Eurogamer komt met een interessant nieuwtje vandaag, iets wat ons als muziek in de oren klinkt. De PS3 krijgt namelijk een firmware update die het mogelijk maakt om alle PS3-games te streamen naar de PS Vita. Dit betekent niet dat je alleen het beeld van de game op de PS Vita ziet, maar dat je de game ook daadwerkelijk kunt besturen met de handheld. Eerder kon je al een demo zien van hoe dit in zijn werk ging met Killzone 3, die live werd gespeeld op de PS Vita.

Met deze PS3 firmware update betekent het alleen dat ontwikkelaars niet apart ondersteuning hoeven toe te voegen aan hun games, maar dat dit al out of the box mogelijk zal zijn. Dit betekent dus in een notendop dat je straks een GTA V op de PS Vita kunt spelen en natuurlijk honderden andere PS3-games. De PS3-games zullen speelbaar zijn in een 960×544 resolutie, op de PSP was dit 480×272. Om de PS3-games te kunnen spelen moet je PS Vita wel op een WiFi-netwerk zitten evenals je PS3, dit netwerk mag echter van elkaar verschillen.

We moeten toegeven dat Sony met deze feature echt een innovatieve doorbraak gaat maken in handheld gaming. De PS Vita is vanaf 22 februari 2012 verkrijgbaar voor een schappelijke prijs van euro 250,- voor de WiFi versie en euro 299,- voor de 3G-versie.

Bedankt voor het melden saidddd93! Heb je ook een nieuwstip voor ons? Stuur het dan door via deze link.