Een aankondiging van het vervolg op Metal Gear Solid 4: Guns of Patriots komt steeds dichter bij. Zeker nu Hideo Kojima, de bedenker van de reeks, heeft bevestigd dat zijn team bezig is met het vijfde deel. Een maand geleden had hij gezegd dat hij zijn plannen voor MGS 5 zou bekend maken en hij heeft nu wat meer info gegeven over de plannen voor het vervolg.

Hij heeft namelijk verscheidene ideeën voor een terugkeer van The Boss en de Cobra Unit tijdens de invasie van Normandië. Hideo Kojima:

I had several ideas for a game featuring the Boss and the Cobra Unit during the invasion of Normandy. I then handed these plans over to the team so they could take over and make the game. I presented the my ideas to the team during summer of 2008.

Hideo Kojima wou zich meer richten op andere projecten maar hierdoor kwam er tegenstand van het ontwikkelteam. Maar dat vormt nu geen probleem omdat hij de man achter de Metal Gear reeks blijft. Zo is dan ook in 2008 tijdens het uitwerken van ideeën een spin-off ontstaan wat dus binnenkort uitkomt en het verhaal van Raiden vertelt. Deze Metal Gear Rising: Revengeance is niet meer van het stealth genre. Voor de echte Metal Gear Solid moeten de fans nog even wachten had Hideo Kojima via een tweet gemeld. Nu nog maar hopen dat het het wachten waard wordt.