Studenten ontwikkelen PS Vita games dankzij Game Campus Festa

Tegenwoordig bestaat de informatica les uit niet veel meer dan saaie lesboeken en als je geluk hebt een cursus Gamemaker. Dit stelt natuurlijk geen fluit voor en dat weet ontwikkelaar Grasshopper Manufacture ook. Daarom hebben zij het Game Campus Festa project opgezet, waarin studenten games voor de Vita kunnen ontwikkelen.

Het project van de mensen achter games als No More Heroes is van start gegaan voor diverse scholen die hun studenten game-design leren. Acht scholen verspreid over Japan werken mee aan het project en de games die gemaakt worden zullen wellicht ook nog eens verschijnen in de winkels.

7 reacties

 1.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  news overflow error !

 2. crew Management -    4772 XP
  M4GN3T's avatar

  Slimme zet dit, lijkt me pracht apparaat om voor te ontwikkelen.

 3.    3750 XP
  vinnie1234's avatar

  Ik heb informatica maar geen boeken hoor? Java, html, gamemaker, structograaf en nu sql.

  Al lijkt me dit geweldig ๐Ÿ˜€

 4.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  aaah wrm niet in nederland ๐Ÿ™ , ik doe gamedesign ๐Ÿ™‚

 5.    7 XP
  Z1PP3R's avatar

  @M4GN3T: is zeker een prachtapparaat!
  Hebben jullie al een testmodel? Weten jullie misschien hoe je die trilfunctie in het menu uit zet? steeds als je naar iets anders “switcht” trilt ‘ie!

 6. crew Management -    4772 XP
  M4GN3T's avatar

  @Z1PP3R: Nog niet, ik denk dat dat pas begin februari zal worden. Wellicht dat ik eentje importeer uit Hong Kong though.

 7.    81 XP
  bdalenoord's avatar

  Lijkt me zoals hierboven al gezegd geweldig… hier blijven we zitten met HTML1 (tables en bagger) en WinDev… wat een zooi! Helemaal als je al veel meer gedaan hebt ๐Ÿ˜€ (CSS3, HTML5, C++ met Allegro…etc)