Monsterwinst voor Activision door Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 ligt nu negen dagen in de winkelrekken, dus is het hoog tijd voor een stand van zaken. Dat de game bijzonder goed verkoopt, wisten we al en dus kan Activision zich verwachten aan een enorme winst.

De game leverde in de eerste vijf dagen meer dan $775 miljoen op en dat is een nieuw record voor de Call of Duty serie. Black Ops leverde in dezelfde periode $650 miljoen op en Modern Warfare 2 $550 miljoen. Modern Warfare 3 is ook het best verkopende product op dit moment in de afdeling games en verkoopt het meer dan welke film of boek dan ook. De totale winst van de serie bedraagt momenteel zes miljard dollar. Dit zijn enorme bedragen en we zijn benieuwd hoe de volgende game uit de reeks het gaat doen qua verkoopcijfers.

Boxshot Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3

Releasedatum:
08-11-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
Activision
Ontwikkelaar:

71 reacties

 1.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  kut;)
  niet verdint.

 2.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  @ferrariking: vindt ik ook, maar er zijn mensen met een andere mening en dat moet je respecteren. 😛

 3.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  Idd, heeft MW3 sowieso niet verdiend. Maar Black Ops al helemaal niet.

 4.    168 XP
  JeGrootVader's avatar

  Black ops vind ik idd minder dan mw3,
  ik vind het wel terecht ik vermaak me er lekker mee.

 5.    8166 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Helaas dat de massa blind gaat voor een een naam en niet kwaliteit 🙁
  Nu zie je ook gelijk dat 3 miljoen een lachertje is voor het goede doel
  aangezien dat hetzelfde betekent voor mij las ik een stuiver geef aan
  een goed doel 😛

 6.    559 XP
  Dutch-StYloZz's avatar

  BF3 fanboys,, als jullie zo gaan beginnen gun ik die verkoopcijfers van BF3 het ook niet aan EA 😛 Doe toch niet zielig man met is niet verdient enzo.

 7. crew Management -    4760 XP
  M4GN3T's avatar

  En dan nog een keer de cijfers van CoD Elite..leuke vakantie voor Bobby dit jaar

 8.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @PattyS3: Black ops heeft het zerker wel verdient, alle commetaar dat de community had op cod hebben ze geprobeerd te fixen.
  Het was een zeer gebalaceerde game.
  Treyarch deed erg haar best om alles te patchen etc.
  Allen het was iets anders dan mw en dan is het slecht volgens de meesten

 9.    2187 XP
  mausi-gangsta's avatar

  Zeker niet verdiend. Als je kijk hoeveel werk ze er aan hebben gehad.. misschien was dit een luie zondag voor hun met hun engine van cod 4…

  Maarja toch speel ik het

  My bad xD

 10.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Dutch-StYloZz: Wij doen niet zielig want het is zo. CoD4 had deze cijfers eerder verdiend dan een game met dezelfde graphics, hetzelfde engine, dezelfde animaties en veel dezelfde wapens als de voorganger. Maar het is niet dat MW3 een slechte game is hoor, echt niet. Maar het is gewoon jammer dat MW3 niet erg innovatief is, en dat laatste dat is gewoon een feit. Dus er hoeft geen downie nu op mij te reageren zo van: “ja maar MW3 heeft wel innovatieve dingen zoals de nieuwe Spec Ops mode en de killstreak packages”, want dat zijn gewoon geen grote innovaties, en het zijn er maar enorm, enorm, enorm erg weinig, niet de hoeveelheid innovaties en kwaliteit innovaties die men gewend is van een super bekende en enorm goed lopende franchise als CoD. Wat ze nu met MW3 aan het doen zijn is uitmelken, uitmelken, en nog eens uitmelken. Ik heb hoop dat ze dat niet gaan doen met de volgende CoD (van IW) want anders zijn ze echt triest.

 11.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @MrGreen95: Black Ops is gewoon niet mijn game, en enorm veel mensen vinden dat ook. Misschien mede omdat het er uit ziet als bijvoorbeeld CoD2, vooral de wapens, en de game na een paar uur spelen al enorm verveelt omdat je dan alles wel kent enzo. In BO zaten overigens ook niet veel innovaties, en zoals ik net zei, de innovaties die er in zaten had je naar een paar uur wel gezien.

 12.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Ik neem aan dat ze met die winst wel even een paar flinke update’s kunnen maken. Want ik heb de laatste tijd wel heel erg veel last van bugs en lost conection en al die dingen.

 13.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  Volgend jaar gaat het nog meer verkopen ;), MW2 had het het meest verdiend:)

 14.    3750 XP
  vinnie1234's avatar

  Blijf BO de beste vinden uit de serie 😀 Maar ja, iedereen die er hard voor werkt verdient het 😉

 15.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  zoveel money wanneer komen ze met iets gratis XD

 16.    137 XP
  Eljazz's avatar

  12 miljoen keer verkochte in de eerste week!

