Deze keer in de ‘Dinsdag Blu-ray dag’ hebben we iets speciaals, want de Entertainment Merchants Association (EMA) heeft goed nieuws over de gameconsole van Sony en zijn mogelijkheid als Blu-ray speler. De EMA heeft namelijk een rapport uitgegeven waarin staat dat de PlayStation 3 de meest verkochte Blu-ray speler is van alle spelers. Ongeveer 87% van de mensen die de gameconsole hebben gekocht, bekijken ook hierop Blu-ray Discs. Aan het einde van 2007 waren er al liefst drie miljoen stuks verkocht en hebben hiermee de HD-DVD add-on voor de Xbox 360 totaal achtergelaten met 316.000 verkochte exemplaren.

Maar dat is niet het enige, want in hetzelfde rapport staat dat de PlayStation 3 dé redding was voor de Blu-ray. Doordat er in voorheen nog geen 60% met een PlayStation 3 wist dat je er ook Blu-ray Discs kon afspelen, is dat nu enorm gegroeid met ruim 28% meer. Ook de leeftijden van diegene die een PlayStation 3 kopen zijn totaal anders als de vorige gameconsoles.

De gemiddelde leeftijd van een PlayStation 3 eigenaar is namelijk 33 jaar en uit verdere onderzoek is gebleken dat maar liefst 24% van de bezitters ouder is dan 50! Ja, daar sta je van te kijken, maar er is dus één logische verklaring voor: de Blu-ray Disc speler in de PlaStation 3. Dit zijn dus goede cijfers voor Sony, dat met de Blu-ray Disc speler in de gameconsole een breder publiek heeft aangetrokken en daarmee dus uiteindelijk een nog grotere aandeel in de gamesindustrie krijgt.

Zo, nu zijn jullie ook weer iets wijzer over de succesvolle samenwerking tussen de PlayStation 3 en de Blu-ray Disc. Volgende week zijn we er natuurlijk weer en dan zien jullie vanzelf waar we het dan over hebben.