Vandaag heeft PSX-Sense haar eigen officiële App gelanceerd voor de iPhone en iPod Touch. Met deze App hoopt PSX-Sense niet alleen haar huidige community te bedienen, maar ook nieuwe lezers op te doen. De App is gratis te downloaden vanuit de iTunes App Store en weegt ongeveer 3MB. De App houdt je elke dag op de hoogte van het laatste PlayStation nieuws, uitgebreide recensies, de nieuwste trailers en nog veel meer.

De App bevat niet alleen functionaliteit om nieuws te lezen, maar het is ook mogelijk actief deel te nemen in de discussies die ontstaan bij de artikelen. Je kunt op artikelen tot 20 dagen terug reageren met een PSX-Sense account of als gast. Mocht je jouw PSX-Sense account willen linken aan de App, dan kan dit onder de tab van ‘more’. Hier vind je vervolgens de optie om in te loggen, je kan ervoor kiezen om je account op te slagen zodat je maar één keer hoeft in te loggen.

Het is ook mogelijk om artikelen per categorie te bekijken, zo kun je filteren op platform, namelijk de PS3 en PS Vita. Maar je kan er ook voor kiezen alleen de recensies te bekijken, previews of het belangrijkste nieuws van de huidige week. Daarnaast kun je de laatste tweets bekijken van ons Twitter-account en kun je abonneren op onze Facebook-stream. Verder vind je in de lijst ook nog een mogelijkheid om het forum te bekijken.

PSX-Sense is met de lancering van deze App de allereerste PlayStation Community die aanwezig is in de iTunes App Store. We zijn dan ook ontzettend trots op het resultaat en zullen de App dan ook goed gaan ondersteunen. De App is gemaakt en vormgegeven door Roy Wijkstra en bevat een module van Martijn Bogaard van iCept. Enkele iconen in de App zijn afkomstig van Glyphish.

Mocht je de App waarderen of juist helemaal niets vinden, dan zouden we het zeer op prijs stellen als je een eerlijke review achterlaat in de App Store. Dit helpt ons om de App te verbeteren en we staan dan ook open voor kritiek. Uiteraard hopen we dat iedereen vijf sterren geeft aan de App, maar zoiets moet je natuurlijk wel verdienen.

De App valt te downloaden via deze link.