  -> http://www.vgchartz.com/article/88466/modern-warfare-3-smashes-week-one-sales-record/

 17.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  zoveel winst en dan nog een remake maken. Wat slecht!

 18.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  imho dik verdiend.
  geweldige game lekker fast paced nog sneller dan mw2 😀
  Awesome maps die maps van mw2 waren soms gwn veels te groot.
  Veel minder campers en gl’s worthless 😀

 19.    542 XP
  xENDYMiiONx's avatar

  iw heeft ons gegeven wat we wilde, een game zonder aantal perks, gebalanceerd enz dus zker wel dik verdiend, BF fanboys moeten maar gaan huilen ofzo xD

 20.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  @M4GN3T: kill? WTF??? je bent een mod maar stookt zo makelijk een flame war weer op??? Zie je het niet of licht het aan mij?

  @iedereen houd je negatieve reacties maar bij je:D ik zie ea niks weggeven voor het goede doel… Maarja hun waren dan ook de orginele bedrijf dat begon met uitmelken! WAT HUN ZELF HEBBEN TOEGEGEVEN!!!! Bf3+mw3 zuigen allebij atm en verdienen de verkoopcijfers beiden NIET!

 21.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  @vinnie1234: ikr ditto!

 22.    559 XP
  Dutch-StYloZz's avatar

  Lekker fair zeg voor de mensen die nu niet online MW3 kunnen doen. klote psn altijd maar rekening houde met Amerika klote onderhoud. Ik moest Need for Speed: the RUN installeren kan ik er niet terug op. VERDOMME KUT PSN!!

 23.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  Btw houd in gedachten dat iw dit in 1 jaar moest maken ipv van de regular 2 jaar tijd, vanwege de mass ontslag enz enz! Ik ben zelfs verbaast hoe ze uit die put konden klimmen!

 24.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @BloodlyKill: En daarom hebben wij een hekel aan Activision. 🙂

  (En vooral aan die Bobby met z’n elke maand een nieuwe Sport auto kopen en elke maand mensen ontslaan om z’n auto’s te kunnen bekostigen)

  Als die mensen die nu ontslagen zijn er nog wel waren, was er veel meer van de game terecht gekomen. Dan was het tenminste misschien een echte CoD zoals CoD4 of MW2 geweest, en geen Noob-Friendly game waarin iedere Noob met de Support Strike Package een Stealth Bomber ofzo kan halen.

 25.    17 XP
  Soren's avatar

  Waarom is dit niet verdiend volgens sommigen? Er wordt ontzettend veel geinvesteerd om dergelijke games op de markt te kunnen brengen. Als de directeur er dan met een goed belegde boterham vandoor gaat, dan is dit omdat hij het blijkbaar verdiend heeft! Niemand wordt gedwongen een game te kopen, mensen betalen vrijwillig voor de game! Ze hebben het dus gewoon goed gedaan en niks anders.

  Als iemand denkt ook een game als MW3 op de markt te kunnen brengen, dan moet je dat zeker doen. Je ziet hoeveel je er mee kan verdienen. Maar ja, dat is een beetje de internetcultuur van tegenwoordig. Heel veel klagen en commentaar leveren van achter een pc en niet verder kunnen komen dat de vakken bij de AH te vullen. Iemand die onderneemt en risico’s loopt verdient het om ook goed te kunnen verdienen. Als je kiest om risicoloos in loondienst te werken, dan moet je niet klagen. Iedereen kan met een goed businessplan naar de bank stappen. Voor iedereen zijn er kansen om goed te verdienen, maar dan moet je wel wat meer kunnen dan zielig van achter een pc commentaar te leveren.

  Dat moest er even uit :).

 26.    559 XP
  Dutch-StYloZz's avatar

  @ soren,,

  Ben het volledig met je eens.

 27. crew Management -    4760 XP
  M4GN3T's avatar

  @BloodlyKill: flamewar? waar?

 28.    180 XP
  MasterRG4's avatar

  iedereen maar zeiken over die engine, is maar gewoon een hype die is ontstaan door bf3 die op elke einde van de trailer hun engine naam erbij zette en ZELFS een trailer maken van een engine ging pas te ver.

 29.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Soren: Waarom niet verdiend? Nou dat zou ik jou eens vertellen.

  Call of Duty is zoals veel mensen wel weten enorm bekend, het “heeft” een enorm goede reputatie en de (meeste) CoD games zijn gewoon geweldig om te spelen.

  Van zo’n game die zo geweldig bekend is en een grote titel draagt verwacht men een goede kwaliteits game. Call of Duty’s waren eerst ook altijd kwaliteit games. Maar ook een groot aandeel in de CoD franchise is innovatie, een welbekend begrip bij Call of Duty 4: Modern Warfare, deze game is, dankzij het toen nog complete Infinity Ward, de meest gerespecteerde CoD game geworden, vooral vanwege de enorme hoeveelheden innovaties zoals Perks, Killstreaks, enzovoort.

