Wij kennen Zipper Interactive vooral van een succesvolle Socom periode op de PS2. De games die zij voor de PS3 ontwikkelt hadden waren ook goed ontvangen. Want ook MAG en Socom 4 deden het goed aan de kassa. Voor de Playstation Vita echter heeft Zipper weer een nieuwe shooter in ontwikkeling.

Unit 13 wordt een Third Person Shooter dat wel veel weg heeft van Socom. De singleplayer zal 36 missies in 9 verschillende locaties krijgen. De game varieert veel want naast de verschillende locaties speel je na een level, bestaande uit meerde missies, een ‘High Value Target’ vrij. Deze worden veel moeilijker dan de gewone missies.

Zipper liet al vaker zien dat zij goed kunnen omgaan met het online gedeelte van een shooter en zo krijgt Unit 13 een Coöperatieve gamemode waarbij je tactisch te werk zal moeten gaan samen met een vriend. Het gebruik maken van de Vita voice chat wordt dan ook aangeraden om de missie tot een succes te volbrengen. Daarnaast zal de game dagelijkse uitdagingen en uitdagingen van vrienden bevatten waarbij de scores worden bijgehouden op online leaderboards.

De game zal kort na de Europese launch beschikbaar zijn. Het zal een mooie maar vooral ook een dure februari maand worden.