Sony: “PS Vita is voornamelijk een gaming apparaat”

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed50109514cd.jpg

Sony probeert behoorlijk de focus te leggen op het feit dat de PS Vita voornamelijk een gaming apparaat is en geen smartphone. Ondanks de mogelijkheden voor services zoals Facebook, Twitter en Skype blijven games de hoofdzaak. Sony Computer Entertainment Europa president en CEO Jim Ryan zegt dat Sony een fout heeft gemaakt qua marketing met de PSP. De PSP is neergezet als een multimedia apparaat en die fout gaat men niet nog een keer maken met de PS Vita.

In een interview met OPM UK doet hij een aantal interessante uitspraken. Met name over hoe ze de PSP heel erg neergezet hebben als een apparaat om video’s op te bekijken en muziek mee te beluisteren. Dit hebben ze toen ook nog extra kracht bijgezet met UMD-video, deze technologie was alleen maar tijdelijk interessant tot de komst van smartphones.

“I think with PSP we tried to position it as a rather broad multimedia device,” he said. “We talked a lot in the early days of PSP about its video playback functionality its use as a music device and a host of other multimedia functionality that it had.

Met de PS Vita gaan ze het anders aanpakken vertelt hij. Ook is Sony van mening dat gamen op een handheld een andere ervaring moet zijn dan op de thuisconsoles. Met de verschillende besturingsmogelijkheden van de PS Vita proberen ze dit dan ook waar te maken.

“We’ve been a lot more single-minded and much more focused in our positioning of Vita. We’re saying that this is primarily a gaming device. It has been developed from the ground up as a gaming device. What it does best is play games.”

 1.    1488 XP
  lilrobbie22's avatar

  Is er eigenlijk ook youtube op?

 2.    1860 XP
  elazzja's avatar

  @lilrobbie22: In Japan is er geen flash bij launch en volgensmij is dat nodig om op youtube te gaan. Er zit wel een heel goede webbrowser in dat HTML5 ondersteunt en flash komt wat later. Misschien wanneer die bij ons komt dat het er wel inzit.

 3. crew Management -    4383 XP
  M4GN3T's avatar

  @elazzja: @lilrobbie22: Youtube heeft ook een HTML5 player, dus dit moet gewoon werken op de PS Vita.

 4.    1488 XP
  lilrobbie22's avatar

  Ja ik hoop het wel!

 5.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  kun je nou skyrim op je vita spelen Ja of nee ?

 6.    1860 XP
  elazzja's avatar

  @M4GN3T: Wist ik niet. Wel nice. Kan echt niet wachten op het toestel. in HongKong zijn ze ook al als gekken aan het pre-orderen.

 7.    1919 XP
  ddvos's avatar

  je koopt toch ook een psp/vita om te gamen? of ben ik nu stom

 8.    1860 XP
  elazzja's avatar

  @xFatalz: Als je een PS3 met Skyrim hebt kun je het naar je Vita streamen zoals alle PS3 games. Of die ook op Vita zelf komt weet ik niet.