  Later kwam Call of Duty: Modern Warfare 2 uit, ook zeer gerespecteerd, hoewel er dan wel veel kritiek op deze game was, was ook in deze CoD een aardige hoeveelheid innovaties, waaronder het vernieuwde Killstreak systeem, de Titels en Emblems en de Spec Ops mode. Deze game had hetzelfde Engine als CoD4, en dat werd door veel mensen goed ontvangen, omdat het logisch was dat Activision en Infinity Ward het succes van CoD4 nogmaals wouden nabootsen, en het Engine was destijds nog steeds enorm goed, het werd zelfs wat verbeterd door het een en het ander te tweaken.

  Maar nu komt Infinity Ward met Call of Duty: Modern Warfare 3, deze game krijgt zelfs al voor de release enorm veel kritiek, vooral omdat Activision en IW besloten hebben het nu 4 Jaar oude Engine van CoD4 nogmaals te gebruiken in MW3. Alles van wat we qua beeld materiaal te zien kregen liet ons bijna direct denken dat we naar MW2 aan het kijken waren. Maar iedereen dacht dat het toch wel goed zou komen met CoD en dat er net zoals anders weer een grote hoeveelheid innovatie in de nieuwe CoD zou zitten. Het tegendeel blijkt, want nu de game uit is hebben veel mensen het oordeel dat de game te veel op MW2 lijkt en dat het bijna net zoals MW2 speelt. Ook is er een groot gebrek aan innovatie, vooral voor een, zoals al gezegt, enorm bekende game als CoD. Zo zijn alleen de Standard dingen zoals Wapens, Perks, Killstreaks, Campaign en MP Maps nieuw, met daarbij de enige echte innovaties: Spec Ops Survival, een paar nieuwe game modi, en de Strike Packages.

  Dit is voor enorm veel mensen, vooral de échte CoD(4) fans, een enorme teleurstelling. Ook vooral omdat de game enorm Noob-Friendly is geworden hekelen er aardig wat mensen MW3. Als het ware kan elke Noob nu een hoge K/D halen omdat als de Noob de Support Strike Package selecteerd, de Streak doortelt ookal gaat de Noob een aantal keer tussendoor dood. Zo haalt de Noob makkelijk bijvoorbeeld een Stealth-Bomber en kan zo het hele vijandig team rapen, ookal heeft hij of zij bijvoorbeeld 15 Kills en 30 Deaths. Ook is het zo dat vijanden in de Non-Hardcore mode al slechts met 2 Kogels dood zijn, wat iedereen een enorm nadeel geeft omdat je zo bijna gewoon niks aan je reflexen hebt omdat je eigenlijk in een nadelige positie toch al dood bent. Je hebt dus absoluut geen skills nodig in deze game. De enige Skills die je kan gebruiken is het “plannen” van je aanvalsroute, maar eigenlijk doet niemand dat in CoD, omdat CoD daarvoor simpelweg niet de juiste game is. Of je goed bent of niet ligt eigenlijk gewoon aan je internet verbinding, de snelheid waarmee jij op iets reageert en de lottige, al dan niet lottige route die jij hebt gekozen om te nemen voor je aanval.

  “Als de directeur er dan met een goed belegde boterham vandoor gaat, dan is dit omdat hij het blijkbaar verdiend heeft!”

  Zoals een gemiddeld persoon wel weet: Krijgen is iets anders als verdienen.

  En natuurlijk word niemand verteld KOOP DEZE GAME, misschien door je vrienden, maar je koopt een bekende game omdat je weet dat hij goed is (dat is MW3 ook wel hoor) maar je verwacht zoals je gewend bent van de franchise, wél enorm veel innovatie en een niet deja-vu-achtige speelervaring.

  En of ze het goed gedaan hebben? Blijkbaar niet, gezien de mega overload aan kritiek op MW3 wat je kan vinden op het internet.

  Verder zeg ik ook niet dat ik het beter kan als hun, (ik zeg ook niet dat jij zegt dat ik het beter kan) maar op een game, gemaakt door enorm veel goed opgeleide game designers en andere belangrijke personen die komen kijken bij het productieproces, wie werken aan een game als CoD, en wie dan zo’n matig resultaat neerzetten, mag je best commentaar leveren. Daar word de game, en daar worden zij, alleen maar beter van.

  Zo. Alles weerlegt.

 30.    3140 XP
  moes's avatar

  very nice activision…. now you got the money….please make the fucking new engine would ya? 😉

  mw3 online is fucking vet btw. beter dan die mislukte mw2.

