http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4eca6c2f8c06f.jpg

De release van de PS Vita komt alsmaar dichterbij, 22 februari ligt die namelijk in de winkels. Er zal een WiFi-versie op de markt komen en een 3G-versie. Deze laatste versie heeft ook de mogelijkheid tot GPS en het gebruiken van een 3G-netwerk via een SIM-kaart. Voor de 3G heeft Sony een aantal partners, in Amerika is dit AT&T en Japan NTT DoCoMo en voor Europa zal dit Vodafone worden. Engeland, Ierland, Italie, Duitsland, Spanje, Portugal, Australie, Nieuw-Zeeland en Nederland zijn de landen waar de PS Vita 3G aangeraden wordt met Vodafone.

Wanneer je een PS Vita 3G koopt zal er een Vodafone SIM-kaart bij zitten, die je in staat stelt om meteen online te gaan. Ook zal het mogelijk zijn om een PS Vita bij Vodafone te kopen met abonnement.

Jim Ryan, President & CEO bij Sony Computer Entertainment Europe had het volgende over de partnerschap te zeggen

“With social gaming and connectivity at the heart of PlayStation Vita it is important that we partner with a market leading network provider, to ensure users have a high quality 3G experience.”

“Partnering with Vodafone will enable PS Vita users in the selected countries to always be connected with their PlayStation life, friends and games, wherever they are.”