Sony België zet zich in voor verwaarloosde dieren

Het mooie aan grote bedrijven is dat ze vaak een grote invloed kunnen hebben in de maatschappij. Dat dit het imago van een bedrijf kan beïnvloeden in positieve of juist weer negatieve zin is logisch. Sony Computer Entertainment België probeert middels een actie niet alleen huisdieren te steunen maar kunnen van de gelegenheid ook gebruik maken om de game ‘Eyepet & Friends te promoten.

Het is namelijk zo dat er vaak mensen zijn die een huisdier in huis halen maar nadien niet meer weten hoe ze precies moeten omgaan met het dier. De kans is daardoor groot dat deze worden verwaarloosd en in de steek gelaten. Om dit dus te voorkomen steunt SCEB voortaan de Nationale Raad voor Dierenbescherming. Met behulp van de game ‘Eyepet & Friends’ kunnen jonge spelers respect voor huisdieren krijgen en een tolerante ingesteldheid. Men ziet de game als een alternatief. De bedoeling van de game is zoals bij het vorige deel heel simpel. Het verzorgen van en spelen met je ‘Eyepet’ middels augmented reality.

De vice-voorzitter van de Nationale Raad voor Dierenbescherming ziet het op deze manier:

Wij zijn van mening dat de aanschaf van een huisdier een goed doordachte zaak moet zijn. Het is een levend wezen dat meer dan tien jaar deel zal uitmaken van het gezin. Het is dus belangrijk vooraf een aantal overwegingen in acht te nemen zoals ‘Wat als we op vakantie gaan?’, ‘Kunnen we het dier voldoende aandacht geven?’, … Vandaar dat de NRDB dit initiatief alleen maar kan toejuichen. Het zal kinderen (en volwassenen) helpen om te beseffen wat het betekent een dier op te nemen in het gezin en hoeveel tijd eraan besteed dient te worden.

De Marketing directeur van SCEB heeft ook zijn mening gegeven over dit project:

Bij PlayStation® zijn we tevreden dat we met EyePet & Friends kunnen bijdragen tot een bewustmakingscampagne om het achterlaten van huisdieren te voorkomen. We zijn ervan overtuigd dat dit soort games helpen om kinderen gewoonten aan te leren en hen bewust te maken van de verantwoordelijkheid en de plichten die bij een huisdier horen.

Met deze actie haalt Sony dus twee vliegen in één klap. Enerzijds verbeteren zij hun imago en anderzijds kunnen ze hun producten aanbieden.

Boxshot EyePet & Friends

EyePet & Friends

Releasedatum:
16-11-2011
Genre:
Simulatie
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:

6 reacties

 1.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Dat had ik niet verwacht van Sony. Maar het is in in ieder geval een heel goed doel

 2.    109 XP
  Arkbird's avatar

  Top van Sony, hoor je niet vaak dat de pijlen gericht worden op dieren.

 3.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  pfff erg voor al die dieren:(
  naam dan geen dieren:O

 4.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Slimme marketing :p

 5.    50 XP
  DextraZ's avatar

  Euhmmm… Waarom persee kinderen volwassene kunnen ook fouten maken

 6.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  @DextraZ: Ind, ik haat hoe sommige mensen omgaan met hun dieren! Ik heb een ouwe kat Takkie en hij is m’n lieve mankepootje. M”n onlangs overleden buurvrouw had ‘m per ongeluk opgesloten in haar schuur.
  Eyepet & Friend is ind een goed voorbeeld voor de little kids en is een
  slimme zet voor Sony voor wat centen.

EyePet & Friends aangekondigd