 31.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  @PattyS3: als vincent zampella en west nog maar in iw zaten… Dat waren de master minds

 32.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  Heb de namen vast verkeerd gezegt maar you get the point

 33.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  David west en vincent zampella dacht ik

 34.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  @M4GN3T: keyword “stookt”

 35.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  @PattyS3: wtf poep jij?! Black ops geen inovatie? Dus de hotfixes, theatre mode, emblem create, character customize, face paint, Beweegbaare onderdelen in maps zoals
  Lift die deuren van radiation etc etc, fileshare, combat record en ik kan zo doorgaan tot morgen! Dat is volgens jou geen inovatie… Kill get the fuck out

 36.    6 XP
  Spot's avatar

  Hebben we het hier over winst of over omzet? Er zit namelijk nogal een groot verschil tussen de twee…

  – Omzet is totaal aantal geld opgebracht met het verkopen van.
  – Winst is het totaal aantal geld opgebracht met het verkopen van min de productiekosten etc. (dus in andere woorden: wat overblijft aan het eind van de dag).

 37.    17 XP
  Soren's avatar

  @PattyS3:

  “Alles weerlegt” vind ik niet, tevens een zwak einde van een post. Alsof jij in deze discussie gelijk hebt en niemand anders.

  Het gezeur om die engine komt me zo langzamerhand echt m´n strot uit. Kijk gewoon hoe mooi het spel eruit ziet en hoe soepel het speelt. Wat als men je had verteld dat het een gloednieuwe engine was? Dan had iedereen het geloofd. COD ziet er gelikt uit, speelt soepel, niks mis met de engine. Als een product goed is dan ontwikkel je dit door, dan ga je niet elke versie iets nieuws maken. De kosten in de gameindustrie zijn al hoog genoeg. Er zijn zoveel ontwikkelaars die bij een vervolg de puntjes op de i van de engine zetten en deze verder uitwerken. Niks mis mee, stukje kostenbesparing en een stukje betrouwbaarheid. Wat denk je dat games gaan kosten als elk spel vanaf blanco ontwikkeld wordt?

  Verwacht ook niet dat BF4 met een nieuwe engine komt. Als ze zeggen van wel, dan is het waarschijnlijk de oude met wat verbeteringen, zeg maar een soort versie 1.1. Desondanks gaat iedereen ze vast en zeker geloven…

  Wat ik al aangaf is dat niemand verplicht is deze game te kopen en iedereen kan verhalen op internet lezen. Dat ze desondanks toch scoren met een “zwak vervolg” is dan gewoon netjes, kwestie van goede marketing. Wellicht heeft MW3 een negatieve impact op een volgende COD, dat risico lopen ze hiermee. Het publiek betaalt, het publiek bepaald. Bij een wanprestatie is de consument knetterhard in zijn oordeel.

  Ik bekijk dit nieuwsbericht daarnaast ook vanuit de ogen van een ondernemer. Je bent gewoon goed als je met een relatief zwak vervolg zo goed kan scoren. Dit zegt iets over de naam/reputatie die je hebt opgebouwd. Heel simpel gezegd faalt MW3 ook niet, het is een keigoede game. Het weet een groot publiek aan te spreken en er zijn daardoor mensen die goed geld verdienen op een eerlijke manier.
  Naar mijn mening verdienen deze investeerders een vet salaris. Heel de game moet voorgefinancieerd worden, alle kosten worden gemaakt zonder tussendoor ook maar 1 cent te kunnen ontvangen. Wat voor een risico denk je dat dit is? Respect voor iemand die dit hele traject financieert en ons daardoor de kans geeft deze games te kunnen spelen. Zonder deze mensen zouden we nog steeds tertris en pac man spelen. Gun deze mensen dan ook een mooie winst.

  Zie dit soort berichten ook als iets positiefs. Ik heb de laatste maanden veelal negatieve cijfers in de gamindustrie voorbij zien komen. Wat denk je dat dit inhoud voor toekomstige ontwikkelaars? Als er (makkelijk) winst gedraaid kan worden in een branche zorgt dit voor veel concurrentie. De consument pikt daar de beste games uit. Hier worden wij als consument alleen maar beter van.

 38. crew Management -    4760 XP
  M4GN3T's avatar

  @BloodlyKill: 5 comments achter elkaar? Hou je een beetje in dude

 39.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @Soren: Wij vinden juist dat skyrim, uncharted en battlfield het veel meer verdienen.
  Die ontwikkelaars hebben veel meer geinvesteeerd dan iw, feit.
  Er zit in deze games veel meer ontwikklingstijd & innovatie.
  Oblivion kwam in 2006 uit, skyrim in dit jaar.
  Dan heeft die ontwikkelaar veel meer risico gelopen, toch?
  Nou ook volgens jou verdient een ontwikkelaar die risico loopt het meer.
  En je gelooft toch niet dat de ontwikkelaars van cod risico lopen?
  Sinds cod 4 zitten ze gebakken en dat merk je aan hun product.
  Daarom vinden wij dat de andere games, waar veel “risoco” in is gestoken het meer verdienen.

