PS Vita bevat AMOLED-scherm van Samsung

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ec672eac6105.jpg

Een Koreaans nieuwsblad genaamd Hankyoreh heeft uit de doeken gedaan dat de PlayStation Vita een schermtechnologie gebruikt van Samsung. Het zou hier gaan om Samsung’s AMOLED-schermen. In een artikel genaamd “S.Korean IT firms expand market dominance,” staat dat Samsung alsmaar sterker wordt als Zuid-Koreaans bedrijf. AMOLED technologie van Samsung staat voor Active Matrix OLED en is een scherm wat gebruikt wordt in veelal mobiele apparaten. Andere producten van Samsung gebruiken ook deze technologie, zoals bijvoorbeeld de Galaxy tablet series. De technologie wordt echter ook gebruikt in mobiele telefoons van Nokia en Motorola, zo meldt de krant.

Samsung’s laatste Glaxy S II tablet gebruikt Super AMOLED Plus technologie, wat de meest geavanceerde technologie tot nu toe is van Samsung. Hankyoreh meldt alleen niet welke versie van de AMOLED-technologie de PS Vita gaat gebruiken. Samen met Apple maakt Samsung de mooiste mobiele schermen ter wereld en zijn we dus blij om te zien dat PS Vita deze technologie ook adopteert.

8 reacties

 1.    117 XP
  angryfox's avatar

  ja tuurlijk sony maakt zelf Oled waarom zouden ze van samsung nog willen kopen?

 2. crew Management -    4760 XP
  M4GN3T's avatar

  @angryfox: Waarschijnlijk was hun eigen technologie nog niet klaar voor de grote markt, de PSP gebruikte ook Samsung-schermen.

 3.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  AMOLED is beter dan OLED 😛 (PS Vita zou eerst een OLED scherm krijgen)

  Denk ik xD

 4.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Heb zelf de Samsung Galaxy SII en heeft een zeer mooi scherm kwaliteit 🙂 Zelfs als de zon er volop op schijnt kun je alles nog perfect zien.

 5.    1919 XP
  ddvos's avatar

  @angryfox:

  Dat was ook het eerste wat ik dacht. Want volgens mij was sony een van de eerste die met deze technologie begon ze hebben zelfs al monitors met oled.

 6.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  SICK !!!!!!!!!!!!!

 7.    6677 XP
  Myx's avatar

  @k1ll1ng5pr33: Ja precies, ik heb hem ook en ben wel blij met dit nieuws.

 8.    4554 XP
  ps3dennis's avatar

  Hè *%#@ Samsung “gaat zeker vlak na mijn garantie het scherm stuk 🙁 “.