Een gebruiker van het NeoGAF forum heeft de game Need for Speed: Hot Pursuit nieuw aangeschaft en kwam tot de vervelende ontdekking dat de EA Online Pass voucher code wat verlopen. Hierdoor is het niet mogelijk om online te racen tegen anderen.

Na deze ontdekking zijn er meer meldingen binnengekomen van mensen die dezelfde game met ook een verlopen code hebben gekocht. Op de voucher zou in de kleine lettertjes te vinden zijn dat deze code’s inderdaad kunnen verlopen.

Een woordvoerder van Sony gaf onderstaande reactie:

“The system doesn’t flush out older codes…any code with an expiration date is defined by the publisher.”

Verder is er ontdekt in de overeenkomst dat de uitgever zelf kan beslissen wanneer ze bepaalde online codes laten verlopen. Met andere woorden, als je de game niet snel na de release koopt en de code registreert, is het je eigen schuld als de code verlopen is.

Volgens EA kan iemand met een verlopen code een nieuwe pass downloaden of bij EA zelf een exemplaar aanvragen. Vervelend als je een nieuw exemplaar hebt gekocht en je daarna nog deze extra stap moet doen voordat je online kunt gamen, maar het is beter dan helemaal geen multiplayer.