Sony heeft de details rondom het UMD Passport programma onthuld. Dit programma stelt je in staat om je oude PSP-games om te zetten naar een door de PS Vita afspeelbaar formaat. Dit is alleen niet gratis, maar gebeurd tegen een gereduceerd tarief. Per game verschilt het tussen de 4 en 15 euro om deze om te zetten tot een legale digitale download voor je PSN-account. Een omgezette PSP-game ziet er op de PS Vita als volgt uit:

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ec01eb986f52.jpg

Wat je hierboven ziet is het LiveArea menu voor de game, zoals Sony dit noemt. Hier kun je onder andere de digitale gebruiksaanwijzing lezen en de game starten. Hieronder kun je de opties zien die bij een PS Vita omgezette PSP-game. Je kan bilinear filtering aanzetten en uitzetten, instellingen wijzigen voor de rechter analoge stick (die niet op de PSP zit) en color space matchen aan de PSP. Daarnaast kun je voor games die de PSP-camera gebruiken, switchen tussen de front en back camera.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ec01ebb0603d.jpg

Je hebt tevens de mogelijkheid om je PSP-savegames op je PS Vita te zetten, zodat je geen progressie verlies hebt in je games. Via het content management systeem die je hier al kon bekijken, zal je de PSP-games zelf kunnen transferen vanaf PS3 of PC. Voor de PC komt er een “Content Management Assistant for PlayStation” uit die te downloaden zal zijn via de PlayStation website. De assistant zal voor de PlayStation 3 mogelijk via een firmware update verspreid worden.

Als je een UMD hebt omgezet via het UMD Passport programma zal je deze via de PlayStation Store vervolgens kunnen downloaden. Deze game is dan afspeelbaar op 2 PS Vita’s.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ec0208e9d17a.jpg

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ec0208fce9ee.jpg