http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed8e738812ee.jpg

Een tijdje terug hadden we het geweldige artikel voor jullie waarin je kon lezen dat je PS3 games kunt streamen op de PS Vita. Eurogamer, die het nieuws de wereld in heeft gebracht, blijkt dus de waarheid een beetje verdraait te hebben. Deze site is normaal betrouwbaar maar dit zorgt er toch wel voor dat ze wat schade oplopen in deze vertrouwensband. Een Japanse freelance journalist had namelijk een interview met een hoge pief bij Sony, namelijk de Vice-president.

Deze journalist genaamd Munechika Nishida van Impress Watch, vroeg Yoshio Matsumoto van Sony hoe dit nu precies zat en wilde graag uitleg. Toen kreeg hij het volgende te horen:

“That information is mistaken,” […] “The compatibility is achieved on the side of the PS3 game, just like normal.”

Dit betekent dus dat er een API in de nieuwe SDK zit voor firmware 4.00, die developers zelf moeten activeren binnen hun game. Nu leert het verleden ons dat de API’s op de PS3 niet zoveel gebruikt worden aangezien developers zoveel mogelijk geheugen nodig hebben. Zo is er bijvoorbeeld al een Remote-Play API voor de PSP maar ook hier wordt amper gebruik van gemaakt. Ook de Youtube API om in-game video’s op te nemen wordt amper aangeraakt door developers.

Sony demonstreerde eerder zelf al Killzone 3 via Remote Play, dit werkte vrij goed. Het is dus nog maar afwachten welke games deze functie gaan ondersteunen, een all-in-one oplossing is helaas niet aan de orde.