: Mooi onderbouwd.

  Een goede review, ik denk ook dat MW3 voor mensen die nieuw in de franchise stappen en mensen die deze game(play) prettig vinden toch altijd een succes zal blijven. Ieder heeft zijn root en daar spelen de uitgevers goed op in. De ene heeft behoefte aan vernieuwing, de ander wil gewoon weer lekker doorknallen zoals hij gewend is.
  Ik sla voor het eerst een keertje over omdat ik aan mijn vernieuwing toe was, en dat heeft BF mij geboden.
  Maar ik heb uuuuuuuuren met plezier aan de MW Serie besteed en denk dat er nog steeds een groot publiek voor zal blijven.
  Aan alle gamers; enjoy game 🙂

 66.    408 XP
  HybrisM3's avatar

  Oeps, enjoy your game bedoel ik…
  😉

 67.    202 XP
  FBIman66's avatar

  Ik weet niet van jullie maar wanneer ik mw3 speel heb ik het gevoel van een nieuwe COD game en niet van mw2 (-_-‘)

 68.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @xFatalz: Kleine kinderen zoals jij boeit het niks. Je mamma en pappa moeten jou nog even wat manieren leren want als je zo doorgaat krijg je billenkoek.

 69.    665 XP
  SaykOdelik's avatar

  Mooi artikel ik had het niet mooier kunnen verwoorden. Mensen willen niet inzien dat het gewoon ’t zelfde game is. Mooi dat je zegt dat er ook een expansion pack kon komen had ik laatst met mijn collega ook over. In principe betalen mensen 55eu voor een DLC.

  Maargoed blijkbaar doen ze wel iets goeds want ze verkopen er wel miljoenen alleen ben bang als ze zo doorgaan met zelfde engine dat er wel wat mensen beginnen af te haken.

  Ik heb vanaf cod1 altijd cod gespeeld dit is mijn eerste jaar dat ik zeg ik stop ermee;x

 70.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  Het HN-CODMW3, een gemuteerde versie van het HN-CODMW2 virus, ook wel bekend als het “uitmelk-virus” tast de hersenen van de geïnfecteerde aan en dwingt de gastheer om een uitgemolken game te kopen.

  xD

 71.    703 XP
  Esromeron's avatar

  Het boeit me eigenlijk niet zo dat het teveel op MW2 zou lijken, het speelt gewoon als vanouds lekker weg, met georganiseerde chaos. Als mensen graag innoverende games spelen zitten ze bij CoD gewoon op het verkeerde adres. Als men Uncharted aandraagt dat die ook weinig innoveert, dan heeft diegene toch echt zijn kop ergens in een donkere plek zitten. Ik zou eerder de Fifa reeks aandragen, elk jaar hetzelfde bordje friet met een ander sausje er op. Toch koop ik al jaren Fifa. Waarom? Friet vind ik lekker. Het maakt niet uit dat er elke keer maar kleine veranderingen zijn, het blijft lekker.

  Dat heet een kwestie van smaak. Men zegt wel eens dat over smaak niet te twisten valt, maar de ophef van afgelopen dagen toont dat het kennelijk wel degelijk kan.

  Om nog maar een klassieker er in te gooien: Never change a winning formula. Dat hebben ze bij MW3 goed begrepen. Men wist van te voren wat te verwachten en dat word volledig waargemaakt. Daarom verbaast het me ook dat men verrast is dat MW3 te weinig innoveert. Wat had je verwacht? Kijk je dan daadwerkelijk geen enkele trailer/footage van een game voor dat het uit is? Schoonheidsfoutjes zullen er altijd blijven, zoals te sterke wapens en dergelijke, maar het feit blijft dat men heeft gekregen wat ze verwachten.

