De kinderen van Kids-United mochten afgelopen woensdag deelnemen aan een PES-toernooi die voor hun georganiseerd was. Op uitnodiging van PESLive mochten zij namelijk in de Wolff Bioscoop in Groningen de hele middag gamen tegen elkaar. Dit evenement was opgezet door Melvyn Wolthers, van PESLive. Het evenement was een zeer groot succes en de kinderen konden zich prima vermaken met ruim 10 PS3’s met beeldschermen. Met maar liefst 48 kinderen werd de competitie gespeeld, dit zorgde voor veel plezier maar natuurlijk een strijd onderling.

De finale van het evenement werd gespeeld op het enorme bioscoopscherm, waarin Jop vd Laan een duel tegen Alex v Wieren speelde. Jop won als verliezend finalist een PSP met een aantal games. Na afloop mocht de grote winnaar Alex het opnemen tegen Maikel Kieftenbelt, middenvelder van FC Groningen. Ook deze partij wist Alex te winnen, hij was dus de grote kampioen van het evenement en ging naar huis met een PS3.

Stichting Kids United is een initiatief van Onno en Margriet Kukler en is een voetbalvereniging voor kinderen met een handicap. Ook is Kids-United onlangs onderdeel geworden van FC Groningen.

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Konami, PSX-Sense, Gameshop Play-it, InsideGamer, Wolff Bioscoop, Traject 11, Firma Daan en Laan, EyeGoCreatives en HMB Signaal.

Meer informatie over Kids-United vind je op hun website.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ee220cd4bf9f.jpg