Guerrilla Games bezig met nieuwe Killzone

Begin dit jaar verscheen er een PlayStation 3 exclusive waarbij menig PS3-bezitter begon te watertanden. Wellicht ben je hem al vergeten door al die prachtige games die we afgelopen dagen uit hebben zien komen, maar we hebben het hier over Killzone 3. Volgens de mannen van de magazine EDGE is Guerrilla Games bezig met het ontwikkelen van een nieuwe Killzone game.

Dit gaat niet om de Killzone voor de PS Vita, maar zal naar alle schijn gaan om Killzone 4. Het opvallende is dat dit nieuws komt vlak na een bericht van EDGE dat een grote ontwikkelaar al bezig zou zijn met het ontwikkelen van een game voor de opvolger van de PS3. Wie weet zien we Killzone 4 pas op de PlayStation 4 verschijnen als launch titel? Voorlopig blijft het dus nog gissen, maar zodra we meer weten kun je het meteen op PSX-Sense lezen.

According to the magazine, which landed with subscribers today, “the bulk of Guerrilla’s staff (is soldiering) on with the next Killzone instalment,” with Killzone 2 and 3’s Senior Producer Steven Ter Heide acting as “game director on the current Killzone project”.

The news comes shortly after EDGE reported that “one major Sony-owned studio has now ceased PlayStation 3 development, its entire focus having shifted to the console’s successor.”

Bedankt voor het melden saidddd93! Heb je ook een nieuwstip voor ons? Stuur het dan door via deze link.

15 reacties

 1.    356 XP
  xjoeyxx's avatar

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 😀 😀 😀 😀 😀

 2.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  raar wat Guerrilla Games
  was toch druk met een ander game (naam hebben ze niet gezeg)

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ben benieuwd, heb de mp van killzone 3 niet erg veel gespeeld, jammer genoeg.

 4.    118 XP
  Colonski's avatar

  Plz plz plz laat het lijken in gameplay op KZ2

 5.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  Weet nog toen ze kz3 maakten elke dag pizza’s bij ons bestelde, en wanneer koerier binnenkwam ze eerst alle beeldschermen uit deden. @herengracht

 6. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @ferrariking: Klopt, ze zijn ook nog bezig met een IP maar dat zal als het goed is niet de nieuwe Killzone zijn.

 7.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  @BloodlyKill: Haha, leip jij hebt dus meegewerkt aan het spel (je hebt hun buikjes gevuld zodat ze games konden maken). Ik had ook een vage rumor gehoord dat het uitkomt samen met de PS4. Ik hoef de PS4 nog niet hoor! Ik vermaak me prima met m’n ‘Piano Black Beauty’. Al loopt hij fucking vaak vast de laatste tijd.

 8.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  cool ik ken amrish IRL !

 9.    1920 XP
  elazzja's avatar

  Ik had al gedacht dat het Guerilla was die volledig overgegaan is op PS4. Want het feit was er al dat er 1 Sony studio bezig was met de PS4. En toen begon ik na te denken welke dat was. Naughty Dog is nog bezig met DLC voor Uncharted dus zij konden het niet zijn. Media Molecule zal het met hun LBP minder zwaar te verduren krijgen omdat het vooral platforming is. Maar een shooter is toch wel een game die je moet hebben als system seller. Insomniac is overgegaan op Multiplatform dus Guerilla bleef over. Het verklaarde ook waarom ze ineens gestopt zijn met de support voor KZ3 (Ik volg de fora).

  Dus dit is wat er gaat gebeuren, denk ik en hoop ik. Ze zijn druk bezig om de beste FPS engine te maken speciaal voor PS4. Verkoopargument wordt op de eerste plaats graphics maar ik denk dat we spectaculaire physics ook mogen verwachten. Grafisch op het niveau van Battlefield 3 op PC met een AMD 6970. Het zal wel echt grootschalig worden met Michael Bay like scènes. Weliswaar met een redelijk goed verhaal. De MP moet direct perfect zijn om de eerste generatie PS4 FPS te kunnen verslaan zoals CoD.

 10.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  @elazzja: Dat denk en hoop ik ook.

 11.    65 XP
  Q2012's avatar

  In het begin was KZ3 echt geweldig, maar nog geen eens een jaartje verder en de lol is er al flink vanaf.

 12.    183 XP
  Jackal's avatar

  @Colonski: Ik ben het helemaal met je eens. De MP van KZ2 vond ik beter in elkaar steken dan dat van KZ3. En echt luisteren naar de community heeft GG ook nog nooit van gehoord.

 13.    1694 XP
  chronic010's avatar

  Heb 1 keer een KZ gehad, de 2e, en zal er nooit en te nimmer meer 1 halen. het kan me gewoon op 1 of andere manier totaal niet boeien. Het is veel te grauw en donker allemaal. Had gehoopt dat (aangezien ze blijkbaar wel kwaliteit afleveren) ze eens met een ander concept bezig zouden zijn.

 14.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ik heb er zien in hoor^^

 15.    510 XP
  Seven's avatar

  NICE, Playstation 4 tijdperk komt eraan!!
  Maar eerst nog even vol gas genieten van Uncharted 3!!!!