http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ece5f0938b4d.jpg

Toen Elijah Wood voor Microsoft in 2005 de Xbox 360 introduceerde tijdens een speciaal MTV-programma, waren mensen aangenaam verrast, het next-gen tijdperk was namelijk aangebroken. Veel later dat jaar liet Sony de PS3 zien in Japan, die uiteindelijk in 2006 op de Japanse markt te krijgen was. Voor Europa was dit 2007, ruim 2 jaar na de lancering van de nieuwe Xbox. Dit was natuurlijk een te lange periode tussen beide lanceringen en die herhaling wilt Sony niet nog een keer meemaken.

In een interview geeft PlayStation Europe baas Jim Ryan enkele interessante opmerkingen over een eventuele PlayStation 4. Toen er gesproken werd over de voorsprong die Microsoft kreeg en of dat weer zal gebeuren noemde hij dit “ongewenst”.

I think we would consider it undesirable to be significantly later than the competition [with the next PlayStation].

Later dan de competitie met een PS4 is ongewenst bij Sony en het lijkt er dus op dat de strategie van het bedrijf aangepast is ten opzichte van de vorige keer. Geruchten gaan dat Microsoft op de CES in Las Vegas, januari 2012, de nieuwe Xbox kan gaan onthullen. Daarnaast heeft Nintendo op de afgelopen E3 al de WiiU uit de doeken gedaan, Nintendo’s next-gen console.

Wel vertelde Jim Ryan dat er nog een hoop werk voor de PS3 is wat nog afgemaakt moet worden. Ook vertelde die dat Sony met de PlayStation 2 nu 150 miljoen consoles verkocht heeft terwijl de console 120 pond of lager kost. De PS3 kost momenteel 200 pond in Engeland en dus is er volgens hem nog een zeer grote markt die ze nog moeten aanspreken. Of dit een stille hint is naar nog een prijsverlaging? De tijd zal het leren.

“If you look at PlayStation 2, now in excess of 150m units installed globally, a huge majority of that was done at price points of £120 or lower. [With PS3] we’ve only just hit £199 in the UK, so clearly there’s a considerable untapped part of the market there.”