http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed8f435a2cfb.jpg

Het Japanse Impress Watch heeft vandaag veel nieuws naar buiten gebracht over de PS Vita, dit naar aanleiding van een interview. Dit interview werd gedaan met Sony Computer Entertainment Senior VP Yoshio Matsumoto, Division 2 Software Development Head Muneki Shimada en Product Division Chief Hiromi Wakai. Hierin is alleen ietwat schokkend nieuws naar buiten gekomen, er is namelijk geen support voor de Mac met de PS Vita.

De beste heren van Sony geven aan dat de PS Vita niet herkent zal worden als een ‘mass storage device’ op je computer. Je moet een apart programma gebruiken op de PC om met de PS Vita te verbinding te maken, dit programma ontbreekt alleen voor de Mac. Wel is het mogelijk om de content op je PS Vita te regelen vanaf je PS3, maar dit is toch wat aan de beperkte kant. Een PC-programma zal vrijgegeven worden wanneer de PS Vita te krijgen is in Japan.

Product Division Chief Hirmoi Wakai van Sony beloofde echter dat een Mac-versie van dit programma in de nabije toekomst vrijgegeven zal worden. Nu vinden we dit toch wel vrij schokkend en hopen dan ook dat die nabije toekomst dichtbij 22 februari ligt. Dit is namelijk de datum dat de PS Vita uitkomt in Europa en Amerika, plekken waar Mac enorm populair is.