Sony blijft vasthouden aan de PlayStation 3 prijs

Vele ontwikkelaars blijven roepen om een prijsverlaging van de PlayStation 3 en sommige dreigen zelfs hun games niet meer uit te brengen op de PlayStation 3 omdat er een te klein publiek wordt bereikt in vergelijking met de Xbox 360 die veel meer geldt oplevert. De prijsverschillen zijn aanzienlijk, 169 euro voor een Xbox 360 en 399 euro voor een PlayStation 3. Nu is het veel gebruikte argument van PS3-gamers dat de PlayStation 3 meer kan en beter is, maar als iemand een console wilt kopen om te gamen is het een stuk aantrekkelijker om een Xbox 360 te kopen gezien de prijs. Zeker omdat veel games toch multiplatform zijn. Er zijn natuurlijk op beide consoles exclusives, maar deze zijn tot nu toe nog niet zo aantrekkelijk dat je er de console speciaal voor aanschaft wat wel het geval was met de PlayStation 2. Dat was namelijk de enige console waar de GTA games als eerste op verschenen. Dit gaf een flinke boost aan de verkopen.

Howard Stringer van Sony blijft er vrij rustig onder.  Hij zegt dat Activision hen onder druk zet door te dreigen geen games meer uit te brengen op de PlayStation 3 en dat Sony druk zet op Activision wat hoort bij de ‘buisiness’ volgens Stringer. Tevens meldt hij dat de PlayStation 3 met verlies wordt verkocht en ze daarom niet kunnen veroorloven de PlayStation 3 voor nog  minder te verkopen.

Kortom, voorlopig blijft de PlayStation 3 voor dezelfde prijs in de winkels liggen.

12 reacties

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Dat laatste hakt er wel in.

 2.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  ik snap nog steeds niet hoe ze kunnen veroorloven met verlies te verkopen raar maar waar xD

 3.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  De xbox360 werd vanaf het begin al met verlies verkocht, om de verkoop cijfers van de xbox zo snel mogelijk om hoog te krijgen om sony een zo groot mogelijke achterstand te geven. (schijters daar bij m$)maar M$ kon en kan nu nog steeds dit zich veroorloven want M$ heeft geld zat.

 4.    515 XP
  Dead-M's avatar

  Als er geen Activision games meer komen op de PS3.. tja.. dat zou best wel jammer zijn. Welke games hebben we het dan over? Call of Duty?
  En… wat nog meer?

  Sony haalt ook geld binnen met andere elektronica he, TV’s, monitors, DVDspelers, Bluray spelers, hun SonyPictures afdeling etc. PS2 en PSP ook natuurlijk.
  Ze zullen geen dingen doen om hun eigen ruiten in te gooien zoals een prijsverlaging, want dan zouden andere dingen duurder worden, of anders draaien ze echt verlies.

  Vriend van me die werkt bij de e-plaza en die zegt dat hij al weken/maanden geen xbox meer verkoopt, allen nog wel PS3 en Wii. Xbox is langzaam ‘dood’ aan t gaan.

 5.    3827 XP
  jimke1's avatar

  als sony zo de console kan verkopen dan moeten ze toch wel heeel grote plannen hebben voor de toekomst ander weet ik het toch niet

 6.    473 XP
  mickje12's avatar

  ze moeten toch een keer iets ondernemen om de achterstand op de xbox in te halen…!!!

 7.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  @Dead-M: Ik weet niet of sense nog wat recente verkoop cijfers heeft, maar langzaam dood aan het gaan lijkt me wat overdreven

 8.    265 XP
  AT!SS69's avatar

  oke van deze verhaal klopt er helemaal niks van:

  Zeker omdat veel games toch multiplatform zijn. Er zijn natuurlijk op beide consoles exclusives, maar deze zijn tot nu toe nog niet zo aantrekkelijk dat je er de console speciaal voor aanschaft wat wel het geval was met de PlayStation 2.

  Ik denk:
  – uncharted 2
  – killzone 2
  – mgs4
  – gow 2
  Meer dan genoeg is, plus dit is nog de begin…

 9.    257 XP
  Joost's avatar

  @AT!SS69: Wel eens van HALO 3, Gears of War 2, forza motorsport, Project Gothamthe blood an the damend (GTA DLC) gehoord?

 10.    15 XP
  Djoowie's avatar

  @Joost: Nou, als jij halo 3 harder vind dan Killzone dan is er toch echt iets mis met jou. En als jij Forza harder vind dat Grand turismo, nogmaals is er iets mis met jou! maar goed dat is een mening!

 11. Anoniem -   
  80.120.67.230 (Niet geregistreerd)'s avatar

  ik vind hem helemaal niet duur voor wat je krijgt shit he voor die xbox 360 heb ik nog veel meer geld voor moeten betalen toen in die tijd en dat ding maakt tering veel herrie en kan geen eens bluray kijken dus laat die prijs lekker zo

 12.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  @Joost:

  Ik heb ook nog ergens een xbox360 thuis staan, en de genoemde games wil ik nog niet eens gratis hebben.

  HALO 3: vind IK geen reet aan.

  Gears of War 2: heb deel een gespeeld,en die was voorall online niks aan ( veel te kleine maps)

  forza motorsport en Project Gotham : zien er niet uit op mijn 42 plasma tv.

  Project Gothamthe blood an the damend: ken ik en google niet