http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed823699b138.jpg

PlayStation Vita App – Internetbrowser – Het was ook al mogelijk op de PlayStation Portable, maar echt geweldig was het niet, de internetbrowser. Op de PS Vita is die alleen vanaf de grond af opnieuw opgebouwd en hebben we nu natuurlijk het touchscreen ter navigatie. Dit laatste zal enorm bijdragen aan de ervaring die je hebt met het bekijken van websites op de PS Vita. Een touchscreen is immers veel makkelijker ter navigatie dan een paar knoppen.

Een groot nadeel is alleen dat de browser vooralsnog geen flash ondersteund. Begin nu niet meteen op je achterste poten te staan, zo erg is dit namelijk ook alweer niet. Flash wordt steeds minder populair en met het ontbreken van flash op de PS Vita zal deze trend helaas voortgezet worden. De browser biedt wel ondersteuning voor HTML5 en Javascript 1.7. Je kunt straks dus gewoon nog op veel videosites, aangezien zowel Vimeo als Youtube gewoon een HTML5-player aanbieden. Voor de liefhebbers onder ons, bijna alle ‘volwassen’-sites zijn ook HTML5-friendly met hun videoplayer.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed825bef3703.jpg

Of flash ooit nog naar de PS Vita gaat komen lijkt ons onwaarschijnlijk. Het is voor mensen veelal geen dealbreaker en laten we niet vergeten dat iPhones en iPads ook geen flash ondersteunen. HTML5 is de toekomst en dat is dan ook waar de PS Vita zich voornamelijk op zal gaan richten. Ook heeft Microsoft al aangekondigd geen flash te zullen ondersteunen in de nieuwste Internet Explorer.

Een ander zeer interessant punt is dat de processor van de PS Vita dermate krachtig is dat internetpagina’s zeer snel zullen laden. Zelfs zo snel, dat er wordt gezegd dat het apparaat apparaat maar liefst 2.5 keer zo rap is in het laden van een site als de iPhone 4S.