PS3 Jailbreak 3.73 is daar, Sony weer aan zet

De hacking scene is weer in rep en roer. Een hacker genaamd KaKaRoToKS heeft firmware 3.73 gekraakt en, alhoewel zijn werk nog niet helemaal klaar is voor een wereldwijde release, is een volledige jailbreak nu nog slechts een kwestie van tijd.

De beste man geeft aan er nog minstens twee weken mee bezig te zijn. De jailbreak is bedoeld om zogenaamde CFW te draaien, wat kort is voor Custom Firmware. De jailbreak is dus totaal niet bedoeld om illegale games op te plaatsen maar om de algehele ervaring op de PlayStation 3 te verbeteren, wat bij ons wel door de beugel kan.

De volledige log over deze jailbreak is hier te vinden, maar verwacht dus niet morgen al aan de slag te kunnen met gloednieuwe CFW.

25 reacties

 1.    555 XP
  Tjoe's avatar

  Een ps3 is om te gamen en wat voor besturings software er op draait zal me toch een worst wezen. Voor de mensen die het leuk
  Vinden, gefeliciteerd we hebben straks een HDD vol met fw updates.

 2.    847 XP
  Thijs's avatar

  Waarom zal je het zeggen…

 3.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  @Tjoe: mee eens! 😀

 4.    280 XP
  DarkChaos's avatar

  De jailbreak is juist NIET voor een CFW, de jailbreak is om eigen software te draaien met beperkte rechten zodat het niet mogelijk is om een CFW te maken of illegale games te spelen (aka peek&poke is niet mogelijk).

 5.    844 XP
  thom430's avatar

  Deden ze toch best lang over…

 6.    468 XP
  xDELTAx's avatar

  Die gast was toen met 3.55 ook al bezig.

 7.    109 XP
  Arkbird's avatar

  ”De jailbreak is dus totaal niet bedoeld om illegale games op te plaatsen maar om de algehele ervaring op de PlayStation 3 te verbeteren, wat bij ons wel door de beugel kan.”

  Mooie verhaaltjes, we weten allemaal wel dat de reden om je PS3 te jailbreaken is om illegaal games erop te spelen. Als je dat niet kan zien…

 8.    283 XP
  Alycan's avatar

  KaKaRoToKS was overigens de eerste die een custom firmware had gemaakt.

  @Arkbird: KaKaRoToKS is een van de weinigen die die functionaliteit met opzet uit zijn firmware weg laat. Hij doet het daadwerkelijk voor de goede zaak en niet voor de horden aan illegaal downloadende pubers. Overigens is .mkv en NTFS ondersteuning heerlijk op m’n PS3 iets wat Sony nooit zal maken.

 9.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  jammer dit, nu komen er waarschijnlijk ook hack etc. in mp games

 10.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  @Arkbird:

  tjah dan zie jij het helemaal verkeerd….

 11.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  Elke keer als je je ps3 aanzet word er een bepaalde data naar sony gestuurd, hierdoor kunen ze erachter komen of je een gejailbreaked ps3 hebt! (misschien kennen ze al een manier om het te omzeilen) dus hoop dat er vele system bans voor jb komen. (dit kwam een tijdje geleden ook op sense)

 12.    6677 XP
  Myx's avatar

  Dit vind ik eigenlijk nog best leuk, het is goed bedoelt en voor mensen die de hardware op andere manieren willen gebruiken.

 13.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  @BloodlyKill:

  gebeurd alleen als je op psn komt als je gewoon offline speelt is er niks aan de hand.. De scene doet ook niet meer moeilijk voor online gaming maar bans komen er sowieso

 14.    1919 XP
  ddvos's avatar

  dit gaat echt oneindig lang door er zal nooit iemand winnenn

 15.    248 XP
  KingOfPop1981's avatar

  @Alycan:

  Als je streamt leest je PS3 ook zonder jailbreak .mkv en ntfs.

 16.    283 XP
  Alycan's avatar

  @KingOfPop1981: Als je stream leest je PS3 geen NTFS of .mkv.

  De software die het streamen verzorgt gooit het bestand naar MP4 Video en AAC geluid, duidelijk geen .MKV bestand.

  Plus daarbij is showtime gewoon vet relaxed ^^

 17.    3750 XP
  vinnie1234's avatar

  EINDELIJKKK :D:D:D:D:D:D

  Heb 2e PS3, die al heel lang wacht hier op 🙂
  Hoop snel een backup loader ;). Kan ik kijken of een game goed is, voor ik er 60 euro voor uit geef 😉

 18.    248 XP
  KingOfPop1981's avatar

  @Alycan:

  De software zet het realtime om. Dus ze worden indirect ingelezen. Als je goede codecs gebruikt geeft dat nagenoeg geen kwaliteitsverlies.

 19.    252 XP
  Quince92's avatar

  hmmz, tegen de tijd dat de ps3 weer écht open ligt is sony weer een stuk of 10 firmwares verder met andere beveiligings protocollen. Imo kunnen ze er beter mee ophouden. Ik ga in ieder geval weer helemaal origineel.

 20.    109 XP
  Arkbird's avatar

  @saidddd93: Leg het mij dan eens haar fijn uit. Iemand maakt de weg open naar het aanpassen van je console waaronder de mogelijkheid naar illegaal gaming. Denk jij echt dat die kraker daadwerkelijk al zijn games legaal in de kast heeft staan? Redelijk kortzichting is dat.

 21.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  @Arkbird:

  je zegt het zelf ”waaronder de mogelijkheid naar illegaal gamen” m.a.w. er zijn meer aspecten wat een jailbreak tot zich toe kan brengen en één daar van is om de potentie van je ps3 te verhogen/ uit te halen en dit kan d.m.v. homebrew kijk maar naar prachtige progs zoals showtime, media server, linux en verscheidene homebrew(s) dan praten we niet eens over de kennis die een persoon hiervan kan opdoen en verdere….. (Hier uit kan je wel blijken wat mijn conclusie is tegenover jouw veronderstelling?)

 22.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  sWEET OOK AL DOE IK GEEN JAILBREAK !

 23.    66 XP
  Koenps3's avatar

  Absolute bullshit dat iedere keer dat je je PS3 opstart dat Sony dat dan ziet, dat is zo zelf verzonnen verhaaltje @BloodlyKill. Echt main, ga geen dingen verzinnen, Sony ziet dat helemaal niet en ook niet als je op het PSN gaat .

 24.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  @Koenps3:

  haha get your facts straight sony ziet het sowieso als je op psn gaat bepaalde logs worden gestuurd tijdens aanmelding en daarom worden ps3 jailbreaks gebruikers altijd gebant wnnr ze online komen was al een tijdje geleden vast gesteld door de scene zelf…

 25.    283 XP
  Alycan's avatar

  @KingOfPop1981: “De software zet het realtime om. (…) indirect”

  Need I say more?