http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4eeaa935c071d.jpg

Shuhei Yoshida, President van de Worldwide Studios Sony Computer Entertainment heeft gereageerd op de soap rondom de PS Vita PSN-accounts. Dit doet hij middels een Tweet die je hieronder kunt lezen, hierin zegt hij namelijk dat de PS Vita voor persoonlijk gebruik is. Zojuist kon je nog lezen dat er toch maar een PSN-account per PS Vita mogelijk is.

Dit tot ergernissen van veel gezinssituaties die niet voor elke zoon of dochter een PS Vita willen kopen. Volgens Shuhei Yoshida is de PS Vita alleen voor persoonlijk gebruik en niet bedoeld voor meerdere PSN-accounts. Zelf ben ik het met de beste man op dit vlak eens, maar toch vind ik dat het mogelijk zijn om te kunnen wisselen tussen accounts. Het feit dat het een persoonlijk apparaat is heeft daar weinig mee te maken. Het switchen tussen iTunes-accounts op een iPhone, iPad of iPod Touch is ook mogelijk en dat zijn ook persoonlijke apparaten. Dit geldt overigens ook voor Android-tablets en smartphones, waar je ook kan inloggen met een ander Market-account.

De tweet van de president was een antwoord op iemand die vroeg hoe ze dachten dat dit een goed idee was. Sony vergelijkt de PS Vita echter nog steeds veel met de PSP, iets wat ze eigenlijk beter niet kunnen doen. De PS Vita moet gezien gaan worden als een geheel nieuwe handheld door Sony en niet als de opvolger van de PSP.