Meerdere PSN-accounts op de PS Vita toch niet mogelijk, het lijkt wel een soap

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4eeaa5d8f1d9c.jpg

Het is mij een raadsel waar Sony op het moment precies mee bezig is, maar het gebruik van meerdere PSN-accounts op een PS Vita is inmiddels een soap geworden. Eerst kwam Sony met het nieuws dat er maar één PlayStation Network account gebruikt kon worden op de PS Vita. Wilde je er eentje bij hebben voor bijvoorbeeld je broertje of zusje? Dan moet je de PS Vita terugzetten naar de fabrieksinstellingen en al je data verwijderen. Dit kreeg veel kritiek en dus probeerde een Sony medewerker dit ook nog te verdedigen.

Toen werd dit nieuws alleen gedeeltelijk bevestigd door Sony, je zou namelijk wel meerdere accounts kunnen gebruiken met behulp van meerdere memory cards. Dit vertelde Sony aan Wired, een zeer grote en gerespecteerde website. Dit nieuws wist mensen toch enigszins tevreden te stellen. Het zou ervoor zorgen dat gezinnen niet meerdere PS Vita’s hoefden aan te schaffen en gewoon iedereen zijn eigen memory card had. Niet een geweldige oplossing, maar we konden ermee door één deur.

Nou komt alleen de klapper op de vuurpijl, Sony heeft namelijk Wired vandaag een mail gestuurd. In deze mail meldde het Japanse bedrijf doodleuk dat dit toch niet waar bleek te zijn. Je PlayStation Network account is namelijk verbonden aan de hardware en niet je memory card. Wil je dus switchen van PSN-account op je PS Vita? Dan moet je even je savegames verwijderen, je fabrieksinstellingen terugzetten en dan ben je ‘good to go’.

Het lijkt erop dat Sony zelf niet goed weet wat ze willen, maar met dit nieuws maken ze absoluut geen vrienden. We zijn dus blij gemaakt met een dode mus, helaas.

“[The] PSN account is tied to the hardware and the memory card, not just the card,” a different Sony representative said in an e-mail, “which means that if a second person is using your Vita, it’s not just a case of switching out memory cards, it’s clearing out all of your saved data on the Vita itself when you do the factory reset.”

“In other words, PlayStation Vita is intended to be played by only one user,” the representative said

 1.    8 XP
  Sasuke's avatar

  Dan maar geen PS Vita

 2.    113 XP
  lordofcookies's avatar

  Dat is jammer, maar kan je dan wel 2 keer het verhaal van een spel beginnen op 1 account?

 3.    272 XP
  -THA-davy's avatar

  @lordofcookies: save game verwijderen en je kan zo weer opnieuw. Maar dat verschilt per game want bij de een kan je maar 1 save game en bij de ander meerdere..

 4.    330 XP
  monoliet's avatar

  dat zal wel of onder meerdere saves die je weg schrijft op zo een duur kaartje

 5.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ze weten ook niet wat ze willen

 6. Anoniem -   
  ZWGamemaster's avatar

  Ik zie het probleem niet.
  Op vele andere devices en games heb je ook maar 1 account en zijn meerdere niet mogelijk, maar daar zeurt en zeikt niemand over.

 7.    1100 XP
  ferrariking's avatar

  maak mijn niet uit;P
  ik koop toch pas als er een leuk fifa 12/13 en tekken op is;P
  beter dan een game laptop kopen;P(goedkopen;)

 8.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  back up en klaar….