http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed80ec8669db.jpg

PlayStation Vita App – Facebook – Als je tegenwoordig niet op Facebook zit hoor je er eigenlijk niet meer bij. Hyves is einde verhaal en Facebook is op dit moment het leidende en meest populaire sociale platform van de wereld. Het is dus ook niet zo gek dat we hier ook een PlayStation Vita App van gaan zien. Er valt alleen iets op bij de Facebook-app wat we eerlijk gezegd niet verwacht hadden. Onlangs heeft Facebook namelijk de nieuwe iPhone en iPad-apps gelanceerd die een nieuw design hebben gekregen, deze wijken alleen af van de PS Vita App.

Dit betekent dus dat men voor de PS Vita net als FourSquare geen port aan het maken is maar echt een stand alone versie van de App. Wat we alleen wel zien is dat er veel witte lege vlakken zijn in de App waar gerust knoppen hadden gekund. We hopen dan ook dat we niet te maken krijgen met een hele lege app die een beetje slordig aanvoelt. Facebook kennende weten ze echter altijd wel intuïtieve user interfaces te creëren op vrijwel elk platform. Daarnaast is de App ook nog niet volledig af.

Deze App gaat vooral handig zijn om even vlak na het gamen je Facebook te checken waardoor je niet hoeft te veranderen van apparaat. Als je immers je PS Vita al in je handen hebt heb je geen zin om ook nog je smartphone erbij te pakken. Dit heeft Sony goed in gedachten gehouden en ze hebben er dan ook voor gezorgd dat in principe alle essentiële sociale netwerk apps aanwezig zijn op de nieuwe handheld. Facebook mag dan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Ook zal het mogelijk zijn je progressie in games gemakkelijk op je Facebook te kunnen zetten.