 40.    1694 XP
  chronic010's avatar

  @BloodlyKill: Jezus wat ben jij een irritante COD fanboy zeg. Met je “kill”, en je 100.000 spelfouten. Wat zit er voor jou in om een game zo te verdedigen? Beetje geobsedeerd?

 41.    205 XP
  Meneermike's avatar

  het is duidelijk dat @bloodlykill het zwarte schaap is in deze community dus , mijn mening is dan ook ff een perm ip ban zodat mensen geen last meer hebben van deze kwaal

 42.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  eerlijk verdient, weet je hoezo. Ze hebben in de vorige delen (Mw1 en mw2) zo goed gepresenteerd dat iedereen die games toch wel koopt, en als je zoiets hebt berijkt dan hebben ze dat eerlijk verdient ook al is mw3 volgens velen hetzelfde !

 43.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  @PattyS3: plaats niet van zulke comments plz dat kunnen men brains niet aan in de vroege ochtend ;P

 44.    330 XP
  chocazz's avatar

  FLAME WAR FLAME WAR FLAME WAR FLAME WAR!

 45.    2057 XP
  klupido's avatar

  @PattyS3 gast zit je constant innovatief innovatie en soms gebruik je het wanneer het geneens moet of kan -.-

 46.    1694 XP
  chronic010's avatar

  @klupido: Daarentegen is jouw zinsopbouw geweldig……….

 47.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @BloodlyKill: ik zeg niet dat dat niet innovatie is, alleen alles wat je nu net opnoemde is eigenlijk het enige wat in die game nieuw was, en dat is best wel weinig.

 48.    559 XP
  Dutch-StYloZz's avatar

  Damn wat een discussie. Ten eerste wil ik Patts3 vragen of hij de game uberhoud heeft gespeeld. Zal wel niet zo zijn want volgens mij is zijn mening gewoon gebasseerd op de filmpjes die hij heeft gezien.

  Enigste wat ik kan zeggen is dat ik best veel maten heb die alleen maar BF speelde, maar die vonde dat BF3 weer dik faalde kwa gameplay enzo. Die vinden Modern Warfare 3 weer veel beter als BF3. Iedereen heeft dus gelukkig een eigen smaak. Ik gun het ieder bedrijf op moment dat het goed loopt. Wat zou je doen als elk bedrijf wat games maakt opeens failliet zou gaan? Dan kome er helemaal geen games meer uit.

  En nog iets,, ik denk gewoon dat de BattleField3 hype gewoon meer gefaald heeft als de MW3 hype.

 49.    847 XP
  Thijs's avatar

  @Soren: Jij bent echt een vervelende fanboy zeg, heb je ooit Battlefield gespeeld? Het is waar, MW3 is te noob friendly, er zijn weinig aanpassingen. Kijk eens naar het verschil tussen BFBC2 en BF3, BF3 is veel en veel mooier, zelf ben ik niet in het bezit van BF3, maar MW3 heb ik wel. Als de MW2 maps in MW3 komen gaan mensen vergelijken, dan kunnen we de verbeteringen zien, en dat zijn er niet bepaald veel.

  Activision verdiend het niet, ze moeten infinity ward meer tijd geven, en vooral meer geld geven. De beste mannen zijn weg, dankzij Activision.

  Over de meningen van Black Ops, ik vind het best wel een goede game. Het engine is anders, ik denk dat dat de reden is dat veel mensen er een hekel aan hebben, ik heb ook liever geen quickscoping, heb er zo een hekel aan. Er zijn een aantal hersenloze mensen die verslaafd zijn aan de engine, daardoor worden ze bijna gedwongen.

 50.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Soren:

  MW3 ziet er zeker mooi uit hoor, maar dan voor een spel uit 2009. Het ziet er gewoon letterlijk hetzelfde uit als MW2 en ze hergebruiken zelfs animaties, objecten en textures en zelfs nog wel meer.

  En als ze hadden gezegd dat MW3 een nieuw Engine had, en je kreeg dezelfde trailers voor je neus geschoven? Nee, dan had jij het misschien geloofd, maar ik absoluut niet, gezien MW3 er gewoon hetzelfde uit ziet als MW2.

  Verder is er niks mis met de Engine inderdaad, het speelt soepel, ziet er redelijk goed uit, enzovoort. Maar we zijn nu in 2011 en Uncharted 3 en Battlefield 3 hebben zojuist de standard gezet qua Graphics en Engine, en dan komt Infinity Ward en Co. aan zetten met een Engine uit 2007. Best wel een teleurstelling, gezien je verwacht dat MW3 minstens bijna even goede Graphics zou moeten hebben als bijvoorbeeld Battlefield 3.

