Ultimate Ninja Storm 2 deed het goed aan de kassa en de Ultimate ninja reeks is ook een belangrijke game voor Bandai Namco. Om de vele fans van de voorgaande games tevreden te houden is de releasedatum eindelijk bekend gemaakt voor de volgende Ultimate Ninja Storm.

Op 30 maart 2012 mogen wij hier in Europa aan de slag met de nieuwe game, Naruto Shippuuden: Ultimate Ninja Storm Generations. De game met de lange naam zal vooral gekenmerkt worden doordat je aan de slag kan gaan met personages van verschillende generaties. Zo zal je bijvoorbeeld met kakashi in zijn kinderjaren kunnen spelen en wordt voor het eerst het verhaal van Zabuza en Haku in het spel toegevoegd die om één of andere reden werden overgeslagen in de eerste Storm game.

Naast nieuwe personages en een vervolg op het verhaal krijgt de online multiplayer een make-over. Of alleen de Tournament game mode hiermee bedoeld wordt is nog onbekend. wel mogen we rekenen op een verbeterde spelervaring online. Voor het eerst in de Naruto Storm reeks zal er ook interactie worden gebruikt tussen de game en verzamelkaarten die men in de toekomst zal kunnen aanschaffen. De kaarten die men koopt of ruilt bevatten een code die je in-game kan valideren om zo in-game artwork te krijgen maar ook een speciale mini-battle waarbij je bonussen kan vrijspelen.

Ook zal Namco een Collectors Edition uitbrengen. Wat daar inzit zal binnenkort worden aangekondigd.