Review: Battlefield 1943

Of het de toekomst is van andere franchises is nog niet bekend natuurlijk, maar de mannen van DICE hebben de stap gewaagd en hebben voor de tweede keer een digitale versie van hun Battlefield franchise uitgebracht. Na het gratis Battlefield Heroes komt het bedrijf nu met een betaalde, digitale, Battlefield welke de subtitel 1943 met zich meedraagt. De digitalisering brengt enkele voordelen met zich mee, aldus het bedrijf, zo hoeft de consument niet meer naar buiten om zijn game op te halen, en kan de prijs gereduceerd worden en hoeft het niet perse een game te zijn die qua inhoud zo groot is als de grotere broers die in de winkel verkocht worden. Of dit een goede stap is geweest, lees je in onze review.

Zon, Zee en Strand

Ten eerste is er voor gekozen om het Tweede Wereld Oorlog thema alleen maar aan te houden rond het gebied bij de Pacifische oceaan. Er werd gekozen voor een map aanbod van drie, en wanneer de community 43 miljoen kills maakt speelt men een vierde map genaamd Coral Sea vrij, welke zich leent voor dogfights. Battlefield 1943 is een online multiplayer only titel, waar twee teams genaamd de United States Marine Corps en het Imperial Japanse Navy het tegen elkaar opnemen, keer op keer 12 tegen 12.

Nou lijken deze statistieken op het eerste gezicht niet al te indrukwekkend, en dat klopt. Maar houdt in gedachten dat de titel slechts 12,99 kost, wat weer een andere kijkt werpt op de inhoud van het spel.  Nou wil dat natuurlijk niet zeggen dat ze de rest van de game kunnen laten voor wat het is, en dat heeft DICE gelukkig ook niet gedaan. Grafisch is de game oké, het is niet helemaal vergelijkbaar met de wat grotere games, maar er is niet al te veel te klagen. Er is veel kleur variatie, en de omgevingen zijn degelijk. Doordat alles wat simpel is gehouden vallen er geen echte lelijke stukken op. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de rest van de game, wapens, spelers en voertuigen zien er normaal uit. De game is dan ook geen grafisch hoogstandje, maar ook weer niet lelijk.

Voertuigen

Voertuigen nemen ook een groot deel van de gameplay in beslag en dan met name de vliegtuigen, deze besturing is in het begin flink wennen, maar wanneer je dan eenmaal goed en wel aan het vliegen bent merk je dat dit een van de toppunten van de game is. Je kunt het opnemen tegen de tegenstanders in de lucht, maar ook complete huizen wegvagen door bommen te laten vallen. Je voelt je dan ook alsof je een belangrijke pion bent tijdens de match.

Niks te verdienen

Een van de grotere minpunten van de titel is het feit dat er gewoon niks te upgraden is, geen nieuwe wapens, mogelijkheden of noem het maar op. Natuurlijk kun je hogere ranks bereiken, maar daar kun je dan ook behalve het ‘showen’ niks mee. Dit is een zeer jammer feit wat dan ook de replay waarde naar beneden schopt. Het enige wat er nog te verdienen is, is de al eerder besproken Coral Sea map. Dit is dan meteen ook wel een tof iets aangezien deze map puur focust op 12 tegen 12 dogfights.

Conclusie

Al met al is Battlefield 1943 dus een van de betere PlayStation Network Titels. Grafisch is de game oké en goed genoeg voor een PSN-game,  qua inhoud zit er alleen niet bijzonder veel in. Een negatief punt is wel dat er gewoon niks te verdienen is maar gezien de game lekker wegspeelt vergeef je BF1943 dit al snel. De uurtjes tikken langzaam weg, en de game geeft gewoon plezier, precies wat je hoort te verwachten van een titel van 12,99 euro.

Update: Gezien de lag inmiddels zo goed als verholpen is hebben we het stukje over ‘vreemde lag’ weggehaald. De vreemde lag die zich voordeed was een serverprobleem, en deze is inmiddels verholpen.

Pluspunten:

 • Speelt lekker weg
 • Kleurrijke omgevingen
 • Typisch Battlefield Sfeertje

Minpunten:

 • Geen Upgrades en dergelijke
 • Online only

Boxshot Battlefield: 1943

Battlefield: 1943

Releasedatum:
09-07-2009
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:

26 reacties

 1.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  Ik vind Online Only geen minpunt. Dat is net als het bij Lord Of The Rings jammmer vinden dat er geen tanks in zitten.

 2.    177 XP
  KB-013's avatar

  Nee, dat is echt totaal anders. XD

 3.   
  enormhi's avatar

  @Roytjuh: Klein beetje heb je gelijk. Ik zou BF’43 kopen als ik een CC had.

 4. Anoniem -   
  81.165.116.175 (Niet geregistreerd)'s avatar

  waarom only online mode een minpunt?
  waarom koop deze game anders als hij alleen maar online is.
  en wat verwacht je dat in een spel van 12 euro een single player in zit?waar het alleen maar online bedoelt is?

 5.    508 XP
  NightHawk's avatar

  De trial was leuk maar het spel kopen lijkt me nogal zinloos omdat BF: Bad Company maar 10 euro meer duurder is in de winkel.