  Zoals jij zegt proberen ze inderdaad hun game te perfectioneren, dat is logisch, maar dat probeerden ze ookal met MW2, dus ze vallen een beetje in de herhaling. Best wel triest. Ik verwacht overigens wel dat de volgende CoD van IW met een nieuw Engine komt, dat moet ook wel, want wie wil er nou een game kopen in 2013 met een 6 jaar oud Engine? Misschien wat mensen die (nog een keer) uitgemolken willen worden.

  En ik verwacht juist wel dat Battlefield 4 met een nieuw Engine komt, gezien DICE de laatste jaren voor elke Battlefield game van hen een “nieuw” Engine maakt. Dus waarom niet voor Battlefield 4?

  En nee, niemand is verplicht MW3 te kopen, maar ik weet zeker dat aardig wat mensen, ookal hebben ze plezier in MW3, zich toch genaaid voelen. De reacties op MW3 zijn overigens ook niet al te positief. Misschien de reviews wel, maar die staan onder enorme druk omdat je als review site zelf heel wat kritiek, problemen, enzovoort kan krijgen als je een “negatieve” review plaatst over CoD. Misschien ook de reden waarom veel review sites de review laten maken door een CoD-fan. Dus reviews zijn ook niet altijd objectief. En zo kunnen mensen die dankzij zo’n review MW3 kopen zich enorm voorgelogen voelen.

  Ik ben het met je eens dat MW3 niet faalt, het is een zeer leuke game, maar dan met wat meer minpunten als voorgaande CoD games.

  Verder zou ik de makers en ontwikkelaars van MW3 dit allemaal wél gegund hebben als er meer innovatie in de game zat, en de Graphics bijna konden tippen aan Battlefield 3.

  Die negatieve cijfers zie ik meer als een waarschuwing, dat ze nog beter hun best moeten gaan doen.

 51.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  Het grootste punt is dat sledgehammer games met een engine moet werken die ze zelf niet hebben gemaakt hierdoor onstaat er een gebrek aan ervaring en kennis met de engine. Echter is het 100% zeker ( anders gooi ik cod10 uit het raam) dat sledge samen met Iw op dit moment bezig is met het maken van een nieuwe engine.

  Tevens verdienen ze het toch in mijn opinie, ze hebben nog steeds een redelijke game waartog een paar aardig vernieuwingen in zijn gebracht in vergelijking met de vorige 2-3 delen. Oa: de spawns zijn veel beter de actie is harder en sneller dan in mw2 waar ik soms makkelijk 20 secs tussen de kills kon nemen. Er zijn niet meer de zogenaamde buitenbeentjes die je in mw2 wel had, kwam jij ooit een fn2000 tegen, Vond jij hem zelf fijn.

  Het prestigen is nu veel uitgebreider en niet zo eentonig geworden je kunt de 5 classes die later vrij gespeeld kunnen worden nu gewoon zelf bepalen welke prestige je hem wilt hebben. Of je wilt mischien wel die ak die je zo fijn vindt zosnel mogelijk hebben.

  Kortom er is weinig vernieuwing maar hierbij hebben ze alvast een verse start op de volgende game van Iw/Sledge.

  Sorry voor spel fouten….

 52.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Dutch-StYloZz: Ik heb MW3 gespeeld ja. Vond het wel een leuke game hoor. Het voelde alleen als een uitbreiding voor MW2.

 53.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Thijs: “Activision verdiend het niet, ze moeten infinity ward meer tijd geven, en vooral meer geld geven. De beste mannen zijn weg, dankzij Activision.”

  Precies. Activision graaft als ze zo doorgaat haar eigen graf.

 54.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  Moet toch mijn complimenten geven over deze site en hoe iedereen zijn mening probeerd te geven kijk de een heeft mischien een menig gebaseerd op niks maar toch iedereen stop zijn tijd in zijn mening en iedereen respecteerd het meestal ook (ook al wordt er hard comentaar op gegeven) psx-sense 4 LIFE

 55.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ja hoor,, we weet het wel

 56.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  @pattyS3 op dreef zo te zien ?

 57.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  @Dutch-StYloZz: na ik vind bf 3 ook niet echt super;P
  ik vind gewoon raar dat zo veel mensen cod kopen zijn veel beter game,s;)
  waarom verkoop fifa 12 niet zo veel(ook niet verdint dan maar oke)
  P.S vond MW3 maar niks maar ja schiet game,s vind ook niet echt leuk;)
  geef mijn maar een goed avonturen games:)

 58.    162 XP
  ramon284's avatar

  @BloodlyKill:

  ja, want die dingen bestonden ook nog niet he? ik geloof dat ik theatre mode voor het eerst bij halo 2 heb gezien, die 7-8 jaar geleden uitkwam op de xbox? character customisation bestaat ook al eeuwen in andere spellen, en werkte niet eens goed. combat record bestaat ook al, alleen dan niet in call of duty. en interactieve maps bestaan ook al eeuwen.

  het is gewoon dat in de eerdere call of duties niet de moeite is gedaan om deze features erin te zetten. en nu zetten zij het er in, en ondanks het feit dat het niet werkt zoals het hoort te werken, zijn er toch nog mensen zoals jij die het helemaal geweldig vinden en doen alsof dit een geweldige creatie van treyarch is…belachelijk

 59.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  @ramon284: LEver dan bewijs

 60.    275 XP
  Maurie's avatar

  Hoezo niet verdient?
  Wel verdient als je de cijfers ziet!
  En cijfers liegen niet.

