http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4eda45e75e0b6.jpg

Terwijl iedereen rustig van zijn of haar zaterdag geniet heeft een Neogaf-gebruiker talloze details geplaatst over de nieuwe South Park game. Deze titel werd onlangs onthuld door GameInformer, een gamesblad in Amerika. Nu heeft de desbetreffende forumgebruiker het blad van januari in handen weten te krijgen en heeft hij alle belangrijke dingen op het internet gezet.

Volgens wat de gebruiker gelezen heeft zal South Park: The Game de eerste titel zijn waar de echte schrijvers van de TV-serie actief aan deelgenomen hebben. Trey Parker en Matt Stone, de mannen achter South Park, hebben het gehele script geschreven en zijn verantwoordelijk voor alle dialogen. De 2D-art in het spel is ook met de hand getekend en geanimeerd.

De personage waarmee je de game speelt is niet een bekende maar een nieuw jongetje in het dorpje South Park. Deze personage is volledig aan te passen naar je eigen smaak, als je hem dus bijvoorbeeld op Butters wilt laten lijken dan kan dat. Ook heb je een smartphone, waarschijnlijk een iPhone zoals in de TV-serie. Met je smartphone krijg je toegang tot het primaire gamesmenu en heb je een Facebook-achtige app die alle telefoonnummers bevat van je vrienden. Ook kun je jouw smartphone raadplegen om te zien hoe je band is met verschillende kids in South Park.

De engine voor de game is dezelfde als die gebruikt is in Dungeon Siege III, een game die niet erg hoge cijfers kreeg maar wel werd geprezen om haar graphics. Elementen zoals critical hits, cash rewards, experience en verbruiksartikelen zitten ook in de game. Er zijn vijf klasses waaruit je kunt kiezen om mee te spelen. Er is ‘Wizard’, ‘Paladin’, ‘Adventurer’, ‘Rogue’ en een vijfde onaangekondigde class. Deze vijfde is een class die door Cartmen verzonnen is. Artwork van de classes kun je hieronder bekijken.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4eda4812bfc4f.jpg

Obisidan, de ontwikkelaar achter de game heeft zelf een lip-syncing tool temaakt. Deze tool zorgt ervoor dat de monden straks perfect synchroon gaan lopen met het script. Parker en Stone hebben de ontwikkelaar tevens 15 jaar aan assets gegeven van de TV-show. Dit deden ze samen met een gedetailleerde lijst aan toegelaten textures en kleuren. Verder zijn cutscenes te skippen omdat Parker een hekel heeft aan cutscenes die je verplicht bent te bekijken.

De humor in het spel zal vooral bestaan uit ervaringen die Parker en Stone hebben gehad in het spelen van andere games. Ze staan erom bekend gebeurtenissen belachelijk te maken, schrik dus niet als je ineens bijvoorbeeld de stem van Duke Nukem hoort in het spel. Wel focussen ze zich voornamelijk op RPG-games als het om de humor gaat, hier zal World of Warcraft vast ook weer voorbij komen.

Dit zijn zo’n beetje de belangrijkste punten in de nieuwe game, mocht je de opsomming van de Neogaf-gebruiker nog door willen lezen dan kan dit hier.