 6.    100 XP
  slpschttr's avatar

  ik vind m waanzinnig, maar hoop idd wel dat er via updates nog wel wat leukere aanpassingen komen.

 7.    3422 XP
  sjoerdgames4's avatar

  Vet, ik denk dat ik deze PSN game heus nog wel eens download! 😀

 8. Anoniem -   
  83.87.59.136 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Tijdens de 12 uur,die ik gespeeld heb heb ik totaal geen last van lag gehad, dus wellicht ligt het aan je modem of router. Verder heb ik een deel account waardoor het spel, maar 2.60 is, wat het echt heel erg waard maakt

 9.    191 XP
  pronk's avatar

  de demo is wel leuk
  een 7.5 is een goed cijfer!

 10.    6677 XP
  Myx's avatar

  Had het zelf rond de 8 gegeven puur omdat het zo heerlijk weg speelt.

 11. Anoniem -   
  82.171.163.96 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Lag ligt aan je eigen verbinding, ik heb er geen last van gehad.

 12.    992 XP
  rickaa12's avatar

  dik oneens met het cijfer!

  1. het spel is voor online gemaakt
  2. het spel kost 12,99, dus wrrm moeten er dan allemaal van die upgrades er in zitten?

  dus: ik geef het een 8,9

 13.    23 XP
  BroodjeWorst's avatar

  Ik ben het ook niet helemaal met de review eens. Lag heb ik nog geen een keer last van gehad. Dat het online only is vind ik ook geen minpunt. Battlefield is nou eenmaal gemaakt voor online en Battlefield staat ook bekend om zijn goede multiplayer. Al had ik het wel tof gevonden als er, net als in Resistance 2, een mogelijkheid was geweest om split-screen online te spelen. Verder vind ik dat je wel wat beter rekening mag houden met de prijs. Natuurlijk krijg je voor €13 geen shooter met perks en upgrades als in Call of Duty. Wat ik dan wel weer een klein minpunt vind, is dat er maar 4 (nu zelfs nog maar 3) maps zijn. Voor een online only spel had ik graag wat meer maps gezien. Ik zou het spel zelf tussen de 8,0 en de 9,0 geven. Verder is de review goed geschreven hoor. 😛

 14.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  Ik vind het wel dom, dat er een minpunt bij zit: Online Only. Dan zal Warhawk en SOCOM ook die Minpunt moeten krijgen :S

  Maar verder mooie review!

 15.    337 XP
  dicapo's avatar

  7,5 is een mooie score en het is ook een mooie game 😀

 16.    831 XP
  Morticuz's avatar

  Met de demo had ik wel last vast Lag, nadat ik hem gekocht had, heb ik dat niet meer gehad.
  Ik denk dat de Battlefield fans het niet erg vinden dat er geen single player is, dit omdat Bad Company de eerste Battlefield was waar een single player in zat…

 17.    165 XP
  bjcrosserke's avatar

  Ik vraag me af of Bart Simons deze game heeft gekocht!!
  Dit cijfer is niet wat de game verdiend.!! De game verdient zeker een 8+

 18.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Demo gedaan en was nice! maar weet nog niet of ik ga kopen

 19.    15 XP
  Djoowie's avatar

  Ik weet niet hoor de demo had ik m een 8 gegeven, al moet ik zeggen dat ik de gameplay geen 8 waard vind. Vind het wel een slecht spel betreffende snipers. je raakt iemand volledig en hij gaat gewoon niet dood dan ben ik er al snel klaar mee. Dit is trouwens ook als iemand op mij schiet! Vind het wel hard om met voertuigen de rijden! Leuk spel maar wacht dan liever toch op modern warfare 2

 20.    3457 XP
  bardfielt's avatar

  MUwhahaahaa ik kan hem gratis krijgen:p Dus ga hem ook ff checken dan maar vindt em niet zo super! 7,5 is mooi cijfer voor een spel van 12 euro

 21.    3762 XP
  vinnie1234's avatar

  NIET mee eens Sorry!

  Hij speeld gewoon geweldig.
  En de sound is goed!
  Graphies is die meer dan goed. Helemaal voor een spel dat gwn wat op gelikt is!
  Ik heb ook al vele uurtjes in dit spel zitten!
  En minimaal een 8 had die moeten hebben!

 22.    6677 XP
  Myx's avatar

  Online only vind ik geen minpuntje. Dat is al bekend voordat je het spel koopt dus als je dat niet leuk vind moet je het ook gewoon niet kopen.

 23. Anoniem -   
  82.94.182.138 (Niet geregistreerd)'s avatar

  verdient echt wel beter hoor 8.4 ofzo

 24. Anoniem -   
  86.90.5.31 (Niet geregistreerd)'s avatar

  SOCOM is toch ook online only??
  er zijn wel meerdere games die online only zijn

 25. Anoniem -   
  86.90.5.31 (Niet geregistreerd)'s avatar

  @bardfielt: ik heb hem ook gratis gekregen!

 26.    49 XP
  CorTezz_68's avatar

  Mooie review! Ik heb deze game ook, vind het een top game voor maar 13 euro.

Battlefield 1943 dan toch gratis te downloaden voor BF3-eigenaars
Advocatenbureau klaagt EA aan
Trophies: Battlefield 1943