Na de hack die eind april plaats vond, was er paniek ontstaan rond de kredietkaartgegevens van de gebruikers. In plaats van stilletjes over kredietkaarten te zwijgen, maakt Sony er gewoon zelf een. De kaart krijgt de naam PlayStation creditcard en zal enkel te gebruiken zijn voor het PlayStation Network.

Met de PlayStation card krijg je bij iedere aankoop punten die je later kan gebruiken om spellen, accessoires, PlayStation Network content en andere Sony producten ‘te kopen’. Hoeveel punten je krijgt, hangt van aankoop tot aankoop af. Voor iedere dollar die je besteedt, krijg je en punt, maar je kan ook extra punten krijgen:

  • 10x points on PSN purchases (including movies and rentals)
  • 3x points on PlayStation and Sony purchases at Sony stores and Sony.com
  • 3x points at quick service restaurants, movie theaters, and mobile phone bills

Wanneer je 5000 punten hebt verdiend, krijg je een PSN voucher van $50. Deze moet je wel kopen met je behaalde punten, waardoor je puntensaldo met 5000 punten wordt verlaagd. Je kan ook games kopen die vanaf 2000 punten beschikbaar zijn en hardware begint bij 1500 punten.

Als kers op de taart krijg je na je eerste aankoop $50 die je kan gebruiken in de PlayStation Store. Daarboven komt nog eens dat het eerste jaar interest vrij is (tot september 2012), waarna je wel tussen de 13.9% en 24.9% intrest moet betalen.

De kaart is vooralsnog alleen in Amerika te krijgen, of het ook naar Europa komt moet nog blijken.