 61.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  @ramon284: wij praten ook over de innovatie van cod van mw2 naar blops ;( Ik weet dat het al bestond bij halo

 62.    17 XP
  Soren's avatar

  @Thijs:
  Tja, vervelend he mensen met een andere mening. Dat jij VINDT dat ik een vervelende fanboy bent is iets anders dan dat ik het BEN. Feiten en meningen even niet door elkaar halen graag, want als iemand een hekel heeft aan 12 jarig fanboy gedrag ben ik het wel. Daar houdt de hele discussie wat mij betreft ook mee op. Jij (en niemand niet) kan niet bepalen wat moet en wat niet moet, wat goed en wat slecht is.

  Als MW3 goed verkoopt, dan vind ik dat de winst verdiend is. Als mensen volgens jouw zo verslaafd zijn dat ze ertoe ‘gedwongen’ worden, dan lijkt het net alsof het een sekte is. Alsof miljoenen mensen hersenloos zijn en deel uitmaken van deze sekte. In mijn ogen een beetje een rare uitspraak van je.

  @PattyS3:
  Tja, we zullen het waarschijnlijk nooit eens worden. Alles wat ik heb gezegd over het gemekker van een engine, daar blijf ik bij. Je krijgt me echt niet van mijn standpunt ;).

  Wat betreft de winst en verlies cijfertjes vind ik het interessant dat je het een waarschuwing noemt. Het is inderdaad een waarschuwing, maar is het omdat men beter hun best moet doen of omdat de kosten te hoog oplopen?

  Ik vermoed dat de kosten voor de productie van een game zo langzamerhand te hoog worden. Er is blijkbaar geen budget om elke game vanaf een blanco papiertje te beginnen. De consument wil echter wel elke keer totaal nieuwe games zien. De enige oplossing hierin zijn hogere verkoopprijzen. Is dit wat we willen? Ik vind 50-60 euro voor een nieuwe game echt wel voldoende. Veel ontwikkelaars oogsten waarschijnlijk pas echt bij deel 2 of 3 van een gamereeks.

  Echt goede games zullen hun geld wel opbrengen, maar het risico om winst te draaien met een nieuw concept is groot. Dit zorgt er tevens ook voor dat er relatief weinig innovatie games komen. Uit financieel oogpunt gaat men graag voor safe. Natuurlijk is ondernemen een risico, maar wat zou je zelf doen?

  Stel je pompt een paar miljoen in een project, je hebt de keuze tussen iets totaal nieuws en maar afwachten of het wat oplevert. Of je houdt je aan een reeds bewandeld pad en zorgt dat er genoeg geld binnenkomt, wat wellicht in nieuwe projecten geinvesteerd kan worden.

  We (inclusief mezelf) willen graag nieuwe dingen zien, maar zet jezelf eens in de positie van ondernemer en probeer de gemaakte keuzes te begrijpen. Ik begrijp de keuzes dondersgoed, hoewel we het liever anders zien, is het allemaal te kostbaar om allemaal nieuwe projecten op te zetten.

  Wat je veel terug ziet keren is dat er na deel 3 of 4 veel commentaar komt en men weer iets totaal nieuws op gaat zetten. Wat dat betreft wordt er echt wel geluisterd naar de markt, maar toch koopt iedereen deel 3. Deel 3 is vaak qua game de ‘perfectie’ van een gamereeks, helaas wel met de minste innovatie. Omdat dit de ‘perfectie’ is verkoopt dit ook en levert dit logischerwijs het meeste geld op, daar de productiekosten lager konden blijven.

  Fluctueerde gameprijzen is wellicht een oplossing. Echter als de standaard 80 euro wordt, dan komen vervolggames net zo makkelijk voor 80 euro in de schappen te liggen… Dat willen we natuurlijk ook niet. In een ideale wereld komen er alleen maar nieuwe soort games op de markt voor 20 euro, maar helaas de wereld is niet ideel…

 63.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Soren:

  Haha, nee ik zal je denk ik nooit van je standpunt kunnen halen. Jammer, want er zijn echt meer negatieve dingen te bedenken over MW3 dan dat er positieve dingen te bedenken zijn. Also Known As de reden waarom ik de winst niet verdiend vind, en ik bijvoorbeeld CoD4 deze winst veel eerder gegund had, ookal is MW3 dan min of meer een “geperfectioneerde” versie van CoD4. (geperfectioneerd is natuurlijk onzin want een game zal nooit perfect zijn, ook CoD niet)

  Verder is het een waarschuwing dat ze beter hun best moeten doen, logisch, want zoals je kan lezen in dit artikel heeft Activision heeft een Monster-Winst gemaakt, dus lopen de kosten blijkbaar niet hoog op.

