Een multiplayer in een game uit dit genre komt niet echt vaak voor, maar de ideeën van Rockstar voor de Max Payne 3 online mode zijn erg goed.

Het Gang War idee van de singleplayer zit in het plan van Rockstar verwerkt in de multiplayer. Zo zullen er online altijd twee teams gevormd worden die verschillende opdrachten krijgen. Dit zal verschillen van een fout gelopen drugsdeal, waarbij je de koffer met geld veilig terug naar het hoofdkwartier moet brengen, tot infiltreren in het hoofdkwartier van de tegenstander om daar iemand koud te maken zonder gezien te worden.

In deze modes valt XP te halen, met deze XP kun je speciale vaardigheden kopen. Deze vaardigheden lopen uiteen van ‘Paranoia’, waarbij je ervoor zorgt dat de teamleden van de tegenstanders elkaar als vijanden zien tot ‘Intuition’, waar je de tegenstanders als schaduwen door de muren heen kunt zien.

Het klinkt allemaal veelbelovend, maar omdat de multiplayer niet gebruikelijk is moet Rockstar toch echt alles uit de kast halen om veel gamers te overtuigen. Als we meer nieuws hebben over de online mode, lees je het natuurlijk op onze site.