  Toch stoor ik me aan de BF3 fanboys die alleen maar de standaard zinnetjes roepen als het om CoD gaat. Uitmelken, MW2 deel 2, enz enz enz. Wat boeit het jou? Wat geeft je de drang om te reageren op een spel wat je toch niet leuk vind? Uiteraard telt dit andersom net zo hard, CoD fanboys die met tenenkrommende slechte reacties komen op Bf3 berichten. Laat elkaar lekker in hun waarde, beide games kennen hun kracht.

  Zoals eerder aangegeven: Bf3 is als een Gran Turismo. Prachtig spel, tot in elk detail klopt het en dichter bij een realistische oorlogsvoering zal je niet komen. CoD is meer als een Nfs hot persuit. Misschien minder perfect mooi als gran turismo, maar zeker erg mooi. Plus heeft het gewoon meer een fun element als een realistische simulator. Welke bij jou de voorkeur heeft ligt dan in het midden. Persoonlijk speel ik liever CoD, maar ik heb ook Bf3 gekocht voor de singleplayer. Het zijn dan ook 2 totaal verschillende soorten games. Waarom beide kampen elkaar toch bestoken? Tja, dat blijf je wellicht altijd houden. De oorlog tussen Pes en Fifa duurt echter ook al eeuwen.

  Om een lang verhaal kort te maken, CoD weet wat zijn kracht is en maakt hier gebruik van. Bf3 is goed, CoD is goed, bier is goed.

 72.    161 XP
  BlackFist's avatar

  Een goeie verwoording Esromeron.

  Game ontwikkelaars kunnen niet iedereen tevreden houden, ook al hadden hun die engine veranderd zouden velen nog steeds ontevreden zijn.
  Daarom is het goed dat er wel 2 verschillende toppers zijn kan je relaxed afwisselen.

 73.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @PattyS3: serieus? black ops gebruikte ook de iw engine en hadden het getweaked, maar de movement is daar veel anders dan op die van alle andere games. maarja tegenwoordig word een nieuwe engine meteen gezien als inovatie WAT NIET IS. ik vind de movement van bf nog maar sloeber, dat je je voeten ziet wanneer je rent is wel leuk en zo maar is niet iets waarop ik let als ik hoofden afschiet snapje?

 74.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @BloodlyKill: Ik begrijp je. En toch ben je er alleen in dat je denkt dat een nieuw Engine Niet tot innovatie behoort. Want het is gewoon een feit dat een nieuw Engine innovatie is. Het is Geen innovatie om 4 jaar lang hetzelfde Engine te gebruiken. Ook ben je er alleen in dat volgens jou MW3 er beter uit ziet als BF3 op de PS3. En met de Movement in BF3 is niks mis mee. Misschien ben je gewoon een beetje gehyped door MW3 en/of hekel je dat BF3 niet zoveel kritiek krijgt als MW3. 🙂

 75.    28 XP
  coolboy123's avatar

  ik hep hem niet gekocht lol
  gekregen van een kennis bn jarig geweest

 76.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  @PattyS3: als ik een “nieuwe” engine ga maken beteket het ook niet dat hij een vooruitgang is tussen de andere engine’s. :p DONT FIX IT IF IT ISNT BROKE denk tog dat ze binnenkort met een nieuwe komen

 77.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @BloodlyKill: “don’t fix it if it isn’t broke” < Repareer het niet als het niet blut is. xD

  Maar ff serieus, begrijp wat je bedoelt, je zegt en bent van mening, net als velen hier, dat je een Winning-Formula nooit moet veranderen, dat klopt, als je bijvoorbeeld een pizza bakker bent en een enorm goed recept hebt ga je niet opeens ingrepen maken in het recept idd. Maar jongens, een game is geen pizza. Bij een game hoef je de "formule" ook niet te veranderen om mooie innovaties in die game te kunnen stoppen. Een game word ontwikkeld door een ontwikkelaar, en een ontwikkelaar is iemand die innoveert, en niet "elke keer" hetzelfde product levert. Dan ben je namelijk een recyclelaar. 🙂

 78.    267 XP
  Emile's avatar

  Ik ben het helemaal eens met deze post!

