http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed910b107b93.jpg

Het blijft maar PS Vita nieuws regenen op deze vrijdagmiddag, dit allemaal naar aanleiding van een geweldig interview met het Japanse Watch Impress. Gisteren waren de memory cards van PS Vita alweer in het nieuws, de prijzen van deze kaartjes zijn namelijk te zot voor woorden. Een 32GB PS Vita memory card kost namelijk 119 dollar terwijl een 32GB SD-kaart zo’n 40 dollar is. Sony heeft hier vandaag op gereageerd, niet zozeer op het feit dat de prijs zo hoog ligt, maar waarom ze geen SD-kaarten gebruiken.

De uitleg luidt als volgt:

Explained Shimada, The reason Sony didn’t use general memory cards like SD Cards and instead opted for a custom memory card is because they wanted to make sure they could have something with an equal condition for everyone. Additionally, they were concerned with security.

Shimada also drew distinction about describing the cards as merely a device for saving games. They’re “storage” for the Vita, and are used for patches, game data, download content and more.

Het komt er dus op neer dat Sony wilt garanderen dat iedereen een gelijke ervaring heeft als het gaat om data laden en opslagen. Hier doelen ze met name op het feit dat lees en schrijfsnelheden flink verschillen met SD-kaarten. Zoiets kan waarschijnlijk onhandig zijn bij het laden van games. Ook maakte het bedrijf zich zorgen om de beveiliging, iets waar we natuurlijk wel begrip voor hebben. Het is immers voor zowel de consument als Sony belangrijk dat de PS Vita niet gekraakt wordt voor gebruik van piraterij. Het downloaden van games is namelijk iets wat een handheld zo goed als vermoord, net als met de DS en PSP.

Het feit blijft echter dat de memory cards nog steeds veel te duur zijn en echt in prijs zullen moeten gaan zakken. Wellicht zal Sony dit zelf ook in gaan zien en duurt een prijsverlaging van de kaartjes niet lang na de release van de PS Vita.