  €60 voor een game vind ik inderdaad ook meer dan voldoende, maar dat moet ook voldoende zijn om veel innovatie in een game te stoppen. Aan MW3 hebben meer als 500 mensen gewerkt, blijkbaar kan al die mensen loon betaald worden en kan er ook nog eens een enorme winst gedraaid worden. Die 500 mensen hebben met MW3 een zeer matig innovatieve game neer gezet, maar ik heb er vertrouwen in dat als ze net even wat meer moeite doen en beter hun best doen, een veel betere, mooiere, én innovatievere game neer kunnen zetten, terwijl de loonskosten etc. gewoon gelijk blijven. Misschien moeten de werknemers en werkgevers gewoon meer gemotiveerd worden, en moet er wat creatiever gewerkt worden.

  Verder zal je als onderneming inderdaad vaak op safe spelen, maar risico’s mogen ook genomen worden, vooral als je met je vorige game een enorme winst hebt gedraaid die je als winst reserve kunt gebruiken. Tevens misschien één van de beste mogelijkheden om nóg meer mensen naar jouw game te trekken. Ook zal je als onderneming niet altijd op safe spelen, gezien de hoeveelheid spelers en kopers zal afzwakken als je geen of amper meer innovatie doorvoert, en elke keer bijna hetzelfde product op de markt brengt.

  Ook ga je je als consument zeker niet in de positie van de ondernemer inleven. De ondernemer hoort zich juist in jou in te leven, en wil weten wat JIJ wilt. Een grote onderneming zoals CoD is zeker capabel om dat te doen en de wensen, al dan niet eisen van de consument in te willigen. Je neemt dan een groot risico als onderneming ja, maar CoD is zo’n grote onderneming dat ze zeker genoeg geld en kracht hebben om veel innovatie door te voeren en dit op een gecontroleerde manier te doen. Zo kan er eigenlijk niks mis gaan, kan je enorm veel mensen gelukkig maken en aantrekken (door een mega-load aan innovatie door te voeren) én kan je als onderneming dan een nóg grotere (dan wél verdiende) winst draaien.

 64.    35 XP
  djeedjee's avatar

  kheb geen flouw idee hoe oud iedereen hier is ofzo , maar volgensmij ligt het aan de lleftijd van de mensen hier , datmen alleen over innovatie gaat lopen zeiken, noem geen namen.

  Maar ik snap ook niet waarom het niet verdient is , want spellen worden gemaakt om te vermaken , natuurlijk hoort het er dan ook wel bij een je versteld te doen staan maar als het werkt werkt het.

  Als je zelf de baas van het bedrijf was geweest zou je waarschijnlijk het zelfde hebben gedaan. En dan is het misschien jammer dat het niet zo innovatief is geweest als je wou, maar das dan jammer voor jou. Der zijn nog genoeg andere mensen die het wel leuk vinden.

 65.    35 XP
  djeedjee's avatar

  Ik zelf vind het ong. het eerste uur wel leuk daarna ga ik me irriteren aan dingen en stop ik , wel een verbetering want bij bo stopte ik al na 1 potje , werkte echt zwaar op me zenuwen.

  Bij mw3 houd ik het wel wat langer vol, ik vind het wel een leuk spel , maar tergelijke tijd geeft het me ook heel vaak de neiging me console het raam uit te pleuren ofzo, en dan stop ik er dus maar weer mee

 66.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @djeedjee:

  “kheb geen flouw idee hoe oud iedereen hier is ofzo , maar volgensmij ligt het aan de lleftijd van de mensen hier , datmen alleen over innovatie gaat lopen zeiken, noem geen namen.”

  1 ding is zeker, ouder als jou. 😉

  Waarschijnlijk heb je zelfs de Comments van Soren en mij niet eens doorgelezen.

 67.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @PattyS3:
  Ouder als jij;)

 68.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @MrGreen95: Ouder dan jij.

 69.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @PattyS3: haha, klopt;)

 70.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @MrGreen95: Als je spellings- / grammatica- fouten gaat verbeteren dan moet je het wel goed doen. xD

 71.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @PattyS3: haha, klopt;)

Call of Duty: Modern Warfare Collection opgedoken voor de PS4
Modern Warfare 3 voorzien van een ‘zeer bescheiden’ update
Nieuwe game modi voor Modern Warfare 3 lanceren vandaag
Dit weekend Double Weapon XP voor Call of Duty: Modern Warfare 3