http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ee418b763b8b.jpg

Met de aankondiging van The Last of Us hebben we weer een enorm goede game die naar de PS3 toekomt. Ontwikkelaar Naughty Dog is één van de beste PS3-ontwikkelaars en zij weten hoe het is om kwaliteit af te leveren. Persoonlijk zelf heb ik dan ook de volste vertrouwen in het feit dat deze game ons gewoon weg gaat blazen. De game focust zich helemaal op een singleplayer ervaring en kent ongekende graphics. Ik zie alleen verschillende artikelen op bijvoorbeeld Nu.nl dat het een zombiegame wordt genoemd. Nu ben ik het zelf niet helemaal eens met deze benoeming, omdat zombies bij mij een iets andere betekenis kennen.

Een zombie is immers een ondood lichaam wat niet tegen de kou kan en andere mensen probeert op te eten. De hersenen van een zombie zijn zo goed als dood en kennen weinig tot geen activiteit. Een zombie valt te herkennen aan ontbindend vlees en de mond vol bloed. Meestal zijn deze wezens besmet door een virus dat ontstaan is via de beet van een andere zombie. Wanneer je gebeten wordt door een zombie, wordt je er namelijk zelf ook één. Dit gaat in een proces waarin je eerst sterft en vervolgens weer tot leven komt.

Op het moment heerst er eigenlijk zelfs een beetje een zombiehype. De TV-serie The Walking Dead, gebaseerd op de gelijknamige comics, heeft deze trend als het ware een beetje gestart. Zelf ben ik een fervent kijker van de serie en vind het persoonlijk dan ook één van de beste TV-series van deze tijd. In The Walking Dead draait alles rondom zombies, een game die het dichtst in de buurt komt van The Walking Dead is dan ook Dead Island. Je ziet alleen veel mensen de vergelijking maken dat The Last of Us een soort ‘Walking Dead’-game is. Deze mensen vergeten alleen dat de wezens in The Last of Us geen zombies zijn, maar mensen besmet met een hersenschimmel.

De wezens in The Last of Us bewegen ook veel te snel om zombies voor te mogen stellen, de wezens vliegen namelijk door de omgeving heen, zoals ook te zien is in de trailer. De referentie die ik dan ook meteen had was naar I Am Legend, een film met Will Smith in de hoofdrol. In deze film is iedereen op de wereld zogoed als dood en wanneer het donker wordt, komen de wezens tevoorschijn. Deze wezens verslinden mensen alsof ze een sparerib zijn en roeren op die manier de gehele mensheid uit. Het lijkt wel alsof The Last of Us ontzettend veel gekeken heeft naar I Am Legend, ze kennen namelijk beide veel gelijkenissen. Een trailer van I Am Legend, mocht je niet bekend zijn met deze film, vind je hieronder.

http://youtu.be/yLegLqOWkoM

De vraag is dan natuurlijk ook of je in The Last of Us ook een open wereld krijgt, iets wat eigenlijk niet eens zo’n heel gek idee zou zijn. De vraag is alleen of Naughty Dog wel open wereld wilt gaan, of dat ze bij survival blijven. Wat het ook gaat zijn, ik ben er zeker van dat The Last of Us een ervaring gaat worden om nooit te mogen vergeten. Verwacht alleen geen zombiegame, dat gaat The Last of Us absoluut niet worden, het gaat namelijk waarschijnlijk meer een horror survival worden met gemuteerde wezens.