Tijdens een interview met MtV Multiplayer Blog heeft Jeff Gardiner van Bethesda gezegd dat de levelcap van Fallout 3 niet verder wordt vergroot. Vele geruchten gingen de ronde dat met de nieuwe DLC van Fallout 3, Mothership Zeta, de levelcap zou worden vergroot tot level 100. Dit is gewoonweg niet mogelijk omdat anders het systeem waar de game op draait ‘kapot’ zou gaan. Al eerder is  de levelcap vergroot van level 20 naar level 30, deze verandering kwam samen met de Broken Steel DLC.

Hij had een duidelijk antwoord op de vraag waarom dit niet kon, waarschijnlijk is het hem al eens eerder gevraagd.

“I know from the outside this seems like a fairly simple proposition, but doing this could unbalance the game in a variety of ways.”

Niet alleen zei hij dit, ook vertelde hij dat het vooral de bedoeling was van de ontwikkelaar om mensen de game meerdere malen te laten uitspelen. Zonder dat ze denken dat ze dit al eens eerder hebben gespeeld. Natuurlijk is dit erg moelijk om voor elkaar te krijgen, aangezien je toch allemaal wel een beetje het verhaal moet volgen. Toch is het de ontwikkelaars redelijk gelukt om dit voor elkaar te krijgen.

“We’re very happy that people enjoy Fallout 3 so much that they want to keep playing it, and I’m sure we’ll look into addressing these concerns in future games.”