PlayStation Vita App – Skype Alhoewel Microsoft nu de eigenaar is van het bedrijf Skype, komt de service toch naar de PlayStation Vita toe. Skype was eerder al beschikbaar op de PSP maar kende hier niet echt een hele sterke verschijning. Op de PS Vita lijkt dit anders te gaan worden met onder andere de mogelijkheid tot videochatten. Alhoewel dit nog niet bevestigd is door Skype mogen we toch verwachten dat men dit gaat integreren in de App. Wel is het mogelijk om met deze App te bellen, ideaal voor als je onderweg bent en een 3G PS Vita hebt.

De beide camera’s op de PS Vita lenen zich uitstekend voor videochat. Je hebt zowel een front-camera als eentje op de achterkant. Hierdoor kun je dus gemakkelijk van je gezicht switchen naar iets wat je wilt laten zien aan je mede chatgenoot. Voor elke contact die je op je Skype-account hebt krijg je een foto te zien op de main-screen. Dit is wellicht iets anders dan wat je gewend bent van de Skype-interface. Hierdoor merk je ook weer dat men echt specifiek Apps maakt die aansluiten op de ervaring die je beleeft met een PS Vita.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed817c5d0221.jpg

Het is nog onduidelijk of de versie die men getoond heeft aan het publiek de uiteindelijke final is, maar het zal er niet veel meer van afwijken. Details die bekend zijn gemaakt over de App lieten weten dat de interface gebaseerd is op de karakteristieken van de PS Vita. De features van Skype blijven natuurlijk ongewijzigd en zullen een soortgelijke ervaring bieden als op elk ander apparaat.