http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed6f08ea5490.jpg

Review: Vidzone 2.0 – Onlangs is de nieuwe Vidzone 2.0 online gegaan, een soort relaunch van de service. Vidzone is een service voor de PlayStation 3 waarvan je de applicatie uit de PlayStation Store kunt downloaden. Onder je muziek-icoon verschijnt vervolgens het Vidzone pictogram waar je de service mee op kan starten. De eerste keer dat je dit doet zal dit veel tijd in beslag nemen, de gehele muziek bibliotheek moet namelijk aangemaakt worden op je PlayStation 3. Eenmaal opgestart zal je meteen muziek te horen krijgen samen met een videoclip.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed6efa6d8293.jpg

Met Vidzone 2.0 is er een compleet nieuwe interface gelanceerd die de service meer gebruiksvriendelijk maakt. Ook is het nu gemakkelijk om je Facebook-account te koppelen aan Vidzone. Hiermee kun je dan gemakkelijk muziek delen op je Facebook prikbord. Het selecteren van muziek die je wilt luisteren gaat ontzettend gemakkelijk. Je hebt de mogelijkheid muziek te zoeken, nummers in de wachtrij te plaatsen en eigen zones te creëren. Zones kun je eigenlijk het beste zien als afspeellijsten. Zones zijn verdeeld onder muziekgenres en bevatten op zich zelf weer een aparte afspeellijst.

http://youtu.be/eiaVe8q8TPQ

Je kan ervoor kiezen zelf nummers uit te kiezen binnen een afspeellijst of een soort van TV-zender te bekijken. Deze TV-zender gaat gewoon de hele tijd door en kiest alweer zelf een nieuw nummer. Het aanbod is uiterst divers en er is voor iedereen eigenlijk wel wat te vinden. De bibliotheek van Vidzone is dan ook indrukwekkend, met name om het feit dat alle nummers ook videoclips bevatten. Iets wat we alleen wel jammer blijven vinden is dat de videoclips nog steeds niet HD zijn. Ook de kwaliteit van de muziek is minder dan van een service als bijvoorbeeld Spotify, maar laten we niet vergeten dat Vidzone gratis is. Het is overigens niet zo dat het niet om aan te horen is, integendeel zelfs, de muziek is beter dan menig nummer die je op Youtube gaat beluisteren.

Ondanks het feit dat de clips niet HD zijn is het geen pixelfeest, de clips zijn te vergelijken met DVD-kwaliteit. Aangezien alle nummers ook voorzien zijn van videoclips leent Vidzone zich uitstekend voor een feestje. Je zet je PS3 aan en laat, afhankelijk van je gasten, een afspeellijst de hele avond muziek draaien. Het mooie is dat je dan ook gewoon videoclips bij je muziek hebt, in plaats van alleen de audio.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed6eedd7dd25.jpg

Vidzone is een geweldige toevoeging voor de PS3 en we raden dan ook aan om echt even de applicatie te downloaden uit de PlayStation Store. Met de komst van 2.0 is de service met grote stappen vooruitgegaan. We hopen het dan ook straks weer te mogen zien met een release voor de PS Vita. Vidzone is geheel gratis en wordt ondersteunt met advertenties, deze zijn echter verre van storend in beeld.

Pluspunten

  • Grote bibliotheek met voor ieder wat wils
  • Gratis(!)
  • De beste applicatie voor de PS3
  • Nieuwe interface is enorme vooruitgang

Minpunten

  • Videoclips zijn nog niet in HD