Alle PS3 games toch niet speelbaar op PS Vita

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed8e738812ee.jpg

Een tijdje terug hadden we het geweldige artikel voor jullie waarin je kon lezen dat je PS3 games kunt streamen op de PS Vita. Eurogamer, die het nieuws de wereld in heeft gebracht, blijkt dus de waarheid een beetje verdraait te hebben. Deze site is normaal betrouwbaar maar dit zorgt er toch wel voor dat ze wat schade oplopen in deze vertrouwensband. Een Japanse freelance journalist had namelijk een interview met een hoge pief bij Sony, namelijk de Vice-president.

Deze journalist genaamd Munechika Nishida van Impress Watch, vroeg Yoshio Matsumoto van Sony hoe dit nu precies zat en wilde graag uitleg. Toen kreeg hij het volgende te horen:

“That information is mistaken,” […] “The compatibility is achieved on the side of the PS3 game, just like normal.”

Dit betekent dus dat er een API in de nieuwe SDK zit voor firmware 4.00, die developers zelf moeten activeren binnen hun game. Nu leert het verleden ons dat de API’s op de PS3 niet zoveel gebruikt worden aangezien developers zoveel mogelijk geheugen nodig hebben. Zo is er bijvoorbeeld al een Remote-Play API voor de PSP maar ook hier wordt amper gebruik van gemaakt. Ook de Youtube API om in-game video’s op te nemen wordt amper aangeraakt door developers.

Sony demonstreerde eerder zelf al Killzone 3 via Remote Play, dit werkte vrij goed. Het is dus nog maar afwachten welke games deze functie gaan ondersteunen, een all-in-one oplossing is helaas niet aan de orde.

 1.    285 XP
  xDutchSpectre's avatar

  Laten we maar hopen dat deze er bij zoveel mogelijk spellen worden geactiveerd. Verheugde me al zo om skyrim lekker op mn vita te spelen 🙁

 2.    27 XP
  Gulzt's avatar

  Ik zou al heel blij zijn als alle PSN games op de Vita zouden draaien. De PS3 games speel ik toch liever op groot scherm.

 3. crew Management -    4383 XP
  M4GN3T's avatar

  @Gulzt: Er komen games uit die je kunt kopen en dan heb je zowel een PS3 als PS Vita versie (WipEout en Motorstorm RC bijv.)

 4.    27 XP
  Gulzt's avatar

  @M4GN3T:
  Da’s waar. Maar waar ik nog op hoop is dat het ook zonder tussenkomst van de developer kan. Je kunt nu al elke PS1 game op de PSP spelen. Dat zou ook zo gaan gelden voor de PSP toch?

  Nog gaver zou zijn dat ook alle PSN games automatisch draaien op de Vita. Gezien de vita nagenoeg zo krachtig is als de PS3 en de meeste PSN games niet zo zwaar zijn als de retail games (uitzonderingen daargelaten) zou dat mogelijk moeten zijn toch?

 5. crew Management -    4383 XP
  M4GN3T's avatar

  @Gulzt: Ik denk dat ze inderdaad wel echte ‘ports’ gaan maken van populaire PSN-games naar de PS Vita. Ook verwacht ik stiekem wel PS2-games op de handheld. PS Vita is ontzettend belangrijk voor Sony en ze snappen hoe belangrijk games zijn bij de launch van zo’n handheld. Ik heb altijd met PSN-games een gevoel van, dit hoort op een handheld niet een console. Als ik de keuze heb tussen Angry Birds op me PS3 of Battlefield 3 dan is die al snel gemaakt. Op een handheld ligt dit anders en ik hoop en denk dat Sony zich dit ook wel beseft.

 6.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  neeeee

 7.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  @M4GN3T:

  Mij heb je wel overtuigd:P