PS Vita biedt bij release nog geen support voor de Mac

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed8f435a2cfb.jpg

Het Japanse Impress Watch heeft vandaag veel nieuws naar buiten gebracht over de PS Vita, dit naar aanleiding van een interview. Dit interview werd gedaan met Sony Computer Entertainment Senior VP Yoshio Matsumoto, Division 2 Software Development Head Muneki Shimada en Product Division Chief Hiromi Wakai. Hierin is alleen ietwat schokkend nieuws naar buiten gekomen, er is namelijk geen support voor de Mac met de PS Vita.

De beste heren van Sony geven aan dat de PS Vita niet herkent zal worden als een ‘mass storage device’ op je computer. Je moet een apart programma gebruiken op de PC om met de PS Vita te verbinding te maken, dit programma ontbreekt alleen voor de Mac. Wel is het mogelijk om de content op je PS Vita te regelen vanaf je PS3, maar dit is toch wat aan de beperkte kant. Een PC-programma zal vrijgegeven worden wanneer de PS Vita te krijgen is in Japan.

Product Division Chief Hirmoi Wakai van Sony beloofde echter dat een Mac-versie van dit programma in de nabije toekomst vrijgegeven zal worden. Nu vinden we dit toch wel vrij schokkend en hopen dan ook dat die nabije toekomst dichtbij 22 februari ligt. Dit is namelijk de datum dat de PS Vita uitkomt in Europa en Amerika, plekken waar Mac enorm populair is.

 1. Anoniem -   
  62.195.239.xxx's avatar

  “Nabij toekomst” dat verhaal ken ik onderhand wel…

 2.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Gelukkig heb ik een Dell xps

 3.    1860 XP
  elazzja's avatar

  Ik hoop dat nabije toekomst gewoon tijdens EU release is. Want ik ben van plan de Vita bij release te halen en heb een imac. Ook een PS3 weliswaar dus die moet ik dan tijdelijk voor content gebruiken.

 4. crew Management -    4383 XP
  M4GN3T's avatar

  @elazzja: Maak zelf ook gebruik van Mac en schrok hier inderdaad wel ff van. Hopelijk in februari een utility voor mac.

 5.    5346 XP
  PattyS3's avatar

  Hoezo zou je als gamer een Mac hebben? Iedereen weet dat er enorm, enorm weinig games voor de Mac zijn. Tenzij je Windows op je Mac hebt natuurlijk. 😛 Windows loopt beter op een Mac. xD

 6. crew Management -    4383 XP
  M4GN3T's avatar

  @PattyS3: Nah windows sux en waarom zou je willen gamen op je Mac? Heb ik toch een PS3 voor 😛

 7.    5346 XP
  PattyS3's avatar

  @M4GN3T: De PS3 is oud en een (goede) Mac kan, als er Windows op staat, grote en zware games draaien.

 8.    1860 XP
  elazzja's avatar

  @PattyS3: Yep, Ik de mid 2010 generatie met een 5850M en die is overclocked tot 5870M en ik kan de meeste games op max spelen. BF3 op high 1080p bijv. Shogun 2 total war op 1440p ultra in 30fps stabiel of richting 60 als het 1080p high is. Het grappige voordeel wel is dat ik minder stabiliteitsproblemen heb dan vele windows gebruikers. Bijv GTA IV speelt bij mij zonder enkel probleem in high/1080p in 60fps terwijl bij sommige monstermachines het helemaal bugt. Total war net hetzelfde verhaal.

  Temperatuur van de GPU gaat mits de fans aan staan niet boven 62 en de CPU blijft rond de 45-50. Dus goed genoeg om te game maar niet goed genoeg om te concurreren met windows gamemachines rond dezelfde prijsklasse.

 9.    5346 XP
  PattyS3's avatar

  @elazzja: Werkelijk niets evenaart een Mac Pro (met de beste hardware opties) met Windows er op. xD

 10.    52 XP
  unedian's avatar

  Word fucking vet de ps Vita!!

 11. Anoniem -   
  GXGOW's avatar

  Zo kennen we Sony toch? Ze hebben van Vegas Pro, Media Go en al hun andere programma’s ook nooit een Mac-versie gemaakt.