Een officiele remake van Final Fantasy VII zit er niet direct in, maar volgens Yoshinori Kitase van Square-Enix is de mogelijkheid wel degelijk aanwezig. Maar hij is niet de enige die dingen wilt veranderen. Een fan-made remake van de openingsscene is online gezet waarmee je de game beleeft vanuit een first-person perspectief.
Het project staat bekend als Final Fantasy VII Remake en is een waarheidsgetrouwe remake van het begin van de klassieke playstation RPG. De remake draait op de gratis Unreal Development Kit (Unreal Engine 3)

“FFVII REMAKE has been created for two main reasons: to learn how to create a videogame and to pay tribute to one of the best RPGs ever created, which most of us love and admire,” reads a message on the site. “The idea is to show its 2D world in 3D in a short demo, trying to keep it as accurate and respectul [sic] as possible to the original.”

http://youtu.be/1QWpiedIX7U

Een speelbare versie van de bovenstaande video is te downloaden voor je PC. De systeem-eisen zijn niet bijster hoog, maar als je deze versie gewoon even wilt ervaren moet je ‘m zeker downloaden! De game is natuurlijk niet goedgekeurd door Square-Enix, dus het is heel goed mogelijk dat het project-team binnenkort een cease-and-desist brief zal krijgen. Hetzelfde is ook gebeurt met Chrono Resurrection, een fan project waarmee een handje vol scenes van Chrono Trigger een update kreeg met moderne graphics.

Alles behalve de characters zijn vanaf de grond af ontwikkeld en er zijn ruim 100.000 polygonen hiervoor gebruikt. Wat de characters betreft zijn hier en daar hun textures aangepast en is er een skeletten structuur ontworpen zodat ze geanimeerd konden worden. Meer details over dit proces kun je hier terugvinden (in gebrekkig engels)
Deze remake is natuurlijk niet perfect, maar dit is voorlopig wel het beste qua remake wat we voorlopig kunnen verwachten van Final Fantasy VII. We kunnen nog wel uitkijken naar een HD remake van Final Fantasy X!