Slechts één PlayStation Network-account per PS Vita mogelijk

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4edc0b369055f.jpg

Vol verbazing las ik een forumpost van een Japanse Neogaf-gebruiker die een PS Vita event in Osaka heeft bijgewoond. Hierin wordt namelijk duidelijk dat het straks niet mogelijk is om meerdere PlayStation Network-accounts op je PS Vita te zetten. De PS Vita is gelimiteerd aan één PSN-account, vergeet dus een account voor bijvoorbeeld je kleine broertje of je vriendin. Daarnaast kun je ook geen accounts van andere landen erop zetten zoals op de PS3, waar je demo’s eerder kunt spelen van bijv. de Amerikaanse Store. Wil je toch een andere account op je PS Vita? Dan moet je deze geheel terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Q: PSNアカウントは、PSVita本体1つに対して何個まで設定できますか?
A: 1つです。別のPSNアカウントで使用したい場合は、本体の初期化を行ってください。

Q: How many PSN account can be set up on a Vita system?
A: Only 1 account. If you want to to use a different account, you need to format the system to factory settings.

Geen dealbreaker, maar wel een ontzettend groot nadeel als je het mij vraagt. Natuurlijk is het gebruiken van accounts uit verschillende regio een luxe, daar ligt het probleem dan ook niet zo. Het is meer het feit dat je geen accounts kan gebruiken voor familieleden die ook graag met de PS Vita willen spelen. Want stel je bent vader of moeder van twee kleine donderstenen die allebei een PS Vita willen, maar het geld groeit je niet op de rug. Dan is het meer dan normaal dat een handheld gedeeld wordt, je zit alleen dan wel met het feit dat ze een gedeeld PSN-account moeten hebben. Dit houdt onder andere in dat savegames opslaan uit kan lopen tot een grote broederoorlog.

Hopelijk zal Sony dit ‘probleem’ fixen in een firmware update. Voor veel gezinssituaties kan dit namelijk veel problemen opleveren. Wat vinden jullie? Is dit een groot nadeel of maakt het niet zoveel uit?

 1.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  die format is irritant hopelijk komen ze gewoon met een optie waarbij je meerdere of de ene kan uitschakelen zonder data verlies…

 2. crew Management -    4381 XP
  M4GN3T's avatar

  @saidddd93: dataverlies heb je niet zozeer, maar je kan dan content uit andere stores niet spelen op je eigen content (DRM).

 3.    248 XP
  KingOfPop1981's avatar

  Voor meerdere kids in één gezin is het waardeloos. Maar als ik naar mezelf kijk maakt het mij niet uit aangezien ik de enige gebruiker er thuis van ben.

 4.    1488 XP
  lilrobbie22's avatar

  Voor mij niet echt een probleem ik had wel amerikaans en japanse acc. Maar eigenlijk deed ik er niet veel mee maar ik koop de vita tog zelf dus mijn broertje komt er niet op 🙂

 5.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Ik was toch van plan om de vita zelf te kopen. Kan je wel je PS3 account er opmzetten ?

 6.    475 XP
  Klart's avatar

  “Vol verbazing”? Dit is toch ook gewoon zo voor de PSP, de PSPGo of een DS?

 7.    6677 XP
  Myx's avatar

  @Klart: Dat dacht ik ook al.

 8.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  @M4GN3T:

  owh hmm goed om te weten thnx. denk wel dat sony met een oplossing zal komen….