We kennen vast allemaal de pc-game Minecraft wel. Deze “geblokte” game van het bedrijf Mojang heeft met haar crappy graphics , maar zeer verslavende gameplay, de wereld op zijn kop gezet. De afgelopen twee jaar is de game in volle ontwikkeling geweest en heeft het bijna een jaar in de bèta fase gezeten en afgelopen week, 18 november, is de game dan officieel uitgekomen en aan te schaffen voor €19,95 op www.minecraft.net.

Doel van het spel

Voor de mensen die niet bekend zijn met het fenomeen Minecraft, leggen we het hier nog een keertje kort maar krachtig uit. Minecraft is een game waarin jij je geheel eigen wereld kan starten en hier in doen wat jij maar wilt. Dit kan in drie verschillende gamemodi, namelijk Survival, Creative en Hardcore.

In de Survival mode is het aan jouw de taak om in een wereld, waarin alles daadwerkelijk is gemaakt van blokjes, zien te overleven. Je kan wanneer je dat wil de moeilijkheidsgraad aanpassen, om hierna zo snel mogelijk aan grondstoffen en werktuig te komen. Je kan alles maken en de wereld gaat zelf ook door, want het wordt op en aan dag en nacht. ’s Nachts kan je het beste binnen zitten, want dan komen de Zombies en Creepers naar buiten en die hebben het slechtste met je voor. De Hardcore mode is exact hetzelfde, alleen staat de moeilijkheidsgraad vast op Hard en heb je maar één leven.

De Creative mode is een geheel andere gamemode, want hierin heb je vanaf het begin de beschikking over alle mogelijke grondstoffen en werktuigen die er maar zijn. Ook is het mogelijk om rond te vliegen om je sneller te verplaatsen over de map. De meeste creatieve mensen gebruiken deze gamemode om de meest fascinerende kunstwerken te bouwen.

Vergroten van het universum

Ontwikkelaar Mojang heeft natuurlijk zelf ook ondervonden wat voor een succes deze game is. Met ruim 16 miljoen geregistreerde gebruikers op hun website en ruim vier miljoen aankopen van de game, gaan ze de goede kant op. Zo is voor de Xbox 360 al een Minecraft versie gepland, hebben de Android telefoons en de iPhone al een eigen versie, maar wij PS3 bezitters staan nog met lege handen.

Wij bij PSX-Sense hebben een beetje research gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat het misschien wel een heel erg leuk idee is om een PlayStation Move versie van de game uit te brengen. De game heet niet voor niks MINE-craft, want je bent voor een groot deel ook aan het mijnen om aan de juiste bouwstenen voor je boomhut, fort of kerker te bemachtigen. Niets is toch minder leuk dan heerlijk met je PS Move heen en weer te zwaaien zodat het net lijkt alsof je echt stenen aan het hakken bent.

Functionaliteit

Minecraft is een game die vrij weinig besturing mogelijkheden heeft en dit komt mooi overeen met de PS Move controller. Het enige wat je hoeft te doen is rond te lopen, mijnen, je inventaris openen en het bouwen van objecten. Deze opties zouden makkelijk verwerkt kunnen worden op de PS Move controller en het mijnen zelf is, zoals eerder genoemd, natuurlijk het leukst om al zwaaiend met je controller te doen. Tevens zul je ook vijanden moeten verslaan door middel van wapens die je zelf bouwt, dus zwiepen met een je controller zorgt voor een zwiepend zwaardje die je tegenstanders de das om doet. Uiteraard zal er ook een knopje op je controller beschikbaar gesteld moeten worden hiervoor, want je zal ongetwijfeld een lamme arm krijgen van deze bezigheid.

Ook staan de grafische kwaliteiten van PS Move games niet bovenaan, maar dat maakt bij een game als Minecraft natuurlijk geen reet uit! De game is geheel “blokkerig” en ziet er eigenlijk zwaar verlept uit, maar dat is juist het stijltje van deze game. De gameplay van deze game is gewoon zeer verslavend en de game blijft je maar roepen om je kasteel uit te breiden, een dieper zwembad te graven óf een nog hogere toren te bouwen. De PS Move zou ultiem kunnen bijdragen aan deze gameplay en de game een beetje interactie meegeven.

Multiplayer

Na het aanschaffen van Minecraft is het op de PC ook mogelijk om samen met je vrienden een server op te zetten, of een online server te joinen. Hier kan je dan gezamenlijk werken aan één groot kunstwerk, óf het overal neer droppen van TNT om de wereld op te blazen. Dit zou ook prima mogelijk zijn voor het PlayStation Network, met voor ons ook de mogelijkheid om je vrienden uit te nodigen om een heerlijk potje te gaan hakken en bouwen. Samen met hen zal je vast ook nog heel wat uren kunnen vermaken.

Conclusie

Naar onze mening verdiend Minecraft ook een plekje op het PSN en het zou helemaal geweldig zijn om de game te besturen met de PS Move. De besturing van de game is simpel en dit kan makkelijk verwerkt worden in de PS move controller. Minecraft is grafisch geen beste game, maar dat is nou juist de charme van deze heerlijk verslavende game. De prijs van €19,95 zou ook voor een PS Move game, waar je ongetwijfeld zat uren mee zult maken, niet verkeerd zijn en zeg nou zelf: waarom de Xbox360 wel en wij niet? We zijn ook benieuwd wat jullie van dit idee vinden, dus laat een reactie achter!