http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ef0b3aa5a808.jpg

De eerste Japanse verkoopcijfers van de PS Vita druppelen binnen via Famitsu. Het is moeilijk te bepalen of de cijfers alleen goed zijn of slecht, er zijn namelijk verschillende punten die meespelen. Ten eerste is het wel het seizoen waarin veel mensen kerstinkopen doen, dus daardoor zou de Vita het eigenlijk beter moet doen. Aan de andere kant is kerst voornamelijk een ‘ouder en kind’ gebeurtenis en we weten allemaal dat de 3DS natuurlijk veel kindvriendelijker is.

Op de eerste twee dagen van de PS Vita verkoop wist het apparaat 321,407 exemplaren te verkopen. Voor de 3DS was dit alleen 371,326, de PS Vita ligt dus wel dichtbij maar deed het alsnog minder in de eerste twee dagen. Als we dan alleen kijken hoeveel de PSP de eerste twee dagen verkocht, dan is dit 166,074 en die heeft de teller na al die jaren inmiddels op ruim 18 miljoen staan.

Het is dus nog moeilijk te zeggen wie deze handheld oorlog gaat winnen. Zelf denken we dat de PS Vita vooral zijn domein gaat claimen in het westen van de wereld, met name door games als FIFA en Uncharted.

Wat denk jij, zal de PS Vita meer verkopen of moet het toch weer het onderspit gaan delven tegenover de 3DS?