Opgelet: Neppe email van ‘Sony’ is mogelijk poging tot phishing

Let goed op wat er in je mailbox verschijnt, want enkele gebruikers van het PlayStation Network hebben een mailtje gekregen van Sony. Althans het lijkt een mail van Sony, maar het is een phishing-mail. In de mail zegt ‘Sony’ dat je jouw portemonnee al zes maanden niet meer gebruikt hebt, waarna men wilt dat je op de link klikt om zo de balans van je virtuele portemonnee te zien.

Een lid van Neogaf heeft de mail doorgestuurd naar Sony en daar zei men dat de mail niet van hun afkomstig is. Ze raden je aan om de mail ongeopend weg te gooien. Mocht er iemand zijn die wel op de link heeft geklikt, wordt aangeraden om zijn PlayStation Network-wachtwoord te wijzigen. Natuurlijk kan een klik weinig doen, maar beter zeker dan onzeker.

 1.    331 XP
  ss2pascal's avatar

  Heb dezelfde mail idd vandaag ook gehad voor mijn us account. Zelf ging ik niet uit van een fakemail. Maar ben wel blij dat ik niet op de link had geklikt. Dacht bij mezelf na het lezen van de mail “dat weet ik, maar thnx for reminding”

 2. Anoniem -   
  80.57.144.xxx's avatar

  mogelijk? waarom mogelijk? het is nog lang geen 1 april hoor…

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Heb het idd ook gehad, weet nog dat ik me af vroeg hoe het al 6 maanden geweest kon zijn.

 4. Anoniem -   
  ikke's avatar

  Komt gewoon van sony af, link linkt naar een echt sony domein met ssl certificaat en op je ps3 krijg je ook een mail van PSN met een link naar de PS Store. Is gewoon slecht gecommuniceerd binnen SCE

 5.    440 XP
  Zocalox's avatar

  Waarom zou Sony je dit willen vertellen? Hun een zorg dat je je portomonee al 6 maanden niet gebruikt hebt toch?

  De mail ziet er trouwens wel erg betrouwbaar uit. Ik had zelf niet gedacht dat het een phishing mail is. Bedankt voor de tip! 🙂

  Door die PSN hack waardoor alle gegevens op straat kwamen te liggen zullen er vast mensen zijn geweest die alle mails hebben opgeslagen en op deze manier makkelijk duizenden mailtjes kunnen rondsturen.

 6.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  niks ontvangen voel me buitengesloten xD

 7.    65 XP
  Q2012's avatar

  Nope, niets ontvangen hier.