http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4eee2f1691782.jpg

Het lijkt erop dat de PlayStation Store op de PS Vita verbonden is aan de regio waarin je op dat moment zit. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Amerikaanse PlayStation Video Store die niet bereikbaar is vanaf een Europese PS3. Dit meldt een gebruiker van het Neogaf forum in een post bij een topic over de PlayStation Vita launch in Japan.

Dit zou dus kunnen betekenen dat ook al heb je een PS Vita met een Amerikaans PSN-account, je helemaal de PlayStation Store niet in kunt als je in Europa zit. Of de PS Vita ondersteuning biedt voor een VPN is nog onduidelijk en anders wordt het gewoon accepteren dat je voor altijd aan de Europese Store verbonden bent. Laten we hopen dat Sony dit niet bij de PS3 gaat invoeren.

-activate vita with my US account.
-purchase Chinatown wars on US store on PS3 and download it.
-connect vita to PS3.
-Chinatown doesn’t appear on vita’s contents management menu.

bummer

Also, I found psn game store on vita is IP-blocked like the video store on PS3. I couldn’t even access to my download list on vita…you can’t access to product code input screen as well.

Update: Een andere user meldt dat dit een IP-error kan zijn omdat de Amerikaanse PlayStation Store nog niet up is voor de PS Vita. Dit blijft dus nog een gerucht en we weten nog niet van hoe of wat tot we onze eigen PS Vita hebben.