 79.    120 XP
  vgamer's avatar

  Een review is echter altijd een mening…

  Maar toch, je hebt altijd fanbois. Ik ben het volledig eens, had het al door toen guitar hero dood ging door uitmelken en MW2 0 innovatie bevatte.

 80.    776 XP
  Sevinho's avatar

  @BloodlyKill: Hahahaha, trophies zijn 2009 rakker, dat jij die nog collecteert haha. We lachen je alleen maar uit hoor.

 81.    776 XP
  Sevinho's avatar

  @BloodlyKill: Die engine is helemaal ‘broken’ jóh…

 82.    703 XP
  Esromeron's avatar

  *edit*

  Errr betrapte mezelf dat ik hapte op een troll.

 83.    524 XP
  Glennps3's avatar

  Na het lezen van de review, de reactie op de review en de reacties op de reactie van de review ben ik tot enkele conclusies gekomen. Ik weet nog niet goed hoe ik alles neer ga schrijven maar dat komt vanzelf wel.

  Ik ga beginnen met mijn allereerste conclusie omtrent de aankondiging van Call of Duty Modern Warfare 3. De eerste keer dat ik hier op psx-sense had zien staan dat MW3 aangekondigd is kon ik het natuurlijk niet laten om deze te lezen, mijn eerste conclusie hierna was: “Wat is me dit hier, de game is nog niet eens uit en hij is al slechter dan Battlefield 3.” 2 games die je by the way helemaal niet hoort te vergelijken aangezien de games beide totaal verschillend spelen. Waar het dus op neerkomt is dat de crew van PSX-sense al van in het begin een oordeel had geveld over deze game. ble ble er is geen nieuwe engine en battlefield wel…. en op die vlak sluit ik mij volledig aan bij BloodyKill, een nieuwe engine, allemaal wel mooi een fijn, maar de gameplay van call of duty, die voor de geweldige plezierwaarde van de game zorgt zal niet verbeterd worden door een nieuwe engine.

  Na het lezen van de review kwam ik weer op dezelfde conclusie neer, en daarbij sluit ik mij grotendeels niet aan bij de reacties op dit bericht omtrent de subjectiviteit van een review. Natuurlijk een review bevat meningen van de reviewer, maar een review bestaat hoofdzakelijk op feiten, later kan de reviewer dan zijn mening geven over enkele gezegde dingen, in dit geval was het van voor tot achter mening met af en toe eens een feit en dan gevolgd door wat ik hierboven gelezen heb. Iets wat mij vooral bijgebleven is is:”De consument weet niet wat die wilt, dat weet je pas wanneer je iets in je handen gedrukt krijgt.” Dat zeg je toch nooit, in een review of een reactie daarop ga je toch nooit de kopers van die game aanvallen. (sorry M4GNT, dit is niet persoonlijk, natuurlijk heb je ook betere dingen geschreven.)

  Nu ga ik jullie een vraag stellen. Er zijn ontzettend veel mensen die bijna 60 euro hebben betaald voor DLC van Call of Duty Black Ops, enkele (zombie)maps waaronder ook oude zombiemaps, daaraan waren niet eens nieuwe geweren of feature toegevoegd.

  Om het te hebben over het verhaal van de modern warfarefranchise, dit is voor mij persoonlijk al een reden om de game te kopen. Ik sta er echt op te springen om te weten hoe de oorlog tussen rusland en de vs eindigt na al een bloedstollende strijd met een geweldig verhaal (dat is dan wel mijn eigen mening). Ik heb al verscheidene goede reacties gehoord over de nieuwe gamemodi, dus dat vind ik dan toch een innovatie. Het is toch ook geïnnoveerd dat tegenwoordig perks ook als killstreaks gekozen kunnen worden, enkele nieuwe elementen die toch hoe dan ook anders moeten aanvoelen. Het is inderdaad waar dat er weinig veranderd is, maar wat er veranderd is, is naar mijn gevoel net genoeg om toch voor een heel ander gevoel te zorgen en voor de rest ziet de game er gewoon goed uit (zou beter kunnen inderdaad) het geluid is naar mijn idee heel goed en de gameplay zoals vermeld is gewoon goed.

  ik ben om even duidelijk te maken geen call of duty fanboy, ik vond gewoond dat de game toch wel onterecht slecht beoordeeld is, ik zou graag hier commentaar op horen en kijken wat de mensen hiervan vonden.

