http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4edc3589a5d37.jpg

PlayStation Vita App – PlayStation Store We kennen natuurlijk allemaal wel de PlayStation Store, Sony haar eigen virtuele online PlayStation winkel. Deze PlayStation Vita App is natuurlijk aanwezig op elk PS Vita-systeem en gaat een zeer belangrijke rol spelen voor de handheld. Zoals je misschien al wel weet zullen alle PS Vita games straks te downloaden zijn via de PlayStation Store. Dit betekent overigens niet dat je geen PS Vita games in de winkel kunt kopen, integendeel zelfs, de games zullen gewoon verkrijgbaar zijn bij de betere elektronica zaken en gameswinkels. Hou er echter wel rekenschap mee dat games via de PlayStation Store goedkoper zullen zijn dan in de winkel, zoals al eerder vermeld in dit artikel.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4edc35761fee1.jpg

Als we kijken naar de user interface van de PlayStation Store op de PS Vita zien we dat deze erg afwijkt van de PS3. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar wij vinden de PlayStation Store er ontzettend mooi uit zien op de PS Vita. De content zal overzichtelijk worden weergegeven op je scherm en je kunt navigeren met zowel het touchscreen als de druktoetsen. Er wordt gebruikt gemaakt van grote knoppen en je hebt een mooi overzicht van de content die als laatst is toegevoegd. Ook kun je sorteren op content die goed verkoopt en heb je content wat aan jou wordt aangeraden wanneer je een bepaalde titel bekijkt.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4edc35a58b1a3.jpg

Je kunt natuurlijk ook promocode’s invullen via de PlayStation Store evenals pre-paid credit cards. Het is ook handig om dit bijvoorbeeld voor je PS3 te doen, aangezien je waarschijnlijk toch hetzelfde PSN-account hebt voor beide apparaten. Zo kun je snel een code invoeren zonder dat je de gehele PS3-console hoeft op te starten. Het is dan ook ontzettend handig om het gehele PlayStation Network in de palm van je hand te kunnen hebben.