Ik meende het zelf al eens eerder gehoord te hebben in de wandelgangen, namelijk dat PS Vita games goedkoper zullen zijn in de PlayStation Store dan in de winkel. Dit gerucht was alleen moeilijk te begrijpen, dit aangezien Sony digitale versies van PS3-games voor belachelijke prijzen aanbied. Zo werd Battlefield 3 op de releasedatum voor 70 euro in de PlayStation Store gezet, een prijs om misselijk van te worden. Het is immers toch aannemelijk dat een game die digitaal verkocht wordt vele malen goedkoper is dan een retail game? Je mist ten eerste het boekje, de cover en het duurste van allemaal; de Blu-ray. Met de PSPGo probeerde Sony al eens handheld gaming volledig digitaal te maken, maar dit mislukte volledig. Er is immers nog steeds een doelgroep die graag hun videogame fysiek in de handen wilt hebben. Dit respecteert Sony nu eindelijk maar toch en dus hebben ze besloten met de PS Vita het op beide manieren te doen. Alle games, althans de grotere titels zoals Uncharted, worden zowel digitaal als in een doosje bij je lokale gameboer verkocht. Het is alleen wel zo dat als je de game fysiek wilt hebben, je hier een meerprijs voor gaat betalen met de PS Vita.

Vandaag komt namelijk het nieuws naar buiten dat op een recent PlayStation Vita event een opvallende uitspraak is gedaan. Deze is gedaan door een Sony verantwoordelijke die iets heel interessants te melden heeft. Hij beweert namelijk dat digitale PS Vita games rond de 40 procent goedkoper zullen zijn dan de fysieke game. Het ontbreken van hardware en verpakkingskosten zou volgens hem de reden zijn voor deze enorme prijsverschillen. Ook wordt natuurlijk de winkelier buitenspel gezet, wat er weer voor zorgt dat er meer dan 10 procent alleen al van de prijs af gaat.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4edbee320c661.jpg

Als voorbeeld nam de verantwoordelijke dat bijvoorbeeld een in de winkel te krijgen PS Vita game van $39,99 slechts $23 dollar in de PlayStation Store zou kosten. Een goedkopere prijs voor digitale versies was al bevestigd voor de Japanse markt, maar deze is niet zo groot als de Amerikaanse. In Japan zouden retail titels voor omgerekend $50 dollar verkocht worden in de winkels en $40 in de PlayStation Store. In Japan is dit verschil dus maar 20 procent, terwijl Amerika wellicht een verschil gaat krijgen van 40 procent. Over Europa werd helaas nog niet gesproken, maar we kunnen natuurlijk een soortgelijk prijzenschema verwachten hier.

Wel meldt onze bron dat we dit met een korrel zout moeten nemen omdat dit niet bevestigd is door Sony Corporate zelf. Voor Japan is dit dan wel weer het geval, waar de 20 procent absoluut vast staat.