 84.    56 XP
  Sl@ggie's avatar

  @Glennps3:
  Heel mooi neergezet!!!
  En ik ben het volkomen met je eens.
  Viel mij ook al op dat mw3 al de grond werd ingetrapt hier op psx.sense voordat er ook maar 1iemand iets gezien had.
  Alleen maar bla bla bla

 85.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @Glennps3: MW3 werd idd al slecht beoordeeld voordat hij überhaupt uit was. Maar oké, je kan ook niet heel veel positieve dingen zeggen over een game die enorm veel op zijn voorganger lijkt, ookal was die voorganger dan zo’n goede game, behalve dat Call of Duty games van Infinity Ward altijd de beste CoD games zijn. Maar toch is het oneerlijk idd.

  Maar als je een nieuw engine maakt dat gebasseerd is op het oude engine, zodat de gameplay behouden blijft, maar de game veel betere graphics krijgt, is het wel beter. 😉

 86.    576 XP
  Gunpowder's avatar

  Wat een bullshit is dit zeg.
  Heeft ook met de setting te maken hé, ze kunnen toch niet een heel andere game gaan maken!

  Het heet Modern Warfare, best logisch als je het mij vraagt dat het teveel op MW2 lijkt, aangezien die ook Modern Warfare heet.

  Ik vind dat IW & Sledgehammer genoeg vernieuwing hebben gebracht;
  Nieuwe/aangepaste perks, NIEUWE WAPENS, keuze uit assault/support/special killstreaks, WEAPON PERKS! enz. enz.

  De feeling is er gewoon nog steeds, speelt lekker weg, ligt heerlijk in de hand.

  Ik ben dat kuddegedrag zo zat, “oh jij vind BF beter als CoD, ik ook, alleen maar omdat jij dat ook vind”

  Waarom aandacht geven aan iets wat je niet leuk/goed vind?
  Als er een spuuglelijke meid in de discotheek staat die ook nog eens niet kan zoenen, geef je die toch ook geen aandacht.

  Doe dat dan ook niet met MW3, vind je het niet leuk/goed laat het dan zo, maar ga geen negatieve aandacht geven, zit niemand om te vragen…

 87.    524 XP
  Glennps3's avatar

  @PattyS3: Daar moet ik je inderdaad gelijk in geven, maar als je het zo bekijkt: De volgende call of duty van IW zal hoogstwaarschijnlijk wel een andere engine hebben, stel dat ze die nu al hadden veranderd dan zou het wel zo logisch zijn om voor de volgende weer een andere te maken aangezien die totaal niets te maken heeft met Modern warfare en we dus ook niet willen dat die aan elkaar gelinkt kunnen worden.

 88.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @Glennps3: Klopt. En achja, het is hoe het is en ookal zijn veel mensen het er niet mee eens dat MW3 weer hetzelfde Engine heeft, jammer dan.

  Voor de volgende maken ze neem ik aan wel een nieuw Engine idd, want anders gaat die game nog (veel) zwaarder afgekraakt worden als dat MW3 werd afgekraakt. :p

 89.    847 XP
  Thijs's avatar

  @xFatalz: Je hebt geen kans om je te verweren als iemand te snel is.

Call of Duty: Modern Warfare Collection opgedoken voor de PS4
Modern Warfare 3 voorzien van een ‘zeer bescheiden’ update
Nieuwe game modi voor Modern Warfare 3 lanceren vandaag
Dit weekend Double Weapon XP voor Call of Duty: Modern Warfare 3